Golden Globe-vindere takkede Susanne Bier: Derfor er hun så god

Tre af skuespillerne i Susanne Biers tv-serie 'Natportieren' blev hædret med en pris ved årets Golden Globe.

Der var guldregn over tv-serien 'Natportieren', som danske Susanne Bier har instrueret, da der i nat blev uddelt Golden Globe-statuetter i Hollywood.

Tre af seriens skuespillere hentede priser ved showet, og de glemte ikke Susanne Bier i deres takketaler.

Hugh Lawrie var en af dem, der modtog en pris for 'Natportieren' og sluttede af med at sige et par pæne ting om sin danske instruktør.

- Sidst og allervigtigst, den fantastiske Susanne Bier, som jeg ville følge hele vejen til helvedes forgård, sagde skuespilleren fra talerstolen. 

Med de tre Golden Globe-statuetter fortsætter Susanne Biers værker med at hente internationale priser hjem.

I 2016 blev 'Natportieren' også hædret med en Emmy, og tidligere har Susanne personligt vundet både en Golden Globe og en Oscar for den danske film 'Hævnen'.

Personinstruktion og historiefortæller

Men hvad er det den danske instruktør gør så godt, at hendes projekter gang på gang bliver hædret. 

- Når tre skuespillere i serien vinder, så er det en klar indikation på at, hun kan noget, når det gælder personinstruktion. Det er hun kendt for, og det er derfor, hun får så tæt et forhold til sine skuespillere. Det er ikke alle instruktører, der gør det, siger filmanmelder Ann Lind Andersen.

Hun mener samtidig at Susanne Bier er en god historiefortæller.

- Hun er god til at fortælle en historie, som er i øjenhøjde med publikum. Det kan man se i danske folkekomedier som 'Den skaldede frisør' og 'Den eneste ene'. Det har også været en force i en ret kompliceret spionhistorie, som 'Natportieren' er, siger Ann Lind Andersen.

Den holdning er hun ikke ene om. Susanne Bier hædres især for sine evner til at lave kvalitetsfilm med gennemslagskraft hos det brede publikum. 

Det mener Ib Bondebjerg, der er professor emeritus ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på Københavns Universitet.

- Susanne Bier kan fortælle universelle, menneskeligt vedkommende historier på en meget klar måde, som går lige igennem både hos et dansk og internationalt publikum, siger Ib Bondebjerg til Ritzau.