Årgang 0

Ægte jubelscene i 'Årgang 0': Stephanie er rørt til tårer

Stephanie Van-Der Watt skiftevis griner og hulker over, at hun har fået topkarakter i afgangsprøven i niende klasse. Og så endda i naturfag.

I den indeværende sæson af 'Årgang 0' har der hidtil været mest fokus på 16-årige Stephanies problemer med at falde til blandt kammeraterne i niende klasse og med at opretholde den faglige disciplin. Men ved skoleårets afgangsprøver sker der pludselig en positiv udvikling hos hende.

Med hjælp fra sin fars ekskæreste Pia har Stephanie nemlig terpet grundigt op til eksamen. Så selv om det ikke lykkedes hende at finde en klassekammerat at lave opgave med, scorer hun topkarakter i sin afsluttende eksamen:

- Jeg har lige været til sidste prøve, og det gik faktisk rigtig, rigtig godt... Jeg bliver sådan helt rørt nu, siger hun og må holde en pause for, at gråden ikke skal tage over.

- Jeg fik 12 i naturfag, hvilket jeg aldrig nogensinde havde troet, at jeg skulle få, så jeg er mere end tilfreds, siger hun, mens hun skiftevis snøfter og ler.

Se klip med jubelscenen fra 'Årgang 0' øverst

Havde ingen ord

At Stephanie virkelig var ægte overrumplet over sit 12-tal, viste sig i samme øjeblik, hvor karakteren blev råbt op af læreren.

- Jeg havde ingen ord, da jeg stod derinde, og jeg begyndte at græde med det samme. Og så ringede jeg til far og Pia, og der var jeg også helt grædefærdig, lyder det fra den rørte, men lettede Stephanie.

Ud over at hun kan glæde sig over den flotte karakter, er hun også glad for, at hun nu kan sætte en fin, hvid blomsterkrans på hovedet, når hun skal til translokation. For Pia havde nemlig lovet at give hende kransen, hvis hun bestod prøven. Se dem terpe til eksamen i videoklippet nedenfor.

16-årige Stephanie får hjælp af sin fars ekskæreste Pia til at terpe naturfag før afgangsprøven i niende klasse.

Far er også stolt

Stephanies far, Christian Van-Der Watt, som længe har været bekymret for sin datters skolegang, er tydeligvis også meget bevæget over, at hun endelig fik en rendyrket succesoplevelse.

Jeg er rigtig stolt af, at Stephanie tog sig sammen og spændte ballerne

Christian Van-Der Watt

- Jeg er rigtig stolt af, at Stephanie tog sig sammen og spændte ballerne og viste, at hun rent faktisk godt kan, når hun bare gider. Fordi det er dét, der er det store problem; at hun skal gide, og hun skal rent faktisk lægge noget i, for så kan hun godt, konstaterer han i programmet.

På trods af Stephanies store kvantespring ved afslutningen på niende klasse blev hun dog efterfølgende enig med sin far om, at det var bedst at udskyde drømmen om gymnasiet et år og tage 10. klasse først.

Se tredje afsnit af 'Årgang 0' tirsdag d. 17. januar kl. 20.00 på TV 2 - eller lige nu på TV 2 Play - efter programmet er der live-chat med Rachel i Argentina