Årgang 0

'Årgang 0'-Rachels forældre "twerker" i stuen: - Mine venner synes, de er cool

Rachel Ellebye befinder sig lige nu i Argentina, men har fået en del reaktioner på Facebook fra venner, der har set hendes forældre danse i 'Årgang 0'

Når man er 16 år, er det ikke altid lige fedt at blive konfronteret med, at ens forældre skejer ud.

Rachel Ellebye fra 'Årgang 0', som netop nu befinder sig i Argentina, er da heller ikke vildt begejstret for, at hendes forældre, Theresia og Lars, kastede sig ud i løssluppen twerking til dansenummeret "Uptown Funk" i bedste sendetid tirsdag aften.

- Jeg tror ikke, jeg kan høre den sang længere uden at få et vist billede ind på nethinden af mine forældre!, siger Rachel i et Skype-interview med TV 2 torsdag, og hun fortsætter.

- Jeg viste klippet i går til en af mine klassekammerater herovre, der hedder Matchi, og hun sagde bare: "Rachel, jeg føler med dig".

Venner synes, de er cool

På trods af at Rachel selv og hendes to år ældre bror, David, som befandt sig i stuen, da Theresia og Lars begyndte at vrikke med hofterne, begge er flove, har de fleste 'Årgang 0'-seere og Facebook-brugere en anden mening.

- Da jeg så mine venner kommentere klippet, tænkte jeg: Oh gosh, oh gosh! Men faktisk var de kun positive over for det og skrev: "Ej, hvor er dine forældre bare cool!", lyder det fra Rachel, som tilføjer.

- Ikke lige dér, nej!, griner hun.

"Bare fordi man er fyldt 50, skal man da ikke gå i stå"

Danse-episoden fandt sted under et besøg af kameraholdet fra 'Årgang 0' i juni 2016, hvor Rachel var begyndt at forberede sig på et års udvekslingsophold i Argentina, og storebror David netop havde fået besked om, at han efter sommerferien skulle begynde på kostskole i Birkerød.

Theresia og Lars kunne dermed se frem til snart at være "børnefri" og tage hul på deres anden ungdom nu, hvor de ville få den store apoteker-villa i Aabenraa for sig selv. Én af de nye fordele var, at stuegulvet uhindret kunne laves om til dansegulv.

Fakta om 'Årgang 0'

Produktionsselskabet Easy Film fik over 300 henvendelser, da man i 1999 søgte efter ”gravide” familier, som ville have deres liv skildret på tv i de næste 18 år.

Fem familier blev udvalgt og havde kun dét til fælles, at de fik et barn i begyndelsen af år 2000.

’Årgang 0’ følger børnene til de bliver voksne, og er samtidig en fortælling om det danske samfund, mens det udvikler sig i begyndelsen af det 21. århundrede.

Christian i Aarhus kom først med i tv-serien i 2008 som erstatning for en af de oprindelige deltagere, Mathilde fra Østerbro. I 2016 trak Emma fra Tarm sig fra serien.

- Helt ærligt, da jeg var på jeres alder, gik jeg da også ud og dansede. Bare fordi man er fyldt 50, skal man da ikke gå i stå, siger Theresia henvendt til sine børn, da hun frisk kaster sig ud i danse-moves til Bruno Mars-hittet "Uptown Funk".

Se videoklip fra 'Årgang 0' øverst.

Har flere gange "truet" med det

Selv om Rachel ikke selv var til stede i stuen, da hendes forældre gik twerk-amok, var hun forberedt på, at det på et tidspunkt ville ske.

- Jeg blev ikke overrasket. Det er i hvert fald noget, min mor tit truer os med, siger Rachel og uddyber.

- Det er sådan lidt med: "Hvis ikke I opfører jer godt, så twerker jeg foran jeres venner!" Og jeg tænker bare: Mor, det gør du bare ikke!, lyder det fra den snart 17-årige 'Årgang 0'-pige, som selv holder sig til latino-dansen i Argentina.

Se tredje afsnit af 'Årgang 0' tirsdag d. 17. januar kl. 20.00 på TV 2 - eller lige nu på TV 2 Play