De største øjeblikke

Her er billedet, Tantholdt ikke har turdet vise før nu

TV 2-korrespondenten Rasmus Tantholdt har holdt ét bestemt billede af sig selv og Syriens præsident tæt ind til kroppen af helt særlige grunde.

Hvordan er det at give hånd til en mand med blod på hænderne?

Det kan TV 2-korrespondenten Rasmus Tantholdt svare på. I oktober i år interviewede han nemlig den syriske præsident Bashar al-Assad, der beskyldes for at have tusindvis af menneskeliv på samvittigheden.

Inden interviewet gik i gang blev Tantholdt og hans tv-hold naturligvis budt velkommen af præsidenten, og her gav Tantholdt hånd til præsidenten - et håndtryk, der blev foreviget med et fotografi, som han først tør vise frem, når han gæster showet 'De største øjeblikke', der sendes 29. december klokken 20. 

- Jeg turde simpelthen ikke vise billedet, fordi jeg troede, mange ville blive rasende på mig, over at jeg kunne finde på at trykke den mand i hånden, fortæller Rasmus Tantholdt i showet.

Ville gerne have hans parader ned

Men han havde et klart mål med at være høflig overfor Bashar al-Assad, som han i øvrigt også sludrede lidt med inden interviewet. 

- Jeg kan jo ikke indlede et interview med at sige "Dav, jeg gider ikke hilse på dig", så bliver stemningen meget dårlig. Målet var, at der under smalltallken skulle blive god stemning, så paraderne var nede, når jeg skulle interviewe ham.

Rasmus Tantholdt har rejst mange år i Syrien, og set hvor mange byer og ikke mindst menneskeliv, der er blevet ødelagt i forbindelse med Assads styre. Derfor var det meget mærkeligt for ham at opleve Assad som en utrolig venlig vært. 

- Han jokede og var utrolig gæstfri, og det var et eller andet sted meget mærkeligt for mig at føle mig godt behandlet af en god vært, der var meget jovial, siger han. 

"Oprørerne har ingen chance"

Siden Rasmus Tantholdt interviewede Assad, er urolighederne i Aleppo kun blevet forværret, og korrespondenten spår ikke de syriske oprørere store chancer. 

- Krigen er ikke slut, fordi Assad og russerne har generobret Aleppo, men den er afgjort på den måde, at oprørerne ikke har nogen chance for at vælte den syriske præsident.

- Jeg synes, det er bevægende at sidde og se billeder fra Syrien. Jeg tænker på alle de år, jeg har rejst der, hvor der har været krig. Alle de menneskeliv og alt den infrastruktur der er ødelagt, og det er den samme præsident, der har siddet der i al den tid, siger han. 

Du kan se 'TV 2 016: De største øjeblikke' 29. november klokken 20 på TV 2. Foruden Rasmus Tantholdt bliver blandt andre Pernille Blume, Susanne Bier og Lars Løkke Rasmussen også interviewet under showet.