Kendte

Fra tragedie til succes: Rasmus og Tommy Seebachs liv bliver til musical

Ny musical skal fortælle historien om Tommy og Rasmus Seebach - og det bygger på et særligt samarbejde med Seebach-familien.

Tommy Seebach var Grand Prix-kongen, der måtte alt for tidligt herfra. Siden har danskerne kastet deres kærlighed på hans søn Rasmus Seebach, der indtaget pladsen som vel nok Danmarks største popidol de seneste seks-syv år.

Musicalen 'SEEBACH'

Fredericia Teater står bag nyskrevet musical om Tommy og Rasmus Seebach.

Musicalen har premiere 29. september 2017 på Fredericia Teater og d. 22. juni 2018 på Det Kongelige Teaters Gamle Scene

Det bliver holdet bag 'Shu·bi·dua – The Musical', der skal skabe 'SEEBACH'.

Forestillingen instrueres af Thomas Agerholm, som også iscenesatte Disneys 'KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical'. Manuskriptet skrives af Mads Æbeløe, Søren Møller og Thomas Agerholm.

Billetter til musicalen kan købes på www.fredericiateater.dk.

Nu bliver fortællingen om far og søn til en musical under navnet 'SEEBACH'. En fortælling om både op- og nedture, som Frederica Teater kommer til at danne rammerne omkring. 

Det er blevet offentliggjort torsdag på et pressemøde. Og selvom det ikke er afgjort, hvem der skal spille Tommy og Rasmus Seebach, så er der allerede gjort et stort forarbejde til musicalen, fortæller teaterchef Søren Møller til TV 2.

Fra venstre: Teaterchef Søren Møller, Rasmus Seebach, Marie Seebach, Karen Seebach, Nicolai Seebach.

- Vi har haft lange snakke og møder med Seebach-familien adskillige gange, og vil gøre det mange gange endnu. Det har været et åbent og tillidsfuldt samarbejde, men også med en klar skillelinje, siger han.

Seebach: De helt rigtige til at fortolke

Ifølge teaterchefen ligger den klare skillelinje i, at det er teatret, der producerer og fortæller historien, men at familien Seebach står til rådighed for udviklingen og bidrager med nuancer og detaljer til fortællingen.

Med det samarbejde, håber Søren Møller på, at kunne sætte historien om far og søn i en ramme, hvor den bliver mere præcist fortalt. Og det glæder sangeren Rasmus Seebach. 

- Jeg er meget beæret over, at Fredericia Teater har valgt at kaste sig over at kreere en musical over min families historie. Jeg synes, at Fredericia Teaters arbejde med deres seneste forestillinger vidner om, at de arbejder professionelt, engageret og med den største respekt for publikum og for selve historien. Jeg ved, at de går ind til opgaven med en sund blanding af ydmyghed og ambition, og jeg føler derfor, at Fredericia Teater er de helt rigtige til at fortolke vores historie, siger Rasmus Seebach i en pressemeddelse.

Tommy Seebach, da han vandt det danske Melodi Grand Prix med sangen Disco Tango i 1979.

Kobler historien sammen

Hvem der skal spille Tommy, Rasmus, og alle de andre i og omkring familien afgøres ved en række store auditions i starten af det nye år. 

Ifølge teaterchefen vil man her ikke nødvendigvis gå efter store musicalstjerner, men efter gode karakterer, gode sangere og personer, der kan afspejle et sammenhængende portræt med både mørke og lyse sider.

- Tommy Seebachs liv udformede sig på mange måder som en tragedie. Han døde på et tidspunkt, hvor vi som nation ikke havde værdsat ham nok. Nu er Rasmus Seebachs karriere kronen på værket, som forløser Tommys drømme, og det er smukt at koble deres historie sammen, siger Søren Møller.

Muscialen 'SEEBACH' har premiere 29. september 2017 på Fredericia Teater og d. 22. juni 2018 på Det Kongelige Teaters Gamle Scene.

Billetsalget starter d. 24. november 2016.