Årgang 0

'Årgang 0'-Stephanie om sidste skoledag: - Da Freja var gået, var jeg bare helt alene

For Stephanie Van-Der Watt var sidste skoledag i niende klasse en festlig dag, lige indtil hun skulle på udflugt til Tivoli med klassen.

Da Stephanie skulle begynde i niende klasse, måtte hun sige farvel til sine gamle klassekammerater, som skulle på efterskole. I stedet blev hun rykket over i en ny klasse. Og det gik ikke helt, som hun havde forventet.

- Da jeg kom ind i den nye klasse til at starte med, gik det ret godt, og jeg tænkte: "Jah, det her sidste år skal nok blive godt!". Men det gjorde det så ikke helt alligevel, siger den nu 16-årige Stephanie Van-Der Watt i sæsonens andet afsnit af 'Årgang 0'.

At det ikke altid er nemt at begynde i en ny klasse, måtte Stephanie mærke på egen krop. For på trods af, at hun - efter eget udsagn - gjorde, hvad hun kunne, for at opsøge de andre og blive en del af fællesskabet, lykkedes det aldrig helt.

Især i slutningen af niende klasses skoleår følte hun sig alene og udenfor.

- Der har tit været nogle fester i klassen, men jeg har ikke været inviteret til én eneste, udover vores afslutningsfest, som man ligesom var tvunget til at tage med til, fortæller Stephanie i programmet.

Festlig sidste skoledag med lidt trist afslutning

Heldigvis for Stephanie fik hun lov til at få følgeskab på den sidste skoledag af sin bedste veninde, Freja, som ellers havde tilbragt det seneste år på Sorø Efterskole. Sammen gik de rundt og delte slik ud til de yngre elever.

- Følelsen af selv at kunne gå rundt og kaste karameller ud, det var en følelse, man havde glædet sig til, lige fra man var helt lille, fortæller Stephanie om den faste tradition på sidste skoledag.

Klædt ud som et kvindeligt modstykke til sin store helt, Spiderman, havde Stephanie en fest med at gå rundt og dele 21 kilo karameller ud fra en blå og rød-malet barnevogn sammen med Freja, der var klædt ud som Robin Hood.

- Freja fik jo lov til at være med på skolen, og det var jeg superglad for. Men så snart vi skulle i Tivoli og skulle med bussen, var jeg bare helt alene, lyder det lidt trist fra Stephanie. Se videoklip fra programmet øverst.

Har fået en ny start i 10. klasse

Selv om Stephanies sidste skoledag i niende klasse ikke blev helt, som hun kunne have ønsket, har hun det i dag rigtig godt i en ny 10. klasse, som hun startede i sidste sommer.

- Det er et superskønt sted, og det er en masse fede venner og veninder, jeg har fået der, og en skøn klasse, jeg går i, fortalte Stephanie, da hun blev interviewet i 'Go' Morgen Danmark' tirsdag d. 3. januar. Se videoklip nedenfor.

Stephanie Van-Der Watt fra 'Årgang 0' følte sig uden for fællesskabet, da hun gik i niende klasse, men i dag har hun det godt i en ny 10. klasse.

I 10. klasse går eleverne i nogle særlige linjeklasser, hvor de flere gange om ugen har deres linjefag i tre timer ad gangen. Stephanie har valgt linjen ”Billedkunst og Design”, hvor hun tegner, maler og er kreativ.

Udover at Stephanie er glad for både undervisningen, lærerne og kammeraterne i sin nye klasse, er hun også så heldig, at hendes veninde Freja er vendt tilbage fra efterskolen for at tage 10. klasse. Til næste år har Stephanie planer om at starte i gymnasiet på STX i Slagelse.

Se andet afsnit af 'Årgang 0: År 17' tirsdag kl. 20.00 på TV 2 - eller lige nu på TV 2 Play