Vild med dans

Lillesøster afslører: Mille Dinesen er besat af ét særligt redskab

Mille Dinesen er lidt af et kontrolmenneske, fortæller hendes lillesøster. Især når det kommer til rengøring.

Uge efter uge har hun imponeret både seerne og dommerpanelet i 'Vild med dans', og i fredags kom forløsningen efter måneders hård træning så:

Mille Dinesen er i finalen i årets udgave af 'Vild med dans'.

Takket være seerne klarede hun og partneren Mads Vad sig videre til den store finale, som afvikles fra Forum Horsens nu på fredag. Og det var faktisk lidt af en overraskelse for Mille Dinesens egen familie. 

Mille Dinesen

  • Født 17. marts 1974.
  • Er uddannet skuespiller ved Statens Teaterskole i 2004.
  • Fik sit gennembrud i filmen 'Nynne' fra 2005 og gentog rollen i en tv-serie året efter.
  • Siden har hun haft roller i film og tv-serier som 'Min søsters børn', 'Sorgenfri' og 'Borgen'.
  • Mest kendt er hun måske for sin rolle som skolelæreren Rita i tv-serien af samme navn. For den rolle har Mille Dinesen vundet både Den Gylden Nymfe og en ZULU-award.
  • Fredag aften danser hun i finalen i 13. sæson af 'Vild med dans' sammen med Mads Vad.

Det fortæller hendes lillesøster Line Tonnisen Frederiksen.

- Vi havde nok regnet med, det var Mille og Mads, der røg ud. Så vi var så glade og lettede på Milles vegne, siger Line Tonnisen Frederiksen og fortsætter:

- Da hun i første omgang takkede ja til at være med i programmet, var vi lidt skeptiske og sådan "aaah, er du nu sikker på det?". Ikke på grund af programmet, men fordi vi tænkte, at hun fik alt for meget at se til. Men som ugerne er gået, er vi allesammen kommet helt op at køre, og jeg har da også taget mig selv i at sidde og klappe og råbe foran fjernsynet om fredagen, siger hun.

Se et sammenklip af alle Mille Dinesen og Mads Vads danse i videoen øverst.

Vil gerne have styr på alt

Mille Dinesens familiemedlemmer har på skift siddet på forreste række i 'Vild med dans'-studiet hver fredag de seneste 11 uger, og her har de kunnet se, hvordan Mille Dinesen ikke bare er blevet bedre og bedre til at sætte fødderne korrekt og har lært at holde armene i den rigtige position, men også hvordan hun er blevet bedre og bedre til at give slip.

Den 42-årige skuespiller - der i øvrigt er den ældste, kvindelige finalist i 'Vild med dans'' historie - har ikke lagt skjul på, at noget af det, hun har haft sværest ved, har været at skulle åbne sig op foran hele Danmark. Hun har ikke haft en rolle, hun har kunnet gemme sig bag. På den måde har hun været nødt til at give slip på kontrollen, hvilket ikke har været helt nemt for et kontrolmenneske som Mille Dinesen.

Mille Dinesen med sin hundehvalp Marlee, der er af racen labradoodle.

- Hun vil gerne have styr på alt, siger hendes lillesøster Line Tonnisen Frederiksen og giver et helt konkret eksempel:

- Lige meget, hvor travlt hun overhovedet har, er hendes førsteprioritet, når hun kommer hjem, altid at støvsuge og ordne diverse sundhedssager, før hun kan flade ud. Der skal simpelthen være styr på tingene. På et tidspunkt fik hun en håndstøvsuger i gave, og den blev hun så glad for. Det var som at se et barn i en slikbutik - det var virkelig sjovt. Hun er dog blevet bedre til ikke at støvsuge hele tiden, og nu er det hendes hund, Marlee, der er hendes absolutte førsteprioritet, siger Line Tonnisen Frederiksen.

Lidt af en samler som barn

Line er otte år yngre end sin kendte skuespiller-storesøster, men trods aldersforskellen har de to et meget tæt forhold. De bor tæt på hinanden og ser derfor normalt meget til hinanden, men under 'Vild med dans' er det kun blevet til besøg en gang om ugen. Men her har Line Tonnisen Frederiksen tydeligt kunne mærke, hvad 'Vild med dans' har gjort ved hendes storesøster.

Vigtigst af alt så har Mille bevist over for sig selv, at hun kan mere, end hun tror. At hun er bomstærk, både fysisk og mentalt.

Line Tonnisen Frederiksen, Mille Dinesens lillesøster

- Selvom hun har været godt kørt træt på grund af al træningen, så er hun stadig fuld af energi og har et smil på læben. Man kan tydeligt mærke på hende, at hun er mere glad, end hun ellers ville være efter nogle lange arbejdsdage, siger Line Tonnisen Frederiksen.

Det gode forhold mellem de to søstre etablerede de allerede, da de var yngre. Modsat vel nok størstedelen af landets teenagepiger så havde Mille Dinesen nemlig intet imod, at lillesøster Line hang ud på hendes værelse, når hun havde veninder eller kærester på besøg. Hun var også god til at tage sig af sin lillesøster og var "enormt beskyttende", mindes Line Tonnisen Frederiksen.

Mille Dinesen med sin lillesøster Line Tonnisen Frederiksen. Billedet er fra cirka 1985.

Noget af det, som Line Tonnisen Frederiksen også husker sin storesøster for, var hendes samlermani. Hendes skuffer bugnede af ting, og selvom det for andre lignede ét stort kaos, vidste Mille Dinesen præcis, hvor alting lå.

Hun samlede på alt. Ikke glansbilleder, servietter og den slags, men alt muligt andet som kapsler, snore og sten. Særligt én ting gjorde indtryk på lillesøsteren.

- Hun havde den her mappe fyldt med idolbilleder af Boy George, som jeg var meget fascineret af, og som jeg også fik lov til at arve. Dét var stort, siger Line Tonnisen Frederiksen med et grin og fortsætter:

- Det med at samle på ting og det med at have orden i kaos er meget sigende for, hvordan Mille er, når hun går ind til noget. Så lægger hun virkelig sit et og alt i det. Om det så er at samle på mærkelige ting, at spille skuespil eller lære at danse, så er hun 100 procent i det. 

Mille Dinesen og Mads Vad i en cha-cha-cha i semifinalen af 'Vild med dans'. En dans, som Britt Bendixen belønnede med topkarakteren 10.

Kan mere, end hun tror

Netop Mille Dinesens stærke vilje og arbejdsmoral har været med til at bringe hende hele vejen til finalen i 'Vild med dans', hvor hun sammen med Mads Vad skal dyste mod bokseren Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard om at vinde årets trofæ.

Line Tonnisen Frederiksen indrømmer blankt, at hun ikke havde troet, at Mille Dinesen ville gå i finalen, fordi hun er "lidt for gummiagtig i sine bevægelser", men hun er imponeret over, hvor meget storesøsteren har lært og udviklet sig i programmet. 

- Og vigtigst af alt så har Mille bevist over for sig selv, at hun kan mere, end hun tror. At hun er bomstærk, både fysisk og mentalt. Og så glæder hun sig bare helt vildt til at danse i finalen sammen med Mads.

Kom helt tæt på Mille Dinesen i dette lynportræt, hvor hun svarer på spørgsmål om alt og ingenting.

Kom helt tæt på Mille Dinesen, når hun svarer på spørgsmål om alt og ingenting.