Vild med dans

Nu er det alvor: Mille og Thomas rotter sig sammen mod Sarah og Laura

Mille Dinesen og Thomas Buttenschøn skal danse med hinanden - og mod konkurrenterne Sarah Mahfoud og Laura Bach. Privatfoto

De fire tilbageværende par skal i kvartfinalen dyste to og to mod hinanden i kampen om at nå top tre.

En temperamentsfuld, argentisk tango og en hvirvlende smuk wienervals.

Det er, hvad der står på programmet, når de sidste fire par i årets 'Vild med dans' fredag aften indtaget gulvet i kvartfinalen.

Hvert par skal danse en individuel argentinsk tango, og efterfølgende skal parrene to og to danse wienervals - en dans, der har det med at gøre selv de professionelle dansere en smule rundtossede.

Se hvilken musik parrene skal danse til nederst i artiklen.

I wienervalsen skal Mille Dinesen og Mads Vad danse med Thomas Buttenschøn og Mie Martha Moltke, mens Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard går på gulvet sammen med Laura Bach og Michael Olesen.

- Hurra!!! På fredag skal jeg danse par-dans med Mille D, skriver Thomas Buttenschøn på Facebook, mens de to konkurrende par begge har delt en video fra træningslokalet:

- Vi glæder os allerede til firestemmigt at fyre den af på fredag, skriver Sarah Mahfoud, Laura Bach og deres partnere.

Meget på spil - også for profferne

Dermed er der altså lagt op til et ægte "firkantsdrama", hvor dommernes karakterer for de to wienervalse meget vel kan få indflydelse på den samlede stilling.

I sidste uge var der kun fem point i forskel efter de individuelle danse mellem de fire par, og bliver det lige så tæt fredag, skal der altså ikke meget til, før stillingen kan forskydes med de point, wienervalsen kommer til at kaste af sig.

Det er ikke kun for de fire nydansere, at der er meget på spil fredag aften. Også for de fire professionelle dansere er der god mulighed for at få pyntet på deres 'Vild med dans'-cv. 

Således kan Mie Martha Moltke for første gang nogensinde i 11 forsøg danse sig i semifinalen, mens Michael Olesen og Morten Kjeldgaard begge kan gøre det for kun anden gang. Mest erfaren ud i semfinaler er Mads Vad, der fredag aften kan danse sig i sin femte semifinale.

Argentinsk tango

  • Laura Bach og Michael Olesen (danser til 'Inspiration - Compilation Tango')
  • Thomas Buttenschøn og Mie Martha Moltke (danser til 'A Evaristo Carriego' af Osvaldo Pugliese)
  • Mille Dinesen og Mads Vad (danser til 'Tango De Los Exilados' af Vannesa Mae)
  • Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard (danser til 'Gallo Ciego' af Osvaldo Pugliese)

Wienervals

  • Laura Bach og Michael Olesen + Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard (danser til 'Love on the Brain' af Rihanna)
  • Thomas Buttenschøn og Mie Martha Moltke + Mille Dinesen og Mads Vad (danser til 'What Now' af Rihanna)

Se 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2 - og når det passer dig på TV 2 PLAY.

Så sent som sidste år duellerede de fire kvartfinalepar også to og to mod hinanden. Det var dog i en pasodoble. Se de senere finalister Ena Spottag og Thomas Evers Poulsen samt Stephania Potalivo og Morten Kjeldgaard danse en fælles pasodoble i videoen her.