Jul

Fem år siden vi sidst så dem: Sådan går det børnene fra 'Ludvig og Julemanden' i dag

Thomas Norgreen og Emma Holst spiller Ludvig og Martine i dette års julekalender 'Ludvig og Julemanden'. Se deres video-hilsen nederst i artiklen.

Ludvig og julemanden

Ludvig og Julemanden app'en gør årets TV 2 julekalender endnu sjovere.

I app'en kan du:

• Lave en julehilsen som video eller billede med sjove stickers

• Sende din julehilsen og få chancen for at komme på TV

• Finde gavekoder til endnu flere stickers 

• Se dagens spændende trailer

Download den her:

Til iPhones og iPads

Android telefoner og tablets

Der kan ske meget på fem år. 

I hvert fald når man kigger på Thomas Norgreen og Emma Holst, der spiller henholdsvis Ludvig og Martine i dette års julekalender 'Ludvig og Julemanden', der blev sendt første gang i 2011.

Jeg synes slet ikke, at jeg ser sådan ud længere.

Emma Holst, der spiller Martine i 'Ludvig og Julemanden'

De to er i dag begge 17 år gamle, går på en ungdomsuddannelse og bliver stadig genkendt en gang imellem - selv om de har forandret sig en del. Så sent som to dage før TV 2 snakker med Emma Holst, er hun blevet genkendt af en lille pige. 

- Det er ret fantastisk, for jeg synes slet ikke, at jeg ser sådan ud længere, siger hun. 

Og da de to så hinanden for første gang i lang tid i 'Go' morgen Danmark' 1. december, var de begge enige om, at de havde forandret sig en del.

- Det er ret sjovt at se hinanden igen, for man kan godt huske nogle ting om hinanden, og når man ser hinanden, så tænker man 'wow, du har ændret dig', siger Emma Holst i 'Go' morgen Danmark' og forklarer, at især Thomas' stemme har ændret sig.

Se et klip fra 'Ludvig og Julemanden' med Thomas Norgreen og Emma Holst i rollerne som Ludvig og Martine i klippet øverst i artiklen og se, hvordan de ser ud i dag i klippet nedenunder.

Thomas Norgreen og Emma Holst spillede Ludvig og Martine i 'Ludvig og julemanden'. Sådan ser de ud i dag.

Som bror og søster

I tiden under optagelserne kom Thomas Norgreen og Emma Holst meget tæt på hinanden. Både fordi de optog kalenderen sammen hver dag, og fordi de boede sammen, når de ikke optog. 

Derfor endte de to med at have et rigtigt bror og søster-forhold. Med alt det, som det nu indebærer. Det fortalte de i 'Go' morgen Danmark' 1. december.

- Vi boede jo sammen i det samme hus, hvor der kunne være de værste skænderier, fordi vi havde et søskendeforhold, hvor man bare blev irriteret så hurtigt, fortæller Emma Holst.

Og det kunne - som rigtige søskende - være alt muligt, de to skændtes om. 

- Det kunne være alt fra småting, til jeg ved ikke hvad. Det var hele tiden, siger Thomas Norgreen. 

Har haft småroller siden

Thomas Norgreen spiller i 'Ludvig og Julemanden' rollen som Ludvig Glad, der i sit forsøg på at få sin familie til at blive boende på Børglum Kloster, møder både julemanden, spøgelser og selveste helligånden. 

Inden Thomas Norgreen fik rollen som Ludvig, medvirkede han i filmen 'Bølle Bob'. Her spillede han sammen med blandt andre Alexandre Willaume, der også er med i 'Ludvig og Julemanden' som Ludvig og Rebekkas far, Niels Glad.

Det er jo dejligt, at man kan blive betalt for noget, man godt kan lide. Så jeg kunne sagtens forestille mig, at det er noget, jeg vil prøve igen.

Thomas Norgreen

Efter julekalenderen fik Thomas Norgreen en rolle i en anden TV 2-serie, nemlig serien 'Hjørdis', hvor han spiller storebror Simon til et af de børn, som Hjørdis forsøger at hjælpe i serien. Spørger man, om han kunne tænke sig en karriere inden for skuespil, vil han ikke afvise det.

- Det er da stadig en drøm. Jeg savner det da indimellem. Det er jo dejligt, at man kan blive betalt for noget, man godt kan lide. Så jeg kunne sagtens forestille mig, at det er noget, jeg vil prøve igen, siger Thomas Norgreen.

I dag går han i 2.g på Køge Handelsskole på en international linje og koncentrerer sig hovedsageligt om skole og sit arbejde på McDonalds. 

Se Thomas Norgreen i rollerne som Bølle Bob og storebror Simon i 'Hjørdis' i klippene nedenunder. 

Thomas Norgreen var inden sin rolle i 'Ludvig og julemanden' med i filmen 'Bølle Bob'. Se han i filmens trailer.
I 2011 blev 'Ludvig og julemanden' vist for første gang på tv. Emma Holst og Thomas Norgreen spiller rollerne som Martine og Ludvig.

Uddannelse først

Emma Holst går på Hjørring Gymnasium i 2.g. Derfor vil det - selv om det kunne være sjovt - være en udfordring at være med i en film eller serie. 

- Jeg synes, at det var virkelig sjovt at være med i julekalenderen, og hvis jeg fik en rolle, vil jeg gerne sige ja. Men lige nu går jeg i gymnasiet, så det ville give nogle udfordringer, siger hun.

Jeg har helt klart en drøm om at få lov til at gøre det igen, for det var så sjovt, og man fik så meget ud af det.

Emma Holst

Men verden er åben, og Emma Holst går jo ikke i gymnasiet for evigt. 

- Jeg har helt klart en drøm om at få lov til at gøre det igen, for det var så sjovt, og man fik så meget ud af det.

Dog er hun meget bevidst om, at hun skal have en uddannelse lige meget hvad. 

- Et arbejde som skuespiller er meget usikkert, så jeg skal helt sikkert have en uddannelse. Men i mit sabbatår kunne jeg godt finde på at lave noget film.

En følelse af nostalgi

Både Thomas Norgreen og Emma Holst ser tilbage på tiden med optagelser til julekalenderen med nostalgi. Thomas Norgreen var 11 år, mens Emma Holst var 12 år, da de over et halvt år optog 'Ludvig og Julemanden'.

- Det var en stor oplevelse. Jeg udviklede mig meget både fysisk og psykisk. Jeg blev meget moden, fortæller Thomas Norgreen, der også beskriver det halve år som et efterskoleophold. 

- Det var en virkelig speciel oplevelse og mulighed, som jeg var virkelig taknemmelig for. Det var først senere, at det gik op for mig, hvor stort det var at være med og være en del af produktionen. Jeg blev meget moden af at være omkring så mange voksne, og jeg fik venskaber og erfaring, som jeg tager med mig videre i livet, siger Emma Holst.

Jeg tror, at jeg kommer til at få en følelse af nostalgi.

Thomas Norgreen

'Ludvig og Julemanden' bliver sendt hver dag klokken 20 på TV 2. Og det bliver en sjov oplevelse for Thomas Norgreen og Emma Holst at følge med i.

- Jeg tror, at jeg kommer til at få en følelse af nostalgi. Det var jo en del af ens barndom, og man kan se den måde, man har ændret sig, siger Thomas Norgreen.

- Jeg tror, at jeg kommer til at sidde og krumme lidt tæer af at sidde og tænke på, at dét kunne jeg gøre bedre i dag, fordi jeg har flere erfaringer. Men jeg tror også, at jeg kommer til at savne den tid og tænke "Ej, den der scene kan jeg godt huske", siger Emma Holst.

Se en hilsen fra Thomas Norgreen og Emma Holst i videoerne nedenunder.

Thomas Norgreen spiller Ludvig i 'Ludvig og julemanden'. Her fortælle han, hvordan det går i dag.
Emma Holst spillede tilbage i 2011 Martine i 'Ludvig og julemanden'. Her fortæller hun, hvordan det går i dag.