Kendte

Tankelæser afslører sine tricks: Sådan regnede jeg Blumes pinkode ud

Mikkel Karlsen fik publikum og ikke mindst Pernille Blume til at måbe, da han for rullende kamera gættede hendes inderste tanker.

Er det muligt, at gætte svømmeren Pernille Blumes pinkode ved blot at se på hende? Og kan man forudsige, hvor Mikkel Beha og hans søn gerne vil holde nytår, og hvad de helst vil spise, inden man overhovedet har spurgt dem? 

Mikkel Karlsen kan! Han er psykologisk entertainer og hypnotisør og demonstrerede sine tankelæser-kundskaber foran måbende tilskuere til TV 2-showet 'TV 2 016: De største øjeblikke'. 

Den første gæst, der blev udsat for hans evner, var OL-stjernen Pernille Blume, som fik sin pinkode aflæst af Mikkel Karlsen.

Med lige dele smil, opspærrede øjne og til tider panikagtige grin fra Blumes side, fik han luret hendes kode ved blot at bede hende tænke på tallene. 

- Jeg begynder at få lidt svedige hænder, kan jeg mærke, sagde hun grinende. 

Sådan gjorde han

Men hvordan kan man læse folks tanker? Mikkel Karlsen kalder selv sine evner for 'kvalificeret intuition' og afviser, at der er nogen former for "hokus pokus" eller overnaturlighed indblandet. 

- Det handler om at være god til at aflæse en person og fange de små signaler. Jo mere, man har gjort det, jo større erfaring får man, fortæller han til TV 2.

Undervejs beder han Pernille Blume tælle højt fra nul til ni for sig selv, og her kan han altså aflæse, hvilket tal hun tænker på, at hun har i sin pinkode. 

- Forinden havde jeg set en masse klip med Pernille Blume, så jeg vidste, hvad jeg skulle prøve at kigge efter. Hun er meget udadvendt og umiddelbar i sin reaktion, så hvis jeg siger noget, så reagerer hun ret hurtigt på det, siger han. 

Mikkel Karlsen vil dog ikke afsløre, præcis hvilke signaler, han gik efter. 

Kan spå om fremtiden

Den psykologiske entertainer kan også se ind i fremtiden, eller i hvert fald regne ud, hvad folk vil sige og gøre. Det trick blev tv-værten Mikkel Beha og hans søn Emil Erichsen udsat for under showet.

Inden showet overhovedet var begyndt, havde Mikkel Karlsen nemlig forudset, hvor de ville holde nytår, hvad de ville have at spise, og hvad de helst ikke ville have at spise. Svarene havde han skrevet ned på et papir og gemt i en kiste blandt publikum. 

Da tv-værten, Morten Ankerdal, havde spurgt Mikkel og Emil, om netop de spørgsmål blev Mikkel Karlsens svar afsløret - han havde gættet det hele rigtigt. 

Tankelæser forudsiger, hvem Mikkel Beha vil på jordomrejse med.

Gjort brug af manipulation og research

Igen har det intet med overnaturlige spådomsevner at gøre. Mikkel Karlsen har derimod researchet og gjort brug af lidt manipulation, forklarer han. 

- Forudsigelsen er mere svær i sin konstruktion, end det jeg lavede med Pernille Blume. Men i dette tilfælde havde jeg researchet lidt på Mikkel Beha og Emil, så jeg fik en fornemmelse af, hvem de var, forklarer han.

- Det svære her var, at Morten Ankerdal skulle stille spørgsmålene, det gør jeg normalt selv. Men jeg havde formuleret spørgsmålene og styret, hvornår i interviewet de skulle stilles, siger han. 

På den måde kunne han altså forudsige og manipulere de rigtige svar frem til stor forbavselse for ikke mindst Mikkel Beha.

- Det forstår jeg ikke. Jeg fatter det ikke! udbrød han, da Mikkel Karlsen viste ham og publikum, at han havde forudsagt, at far og søn gerne vil holde nytår i Indonesien, spise torsk og aller nødigst vil spise dåsetun. 

Sherlock Holmes var inspirationskilde

Men Mikkel Karlsen er altså ikke født med særlige evner, faktisk har det "kun" krævet benhård træning at blive i stand til at læse folks tanker, hypnotiserer og spå om fremtiden. 

- Da jeg var barn, læste jeg en bog om Sherlock Holmes, som var god til at observere og aflæse andre, og det synes jeg var meget spændende. Han var en sjov inspirationskilde, fortæller han.

Siden da har han øvet og øvet sig og også lavet en del fejl. 

- Man øver sig i det og skyder ved siden af utroligt mange gange, siger han og afslører, at han af og til laver fejl, når han er ude og optræde, men at det oftest kan reddes i farten, uden at folk egentlig opdager det.

Det bedste ved jobbet som tankelæser

I dag er han så dygtig, at han kan leve af sine evner, som han underholder og overrasker folk med til blandt andet julefrokoster og firmaevents.

Noget af det bedste ved jobbet som tankelæser er, måske ikke overraskende, folks reaktion, når man aflæser dem. 

- Mikkel Beha var ret meget oppe og køre efter showet. Han blev ved med at snakke om, at han kunne have sagt noget andet end torsk, og hvorfor gjorde han ikke det? Han synes, det var vildt. Det er også derfor, jeg gør det, siger han.