Skuespiller har skabt debat med kyssebillede

16x9
Skuespilleren Hilary Duff har forsvaret et billede på Instagram, hvor hun kysser sin søn på munden. Foto: ANGELA WEISS / Scanpix Denmark

Den tidligere Disneystjerne Hilary Duff har lagt et billede på Instagram, hvor hun kysser sin søn.

Er det upassende at kysse sit barn på munden?

Skuespilleren Hilary Duff var i denne uge i Disneyland, og hun lagde flere billeder op fra dagen - blandt andet et med sin fireårige søn Luca, som hun kysser på munden.

Men kommentarer på de sociale medier om billedet er kommet bag på hende - og hun har derfor lagt følgende besked op:

- Til enhver, der skriver, at et kys på min fireårige søns mund er 'upassende' - foretag bare et hurtigt klik på 'følg ikke' med jeres forskruede tanker og meninger. 

Fortæller om egne erfaringer

Billedet af mor og søn har indtil videre fået 282.000 likes, og langt de fleste af de tusindvis af kommentarer er positive, men nogle følgerne mener, det er et upassende billede.

- Hvad hvis en mand gjorde det ved sin datter, spørger en bruger eksempelvis, mens en anden skriver, at det er "perverteret".

En lang række brugere støtter dog sangerinden og fortæller om deres egne erfaringer som børn eller som forældre.

Hilary Duff

29 år

Amerikansk skuespiller og sanger

Mest kendt for hovedrollen 'Lizzie McGuire' i serien af samme navn på Disney Channel.

Har udgivet flere album - blandt andet 'Metamorphosis', der har solgt over fem millioner eksemplarer på verdensplan. 

A post shared by Hilary Duff (@hilaryduff) on

- Elsker, elsker elsker! Der er intet i verden, der kan bryde båndet mellem en mor og sit barn, skriver en bruger, mens en anden har denne kommentar: 

- Jeg er 42, og jeg kysser min 17-årige datter på munden hele tiden. 

Pas på med at dømme

Børnepsykolog Margrethe Brun Hansen mener, at vi er blevet mere berøringsangste. 

- Det, jeg ser, når jeg kigger på det billede, er en mor, der har glædet sig til den her dag - og hun beskriver endda lykke under billedet. Hvad gør vi, når vi er lykkelige og glade? Så går vi hen og giver vores mand eller vores barn et kys, siger hun. 

Børnepsykologen mener, at man skal passe på med at dømme hinanden - den måde, vi viser ømhed på, er forskellig fra menneske til menneske og afhænger eksempelvis af det, vi har med i bagagen fra vores egen opvækst. 

Der er selvfølgelig en grænse, fortæller Margrethe Brun Hansen, men der hersker i dag en frygt for at overskride den og for at misforstå barnets signaler. Konsekvenserne af det - at afvise barnet - vil hun derfor gerne advare mod. 

- Jeg tror, at alle mennesker har en fornemmelse for, at når et barn eksempelvis vender ansigtet væk, så skal jeg stoppe. Det ligger i den voksnes evne til at kunne aflæse og forstå, hvad barnet indbyder til. Men hvis vi er usikre på at aflæse børnenes signaler, kan vi komme til at afvise dem, hvilket kan være meget smertefuldt for barnet, siger hun. 

Afstemning

I juli skabte Victoria Beckham en lignende debat, da hun lagde dette kyssebillede op på sin Instagramside: