Kendte

Sisse Fisker lå i sengen i tre måneder og spiste 600 piller: Jeg troede, min mand ville gå fra mig

Den tidligere tv-vært Sisse Fisker var i fem år i et smertehelvede med rygsygdommen Modic forandringer.

Vi skruer lige tiden fem år tilbage. 

Sisse Fisker er på barsel, og skal løfte sin fire måneder gamle søn op fra gulvet.

- Det føles som om, at jeg får en syl i lænden. Jeg lægger mig på gulvet ved sin af min søn, og krabber mig derefter hen til en telefon og ringer til min mand, siger Sisse Fisker i 'Go' aften Danmark' onsdag aften.

Årene derefter gik hun til diverse kiropraktorer og osteopater i håb om at finde en behandling, som kunne hjælpe hende mod de smerter, som pludselig var brudt op i hendes ryg. Der var både gode og dårlige dage, og røntgenbilleder viste ikke noget.

Den kendte tv-vært var nødt til at pumpe sig med piller for at kunne arbejde. Indimellem måtte hun også have liggepauser mellem optagelser, for at kunne gennemføre dem. 

- Det var først, da jeg fik en MR-skanning, at den viste, at jeg havde noget betændelse i knoglerne - det som man kalder Modic forandringer. Derudover havde jeg en diskus, der lå imellem de knogler, som altså var ved at smuldre, siger Sisse Fisker.

Den hårdeste prøve

Den største psykiske udfordring kom dog, da hun skulle gennem en antibiotikakur på 100 dage, hvor hun skulle tygge sig gennem 600 piller imens hun skulle ligge helt stille. I 100 dage kunne hun nærmest ikke rejse sig op. 

- Det var en kæmpe krise for mig! Jeg har været vant til at dyrke masser af sport, og når jeg lige pludselig ikke kunne det mere, så var det virkelig svært for mig at finde ud af, hvad det så er, jeg kan. Jeg lå simpelthen og havde så ondt af mig selv i starten. Jeg var bange for, at min mand ville gå fra mig og at mine børn synes, at jeg var verdens dårligste mor, siger Sisse Fisker til Michèle Bellaiche i 'Go' aften Danmark.

Parret mødte hinanden, da Sisse var en enormt aktiv motionist, der løb marathon i Afrika og bankede sin mand i squash og løb fra ham på løbeturene. Derfor blev det en kæmpe identitetskrise for hende, da hun måtte lægge sig med smerter og være helt passiv. 

Operationen

Kuren endte endda kun med at forbedre hendes sygdom marginalt, og derfor besluttede hun, at hun måtte få en operation mod Modic forandringer. En operation, der forløb uden problemer for fire uger siden. 

- Jeg har nu et ar på maven på 12 centimeter, hvor de er gået ind. Så har de skubbet indvoldene til side og gået direkte ind på rygsøjlen, og fjernede den diskus, der var dårlig. Så erstattede de den med en protese og fire skruer. Det er en stivgørende operation. Risikoen er, at jeg kan blive lidt stiv i det nederste af ryggen, men til gengæld tager det smerterne, siger Sisse Fisker.

Lige nu kæmper Sisse med at komme tilbage, hvor hun var inden Modic forandringerne slog hende i gulvet for fem år siden. Hun spiser lige nu ingen smertestillende medicin og har slået en personlig rekord med at gå 12.000 skridt på en dag.