Kendte

Rufus Gifford og manden rørt til tårer: Danmark har så stor en plads i vore hjerter

Den amerikanske ambassadør Rufus Gifford og ægtemanden Stephen holder en sidste middag, før de skal forlade Danmark. Og det er ikke uden tårer.

Tiden som amerikansk ambassadør i Danmark er ved at rinde ud for den populære Rufus Gifford. 

Efter mere end tre år på posten er han og ægtemanden Stephen DeVincent så småt ved at pakke sammen i Rydhave i Charlottenlund, som har været parrets hjem siden august 2013. I januar 2017 skal de forlade det danske land. 

Det er trist at sige farvel, 

Rufus Gifford, amerikansk ambassadør

- Det er vores første, rigtige hjem sammen, fortæller Rufus Gifford til TV 2, mens han viser rundt i villaens historiske lokaler sammen med parrets  golden retriever 'Argos'. 

- Det er trist at sige farvel, siger han og klapper stille hunden. 

Stephen rørt til tårer

Afskeden med Danmark har ambassadøren valgt at markere i TV 2-programmet 'Thanksgiving hos ambassadøren', hvor en række politikere, journalister og kulturpersoner er inviteret til Rydhave for at spise den traditionsrige middag, der blandt andet byder på en stor, saftig kalkun. 

Og her lægger både Rufus Gifford og Stephen DeVincent slet ikke skjul på, hvor stor en betydning det danske folk har fået for parret. 

Det har så stor en plads i vore hjerter. Det er hjem.

Stephen DeVincent, ambassadørens ægtemand

- Den tilknytning, vi har fået til danskerne, og som betyder utrolig meget for os, er faldet os meget naturligt. Det er jeg meget taknemmelig for, siger Rufus Gifford, som bliver bakket op af sin mand. 

Stephen DeVincent har dog svært ved at holde tårerne tilbage, da han skal fortælle, hvor meget Danmark betyder for ham. 

- Vi har haft rigtig mange dejlige stunder her, og det..., siger han og må holde en pause for at tørre øjnene, inden han fortsætter:

- Og det er et helt enestående sted. Det har så stor en plads i vore hjerter. Det er hjem. 

Livslange venner af Danmark

Til middagen har parret blandt andre inviteret politiker Simon Emil Ammitzbøll, TV 2-korrespondent Rasmus Tantholdt og sangerinde Pernille Rosendahl.

Vi vil være livslange venner af det her land.

Rufus Gifford, amerikansk ambassadør

Alle er personer, som Rufus Gifford og Stephen DeVincent har fået et tæt forhold til under deres ophold i Danmark. 

- Vi håber, de synes godt om vores store helligdag og det at give tak. Det er vores mulighed for at give noget tilbage og vise noget af den amerikanske kultur, siger Rufus Gifford om vennerne og fortsætter: 

- Vi vil være livslange venner af det her land. Det er der ingen tvivl om.

Vil du se, hvordan middagen forløber, kan du se gense programmet på TV 2 PLAY.