Donald Trump

Kanye West fik sine 15 minutter: I audiens hos den kommende præsident

Tirsdag formiddag amerikansk tid mødtes rapperen Kanye West med den kommende præsident, Donald Trump.

Den verdenskendte rapper Kanye West har ikke lagt skjul på, at han støtter Donald Trump som præsident og i dag mødtes han altså med den kommende præsident. Mødet skete efter ønske fra West, der fik ca. 15 minutter sammen med Trump.

Hvis jeg havde stemt, ville jeg have stemt på Trump

Kanye West

Den præcise årsag til mødet er ukendt, men West har efterfølgende tweetet flere gange om mødets formål.

- Jeg ville mødes med Trump i dag for at snakke om multikulturelle problemstillinger, skriver Kanye West på Twitter.

Donald Trump og Kanye West mødtes tirsdag i Trump Tower.

Flere medier gættede ellers på, at mødet handlede om en mulig optræden. Trump leder nemlig i øjeblikket efter musikere, som skal optræde til indvielsesceremonien, når han overtaget præsidentembedet fra Barack Obama d. 20. januar.

- Mærkesagerne omhandlede mobning, støtte til lærere, modernisering af pensum og vold i Chicago, skriver West.

Men ifølge Kanyes tweets handlede mødet altså om fremtiden og muligheden for virkelig at ændre noget.

- Jeg føler, at det er vigtigt at have direkte kommunikation med vores fremtidige præsident, hvis vi virkelig gerne vil ændre os, tweeter Kanye West.

Hverken før eller efter mødet ville Trump eller West kommentere på mødets formål. West ønskede blot at få taget billeder, og Trump havde kun få kommentarer til mødet.

- Venner, bare venner. Han er en god mand, som jeg har kendt længe, kommenterede Trump.

Buhet ud, da han sprang ud som Trump-støtte

Tidligere på året fik West sine fans til at buhe, da han under en koncert i San José udtrykte sin støtte til Donald Trump.

- Hvis jeg havde stemt, ville jeg have stemt på Trump, udtalte West under koncerten.

West fortsatte og kaldte blandt andet Trump for ”et geni”. Men det faldt ikke i god jord hos de mange koncertgæster fra Californien. Californien er nemlig overvejende en demokratisk stat, hvor langt de fleste stemte på Trumps modstander Hillary Clinton.

Udover West havde Trump også et møde med Microsoft-stifteren Bill Gates på dagens program samt et møde med den tidligere senator i Pennsylvania, Rick Santorum. Santorum var tidligere på året en af Trumps rivaler i præsident-kapløbet.

Trump har den sidste måned holdt over 90 møder hovedsageligt med fokus på at sammensætte sit politiske hold inden han overtager præsidentembedet efter Barack Obama d. 20. januar.