Kendte

Oh Lands søn går lige i hjertet: Her får lille Svend kæmpe grineflip

Oh Lands ni måneder gamle søn er vild med at grine og efterabe sin mor - og det er gået lige i hjertet på tusindvis af danskere.

Små børn forstår og aflæser nok mere, end vi lige går og tror. Og Oh Lands lille søn Svend er bestemt ikke en undtagelse. 

I en video, som sangerinden har delt på Facebook, bliver hendes ni måneder gamle dreng nemlig så begejstret for sin mors ansigtsmimik, at det ender ud i et længere grineflip.

Oh Land - Blå bog

Er født Nanna Øland Fabricius (1985).

Er elektropop-sanger og sangskriver.

Er en af de tre dommere i TV 2-programmet ’Voice-junior’.

Er datter af operasangerinden Bodil Øland og komponisten Bendt Fabricius (ikke at forveksle med Bent Fabricius Bjerre).

Albumdebuterede i 2008 med ’Fauna’, og året efter kom albummet ’Oh Land’. Siden har hun udgivet to album: ’Wish Bone’ og Earth Sick’.

- Han forstår rigtig meget og reagerer meget. Han elsker abe-efter-lege og er meget lattermild, så da vi optog videoen, blev han bare ved og ved med at grine i 10 minutter, fortæller Nanna Øland Fabricius - bedst kendt som 'Oh Land' - til TV 2.

Går lige i hjertet på danskerne

Den lille fyrs grin er da også gået direkte i hjertet på mange danskere med sit glade sind.

I skrivende stund er videoen blevet set over 550.000 gange, mens mere end 12.000 personer har trykket 'synes godt om' på Oh Lands Facebookside. Og kan lille Svend skabe lidt glæde og positivitet ude i landet, så er det kun godt, mener den 31-årige sangerinde.

- Det var derfor, jeg delte den. Der har været så mange deprimerende nyheder. Og det her var bare det simple i tilværelsen, som man skal holde godt fast i for ikke at blive nedtrykt, siger Nanna Øland Fabricius.

Især glad for lyde

Lille Svend kom til verden i februar i år og er Nanna Øland Fabricius og manden Eske Kaths første barn.

Og den lille drengs gode humør i videoen er bestemt ikke et særsyn.

- Han er meget glad for alle mennesker og er i det hele taget bare ret nem. Selvfølgelig græder han som alle andre babyer, men han har et godt gemyt og er især glad for lyde, fortæller Nanna Øland Fabricius.

Børneforsker: Derfor griner barnet

Det er hun formentlig langt fra den eneste mor, der har oplevet. Men hvorfor griner små børn egentlig så meget, når voksne laver sjove ansigter og lyde?

Svaret er, at de via samspil er ved at opbygge en relation, forklarer psykolog og børneforsker Søren Smidt fra Professionshøjskolen UCC.

- Børn kan meget mere, end vi tror, hvis vi giver dem de rigtige betingelser. Og det her skal man se som en del af sammenspillet og en tæt relation mellem den voksne og barnet, som er det mest centrale for barnets udvikling, siger Søren Smidt.

Barnet efterligner derfor moren, fordi det skaber en reaktion hos moren. Og børn har brug for udspil og reaktioner fra voksne.

- Børn kan mærke følelsestilstanden. Det er den, de reagerer på. Og de kan derfor også mærke, når moren er ked af det eller ser sur ud, forklarer han. 

Uforudsigeligt er sjovt

Ser man videoen, så er der vist ingen tvivl om, at lille Svend kan mærke, at hans mor er glad.

Og spørger man Nanna Øland Fabricius, hvad der oftest får sønnen til at grine, er det, når hun gør noget lidt uforudsigeligt.

- Hvis jeg laver noget specielt, eller gør noget, som jeg ikke plejer, så er han færdig af grin, fortæller hun.