Kendte

Johnny Depps ekskone om hustruvold: Hvordan kunne det ske for mig?

Johnny Depps ekskone fortæller nu, hvordan det er at være offer for hustruvold i håb om at hjælpe andre kvinder i samme situation.

I maj gik der et chok gennem Hollywood, da stjerneskuespilleren Johnny Depps hustru Amber Heard meddelte, at hun ville skilles og samtidig bad om polititilhold fra gemalen, da hun, ifølge eget udsagn, var blevet udsat for hustruvold.

Nu - cirka et halvt år efter - fortæller hun for første gang, hvilke tanker og følelser der løb igennem hendes hoved i forbindelse med volden, i en kampagne mod hustruvold, lavet af organisationen girlgaze, der sætter fokus på unge kvinders liv og virkelighed. 

Amber Heard

 • Født i 1986.
 • Kendt fra film som Zombieland og The Danish Girl.
 • Sprang ud som biseksuel i 2010.
 • Mødte Johnny Depp under indspilningerne til filmen 'The Rum Diary' i 2011, kort tid efter flyttede parret sammen. 
 • I 2015 blev hun gift med Johnny Depp.
 • I maj 2016 søgte hun om skilsmisse og anklagede samtidig Johnny Depp for fysisk og psykisk vold. 

- Hvordan kan det ske for mig? Jeg er stærk, intelligent, jeg er ikke et offer, indleder hun videoen og fortsætter: 

- Offerprædikatet var forbundet med skam. Det sker for så mange kvinder. Når det sker derhjemme bag lukkede døre med en man elsker, så er det ikke så simpelt, som hvis det var en fremmed.

Venner hjalp hende

Herefter fortæller hun, at det var nogle tætte venner, der hjalp hende videre og ud af forholdet. Og her har hun svært ved at holde tårerne tilbage: 

- At fortælle det til nogen, man er tryg ved, er starten på at vælge sig selv. Hvis jeg ikke havde haft nogle få mennesker, jeg stoler på, ville mit liv havde været helt anderledes, siger hun. 

Amber Heard anklagede Johnny Depp for både fysisk og psykisk vold, der angiveligt skulle have stået på igennem deres 15 måneders ægteskab. Skuespillerinden fik et polititilhold, men Johnny Depp har hele tiden nægtet, at have slået hende.

Depp nægtede sig skyldig

Konflikten mellem parret fik kæmpe mediebevågenhed og venner samt familie til begge parter stod frem og tog parti, blandt andet fastslog Johnnys Depps børn og tidligere hustru Vanessa Paradis, at de aldrig havde oplevet stjerneskuespilleren være voldelig. Og der blev samtidig spekuleret i, om Amber Heard blot var ude på at få en masse penge fra Johnny Depp med sine anklager. 

I videoen fortæller Amber Heard også, hvordan hun oplevede mediernes behandling af sagen.  

- At have været igennem dette som en kvinde i offentlighedens rampelys giver mig en unik chance for at minde andre kvinder om, at det ikke bare behøver at være sådan, du behøver ikke at gøre det alene. Du er ikke alene, og vi kan ændre det. Vold mod kvinder handler ikke bare om fysisk vold. Det handler også om, hvordan vi taler om det medierne og i vores kultur, siger hun. 

Indgik forlig

I august 2016 indgik eksparret et forlig, hvor Johnny Depp endte med at betale Heard cirka 49 millioner kroner - hun donerede alle pengene til velgørenhed. I forbindelse med forliget udsendte parret en pressemeddelelse, hvor der blandt andet stod: 

"Vores forhold var intenst og passioneret og nogle gange flygtigt, men altid bundet sammen af kærlighed. Ingen parter er kommet med falske udtalelser for økonomisk vinding. Der har aldrig været intentioner om at udøve fysisk eller psykisk skade". 

Amber Heard

 • Født i 1986.
 • Kendt fra film som Zombieland og The Danish Girl.
 • Sprang ud som biseksuel i 2010.
 • Mødte Johnny Depp under indspilningerne til filmen 'The Rum Diary' i 2011, kort tid efter flyttede parret sammen. 
 • I 2015 blev hun gift med Johnny Depp.
 • I maj 2016 søgte hun om skilsmisse og anklagede samtidig Johnny Depp for fysisk og psykisk vold.