Vild med dans

En særlig dans rørte Claudia Rex: Jeg fik kuldegysninger

Der var fokus på den argentinske tango i fredagens 'Vild med dans', men det var en wienervals, der rørte den tidligere vinder mest.

Da skuespilleren Mille Dinesen og sangeren Thomas Buttenschøn fredag aften gled over gulvet i en wienervals, var det et særligt øjeblik for 'Vild med dans'-veteranen Claudia Rex.

- Jeg må indrømme, at jeg fik kuldegysninger under den dans. Den rørte mig, fortæller hun.  

Hun kunne især godt lide den energi, de to nydansere havde sammen på gulvet.

Dommernes point i program 10

  • Mille Dinesen og Mads Vad: 37 (argentinsk tango) + 36 (wienervals) = 73
  • Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard: 37 (argentinsk tango) + 32 (wienervals) = 69
  • Thomas Buttenschøn og Mie Martha Moltke: 33 (argentinsk tango) + 36 (wienervals) = 69 (tabte omdansen og røg ud)
  • Laura Bach og Michael Olesen: 36 (argentinsk tango) + 32 (wienervals) = 68 (i omdans)

-  At to nydansere skal danse sammen er utroligt grænseoverskridende - både for den professionelle og for nydanserne, fordi man lige pludselig står som professionel og ikke kan styre sin partner og som nydanser har man ikke et sikkerhedsnet, fortæller hun.

- Jeg blev glad af at se den, fordi det så ud som om, de nød at danse den sammen.

Den samme dans rørte også værten Sarah Grünewald til tårer under generalprøven, men af andre grunde. Læs mere om det i artiklen herunder:

Øverst kan du se wienervalsen, som blev fremført af to par af gangen. Thomas, Mie, Mille og Mads' dans udløste topkarakteren 10 af Jens Werner.

På tide med 10-taller

Der blev i alt uddelt tre 10-taller i fredagens 'Vild med dans', hvilket er sæsonens første tocifrede karakterer, og det er ikke usædvanligt i en kvartfinale, mener Claudia Rex. 

- Vi er snart ved finalen, så det er helt klart passende, at der begynder at snige sig nogle 10-taller ind. Niveauet er møghøjt, og det var en dejlig intens aften i dansene. 

Jens Werner lagde ud med at give sin første topkarakter til bokseren Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard for deres argentinske tango, og parret har også imponeret den tidligere 'Vild med dans'-vinder:  

- Hun havde virkelig havde taget dansen til sig. Der var et perfekt spil mellem mand og kvinde, hun var yndefuld og man kunne ikke se, at hun ikke havde danset argentinsk tango før, fortæller Claudia Rex, der især lagde mærke til, at Sarah Mahfoud havde arbejdet på at leve sig ind i dansen og lade Morten Kjeldgaard føre.

tv2.dks dansepanel 2016

Hver uge under 'Vild med dans' kan du her på vmd.tv2.dk læse en vurdering af fredagens præstationer fra en i vores ekspertpanel. Panelet består i år af:

  • Vickie Jo Ringgaard. Har deltaget i 'Vild med dans' fem gange og vundet med David Owe (2005) og Casper Elgaard (2009).
  • Steen Lund. Har deltaget i 'Vild med dans' fire gange og vundet med Christina Roslyng (2006).
  • Claudia Rex. Har deltaget i 'Vild med dans' seks gange og vundet med Joakim Ingversen (2012).

- Hun har tidligere lært dansene udenad, så hun ikke behøvede så meget føring fra herren af. Så at hun formåede at følge ham til punkt og prikke, var dejligt at se. Det gjorde, at de var enormt samdansede.

Se Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard i en argentinsk tango

Lauras bedste dans

Skuespilleren Laura Bach har lige siden begyndelsen af 'Vild med dans'-forløbet sagt, at hun glædede sig til den argentinske tango - og det kunne man se fredag aften.  

- Det var enormt skarpt. Laura ejede den her tango, og jeg synes, det var hendes bedste dans til dato. Hun havde virkelig styr på det. Der var ikke et tidspunkt, hvor man var urolig for, om deres tricks virkede. Hun stod sikkert på sine ben og man kunne ikke se, hvem der var nydanseren, fortæller Claudia Rex.

Hun mener, at Laura Bach formåede at leve sig fuldstændig ind i tangoen. 

- Hun var virkelig god rent teknisk. Det er en meget følsom dans, og det virkede som om, at hun var dansen og at det ikke bare var en koreografi.

Se Laura Bach og Michael Olesen i en argentinsk tango

Intens argentinsk stemning

Aftenens tredje 10-tal blev givet af Britt Bendixen, og det gik til skuespiller Mille Dinesen og Mads Vad for deres argentinske tango.

Parret endte dermed med at få 10 for både deres tango og deres wienervals, og Claudia Rex har lagt mærke til, at nydanseren på det seneste har gennemgået en større udvikling:

- Hun er virkelig begyndt at forstå dansen og også mærke den, siger Claudia Rex.

- Ren koreografisk var det en perfekt kombination af argentinsk dans og show. Og så havde hun den der intense argentinske stemning, der hører med. 

Se Mille Dinesen og Mads Vad i en argentinsk tango

Thomas og Mie røg ud

På trods af nogle flotte karakterer efter wienervalsen - et 8-tal, to 9-taller og et 10-tal - måtte Thomas Buttenschøn, den sidste mandlige nydanser, fredag aften danse af i 'Vild med dans'.

Det skete efter en omdans mod Laura Bach og Michael Olesen i den argentinske tango.

- Det var en rigtig god historie, Mie havde lavet til tangoen. Det var en dramatisk tango og den var lidenskabelig. Men jeg savnede lidt spillet mellem mand og kvinde. Jeg kan godt lide, at det er manden, der er dominerende i en argentinsk tango, siger Claudia Rex.

- Her er det nemmere for nydanser-kvinderne og som professionel mand at klare det spil. Jeg savnede den sikre dominans fra Thomas i dansen, og han var en lille smule mere usikker rent teknisk. 

'Vild med dans'-veteranen mener samtidig, at sangeren har god grund til at være stolt. 

- Rent udviklingsmæssigt synes jeg virkelig, at Thomas rykkede sig. Jeg er dybt imponeret over, hvor han startede til hvor han sluttede i går. Thomas bør være enormt stolt af sig selv, og det han har rykket sig på de her uger. Det er virkelig flot, siger hun. 

Se Thomas Buttenschøn og Mie Martha Moltke i en argentinsk tango

Semifinalen venter forude: Husk at nyde det

Der er nu tre par tilbage i dansedysten, og skemaet står på træning og mere træning inden fredagens semifinale.

Det er en følelse, Claudia Rex kender alt for godt. 

- Man giver alt, hvad man har og vil gøre alt for at komme i den finale. Jeg er sikker på, at de kommer til at leve nede i træningslokalet de næste par uger - det plejede jeg at gøre, griner hun.

Hendes bedste råd til de kommende semifinalister er dog at huske at være i nuet og sætte pris på det. 

- Pas på ikke at være så fokuseret på at skulle træne og træne. Jeg har tit glemt at nyde den sidste tid, fordi man så gerne vil komme i finalen. Så man har stået bagefter og tænkt "gud, nu er det ovre, og jeg har ikke været til stede de sidste to uger, fordi man har knoklet til det sidste".

- Så nyd det og sug den sidste næring ud af 'Vild med dans', inden det er slut, lyder rådet.

Se semifinalen af 'Vild med dans' fredag klokken 20.00 på TV 2.