Vild med dans

Vickie Jos dom inden finalen: Her er Sarahs styrker... og her er Milles

De er begge perfektionister til fingerspidserne, men ellers er de hinandens modsætninger. Læs Vickie Jo Ringgaards vurdering af årets to finalister.

- Det er to fantastisk stærke par, der har leveret på et rigtigt højt niveau lige siden deres allerførste dans. Og jeg tror, gaderne kommer til at ligge øde hen fredag aften med to så lækre, sexede kvinder i finalen.

Sådan lyder det fra den dobbelte 'Vild med dans'-vinder Vickie Jo Ringgaard om de to par, der fredag aften går på gulvet i finalen i den 13. sæson af danseprogrammet; Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard samt Mille Dinesen og Mads Vad.

Netop de to finalepar var da også de to par, der scorede de højeste karakterer i den første danserunde for mere end to måneder siden.

Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard fik 20 point for deres cha-cha-cha, mens Mille Dinesen og Mads Vad fik 19 point (det samme som Laura Bach og Michael Olesen) for deres. 

- Jeg har ærgret mig over, at dommerne de seneste år har slynget ud, at der har været et virkeligt højt niveau blandt deltagerne, så der nærmest er gået inflation i det. For i år har der virkelig været et højt, højt niveau. Især de kvindelige nydansere har været helt exceptionelt dygtige, siger Vickie Jo Ringgaard, som vandt 'Vild med dans' i 2005 med David Owe og igen i 2009 med Casper Elgaard.

Vi har bedt den erfarne danser, der selv skal overvære finalen fra stolerækkerne i Forum Horsens, om at pege på, hvor Sarah Mahfoud og Mille Dinesen hver især udmærker sig - og hvad de lige skal se, om de kan nå at få rettet op på inden finalen.

Se Vickie Jo Ringgaards freestyle med David Owe fra sæson to i videoen øverst og se hendes freestyle med Casper Elgaard fra sæson seks i videoen her.

Sarahs styrker og udfordringer

- Hun mestrer alle de tekniske ting virkelig flot. Det gør hun, fordi hun er enormt dygtig til at træne og træne og træne og simpelthen har styrken i sin krop til det. Derudover har hun viljen til at træne til, at hun kan alt til perfektion. Det er imponerende. Men 'Vild med dans' er også meget mere end selve dansen, og også her vinder Sarah på, at hun er skøn som person. Hun er gået til det hele med en naturlig ydmyghed, og som seer føler man, man er meget i øjenhøjde med hende.

- Hendes største udfordring er, at hun skal føle sig mere tryg i dansen, når hun ikke har øjenkontakt med Morten. Når hun ser på ham, stråler og smiler hun, mens hun stadig lige mangler det sidste, når hun ser andre steder hen. Jeg vil derfor råde hende til, at hun tjekker på YouTube, hvordan professionelle, kvindelige dansere mestrer at lege med kameraet og med publikum. Hun skal simpelthen lade som om, at kameralinsen er Morten, og at hun ser Morten overalt. Så tror jeg, vi får den sidste brøkdel af hende til at give fuldstændig los.

Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard er klar til finalen i 'Vild med dans'. Her et sammenklip af alle de danse, de har danset frem mod finalen.

Milles styrker og udfordringer

- Modsat Sarah så er Milles styrke helt klart, at hun er vant til at performe. Hun har så mange redskaber til at kunne charmere sig ud af det, hvis det går galt. Man kan sagtens mærke, at hun er vant til et kamera og et stort publikum, mens hun har været mere utryg, når hun har skullet se Mads i øjnene. Og så har hun også en enorm viljekraft og en perfektionisme, som kommer hende til gode. 

- Milles fokus til fredag bør være at have fuldstændig styr på sin teknik, før hun begynder at fokusere på alt det sjove. Hun er nødt til at træne lidt ekstra, før tingene sidder i skabet, og først derefter kan hun lægge sit "tjubang" ovenpå. 

Mille Dinesen og Mads Vad er klar til finalen i 'Vild med dans'. Her et sammenklip af alle de danse, de har danset frem mod finalen.

Se finalen i 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2 - og se 'Vild med dans - backstage' her på tv2.dk i pausen inden afgørelsen, hvor du blandt andre kan møde netop Vickie Jo Ringgaard.