Vild med dans

I aften kan hans helt store drøm gå i opfyldelse

Michael Olesen kan for første gang nogensinde danse sig i finalen i 'Vild med dans', når han i aften indtager gulvet sammen med Laura Bach.

Er 'Vild med dans' ikke bare et tv-program med nogle kendte, der danser?

Jo, det er det. Men 'Vild med dans' er også så meget mere end det. Det er de, der deltager slet ikke i tvivl om.

Især for de professionelle dansere, der har deltaget år efter år, betyder programmet noget helt særligt, og det er gået hen og blevet en stor del af deres liv, ja sågar af deres identitet.

En af dem, for hvem 'Vild med dans' er meget mere end blot et tv-program, er den 34-årige danser Michael Olesen.

Michael Olesens historik i 'Vild med dans'

 • 2007: 7. plads med Anne Louise Hassing
 • 2008: 3. plads med Anne-Grethe Bjarup Riis
 • 2009: 4. plads med Lisa Lents
 • 2010: 6. plads med Dicte
 • 2011: 8. plads med Pia Allerslev
 • 2012: 4. plads med Camilla Bendix
 • 2013: 6. plads med Mette Blomsterberg
 • 2014: 7. plads med Line Kruse
 • 2015: 7. plads med Karen Mukupa
 • 2016: 3. plads med Laura Bach

Han deltager i år i danseprogrammet for tiende gang, og i aften kan han for første gang nogensinde danse sig til finalen, når han sammen med sin partner Laura Bach dyster mod Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard samt Mille Dinesen og Mads Vad i årets 'Vild med dans'-semifinale.

- Det vil være den der drøm, der endelig går i opfyldelse. 'Vild med dans' er blevet en del af mit liv, og betyder helt vildt meget for mig. Både fordi jeg får lov til at arbejde med min store passion, og det, der betyder mest for mig her i livet, nemlig at danse, men også fordi jeg får lov til at give alt dette videre til andre mennesker. Det er helt fantastisk, siger Michael Olesen til TV 2 forud for fredagens semifinale.

Se Laura Bach og Michael Olesen i en argentinsk tango i videoen øverst og se et resumé af deres tidligere danse i videoen her.

Nu kan du være med til at bestemme: Hvilken dans skal Laura og Michael danse igen i finalen? Se alle deres danse her.

En smuk afslutning

Kun én gang tidligere - i 2008 - nåede Michael Olesen semifinalen. Men at nå finalen i år - hvor han altså fejrer ti års jubilæum, og hvor finalen afvikles foran tusindvis af publikummer i Forum Horsens - vil alligevel være helt specielt, indrømmer han.

- Jeg har ikke rigtig turde sætte næsen op efter det, for det vil være så kæmpe, kæmpe stort, siger Michael Olesen og må lige synke en ekstra gang ved tanken om, at han er så tæt på at få en af sine helt store drømme indfriet.

Der er en større mening med det, og det vil være så stort. Det vil det virkelig.

Laura Bach om at stå i 'Vild med dans'-finalen

- De andre to par er så sindssygt dygtige, og alt kan ske i semifinalen. Men jeg vil love én ting, og det er, at vi kæmper røven ud af bukserne, siger han.

Hans dansepartner i år, skuespilleren Laura Bach, har imponeret dommerne og seerne gennem hele sæsonen, og hun og Michael Olesen er også kommet så tæt på hinanden, at det ikke bare vil være en sejr for hende selv at stå i finalen i næste uge.

- Jeg ved, hvor meget det vil betyde for Michael at stå i den finale netop i år, og derfor vil det være en fuldstændig perfekt og smuk afslutning på det her forløb, vi har haft sammen. Der er en større mening med det, og det vil være så stort. Det vil det virkelig, siger Laura Bach.

Specielt at nå finalen på "hjemmebane"

Modsat Michael Olesen så har de to øvrige professionelle dansere i semifinalen begge prøvet at stå i en 'Vild med dans'-finale tidligere.

Mads Vad vandt hele programmet både i 2010 og 2013 med henholdsvis tv-værten Cecilie Hother og den tidligere bordtennisspiller Mie Skov, mens Morten Kjeldgaard sidste år opnåede en andenplads med skuespilleren Stephania Potalivo.

Mads Vads historik i 'Vild med dans'

 • 2006: 8. plads med Liv Corfixen
 • 2007: 3. plads med Rikke Hørlykke
 • 2008: 9. plads med Jette Torp
 • 2009: 5. plads med Lotte Friis
 • 2010: 1. plads med Cecilie Hother
 • 2011: 5. plads med Anne Sofie Espersen
 • 2012: 3. plads med Louise Spellerberg
 • 2013: 1. plads med Mie Skov
 • 2014: 5. plads med Paprika Steen
 • 2015: 4. plads med Søs Egelind
 • 2016: 2. plads med Mille Dinesen

De to gange, Mads Vad har vundet, er finalen blevet afviklet i det almindelige 'Vild med dans'-studie på Amager i København. Så at stå i finalen, når den for tredje gang afvikles foran tusinder af publikummer i Forum Horsens, vil have en helt anden betydning for den 32-årige danser, der er født og opvokset i Aarhus.

Jeg kunne rigtig, rigtig, rigtig godt tænke mig det. Det kunne fandeme være sjovt.

Mille Dinesen om at stå i 'Vild med dans'-finalen

- At få lov til at danse med Mille i Horsens ville absolut være mit største danseøjeblik nogensinde. Det vil være helt specielt at nå finalen i Horsens, fordi det er så tæt på min hjemmebane. Jeg har været med i 'Vild med dans' i 11 år, men vi har jo altid lavet programmet i København, så at få lov til at tage alt det her med til Jylland, og særligt Horsens, hvor jeg kender en masse mennesker, vil være så vildt, siger Mads Vad.

Se Mille Dinesen og Mads Vad i en argentinsk tango

Selvom Mads Vad altså har danset med ti forskellige kvinder i 'Vild med dans' før Mille Dinesen, og at det derfor hurtigt kan lyde som en slidt kliché, når han siger, at netop de to har fået et helt specielt bånd, så lader der nu alligevel til at være noget om snakken. 

'Rita'-skuespilleren har nemlig fået den erfarne danser til at åbne op på måder, han aldrig tidligere har oplevet, har han nævnt flere gange i løbet af sæsonen.

- Det, Mille og jeg har fået bygget op de seneste måneder, er helt sindssygt. Vi er simpelthen så godt et team, vi holder så godt sammen, og vi støtter hinanden i alt, siger han og bliver suppleret af Mille Dinesen.

- Fordi vi er kommet så tæt på hinanden, vil det bare betyde rigtig meget at få lov til at danse i den finale sammen. Jeg kunne rigtig, rigtig, rigtig godt tænke mig det. Det kunne fandeme være sjovt, siger hun.

Nu kan du være med til at bestemme: Hvilken dans skal Mille og Mads danse igen i finalen? Se alle deres danse her.

Det vildeste i karrieren

Bookmakernes favoritpar til at gå videre til næste uges finale er også det par, som de fire dommere har givet de højeste karakterer i løbet af sæsonen, nemlig bokseren Sarah Mahfoud og sidste års finalist Morten Kjeldgaard.

Morten Kjeldgaard har tidligere danset med:

 • 2009: 8. plads med Line Baun Danielsen
 • 2013: 10. plads med Maria Lucia Heiberg Rosenberg
 • 2014: 4. plads med Ditte Ylva Olsen
 • 2015: 2. plads med Stephania Potalivo
 • 2016: 1. plads med Sarah Mahfoud

At få lov til at stå i finalen sammen med Morten og så bare sige "vi gjorde det sgu", det ville være det fedeste.

Sarah Mahfoud om at stå i 'Vild med dans'-finalen

Og nok er den 27-årige bokser et konkurrencemenneske, men hun svarer alligevel meget ydmygt, når hun bliver spurgt, hvad en finaleplads vil betyde for hende.

- Vi har trænet så hårdt, og det hele har været så intenst et forløb, så det at få lov til at stå i finalen sammen med Morten og så bare sige "vi gjorde det sgu", det ville være det fedeste, siger Sarah Mahfoud og fortsætter med et stort smil:

- Og hvis vi vinder, kan Morten til næste år jo så få lov til at sige "Da jeg vandt med Sarah...". Det kunne være så blæret! Så glemmer han mig aldrig, selvom han får 20 nye dansepartnere efter mig.

Se Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard i en argentinsk tango

Morten Kjeldgaard dansede i Forum Horsens sidste år, og det var en betydningsfuld aften for den 31-årige danser.

- Jeg har levet af at være danser i ti år, men finalen sidste år var alligevel det vildeste, jeg har oplevet i min karriere, siger han.

Men det var ikke kun, fordi han opnåede sit hidtil bedste resultat i 'Vild med dans', at aftenen var helt speciel for Morten Kjeldgaard. Det var den særligt, fordi hans far var blandt publikum og heppede på ham. En far, som han tidligere i år mistede til kræft.

- Sidste år var der nogle mennesker, som betød rigtig, rigtig meget for mig. Og der kommer også nogle af dem igen i år, ja..., siger Morten Kjeldgaard.

Nu kan du være med til at bestemme: Hvilken dans skal Sarah og Morten danse igen i finalen? Se alle deres danse her.

Se semifinalen af 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2 og se alle årets tidligere udsendelser på TV 2 PLAY.