Vild med dans

Claudia Rex: Derfor gjorde omdansen noget godt for Mille Dinesen

Den tidligere ’Vild med dans’-vinder Claudia Rex var imponeret over Mille Dinesen og Mads Vads rumba – og især, da de dansede den anden gang.

De lå uhyggeligt tæt på pointskalaen, de fem tilbageværende par i fredagens 'Vild med dans'.

Kun syv point var der mellem første- og sidstepladsen efter de individuelle danse.

Den tidligere vinder af programmet Claudia Rex var også imponeret over det høje niveau, som parrene viste fredag aften. Særligt ét par imponerede hende dog - nemlig skuespilleren Mille Dinesen og Mads Vad, som dansede rumba.

På trods af 33 point for rumbaen og en sejr i den efterfølgende maratondans måtte parret dog alligevel en tur i omdans - til store overraskelse for Claudia Rex.

tv2.dks dansepanel 2016

Hver uge under 'Vild med dans' kan du her på vmd.tv2.dk læse en vurdering af fredagens præstationer fra en i vores ekspertpanel. Panelet består i år af:

  • Vickie Jo Ringgaard. Har deltaget i 'Vild med dans' fem gange og vundet med David Owe (2005) og Casper Elgaard (2009).
  • Steen Lund. Har deltaget i 'Vild med dans' fire gange og vundet med Christina Roslyng (2006).
  • Claudia Rex. Har deltaget i 'Vild med dans' seks gange og vundet med Joakim Ingversen (2012).

- Jeg var 100 procent sikker på, at de nok skulle gå videre. Men jeg tror, de er faldet i den klassiske fælde i 'Vild med dans', hvor seerne har tænkt, at de altid har været så dygtige og altid er gået direkte videre, at andre nok har skullet stemme på dem. Og det gjorde de så bare ikke fredag aften, siger Claudia Rex.

Hun mener dog, at Mille Dinesen sagtens kan trække noget positivt ud af den forskrækkelse, hun fik af at stå i omdansen.

Dommernes point i program 9

  • Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard (jive) - 36 point + 4 i maratondans = 40
  • Mille Dinesen og Mads Vad (rumba) - 33 point + 5 i maratondans = 38 (i omdans)
  • Laura Bach og Michael Olesen (jive) - 34 point + 2 i maratondans = 36 point
  • Thomas Buttenschøn og Mie Martha Moltke (jive) - 31 point + 1 i maratondans = 32 point
  • Mathias Käki og Mille Funk (cha-cha-cha) - 29 point + 3 i maratondans = 32 point (tabte omdansen og røg ud)

- Hun var meget bedre i omdansen end første gang. Det var dejligt at se, for hun fik virkelig vist, hvad hun kan. Første gang var hun lidt "nervøsitets-stiv" i det, men anden gang slappede hun af og var lækker. Alt hendes teknik, hendes trin og alle tricksene var meget mere flydende og fuldt udført i omdansen, og alt i alt var det en rigtig, rigtig fin rumba, siger Claudia Rex.

Se Mille Dinesen og Mads Vads omdans i videoen øverst og se interviewet med dem efter programmet fredag aften i videoen her.

Mille Dinesen og Mads Vad måtte fredag aften i omdans i Vild med dans.

Buttenschøn "last man standing"

I omdansen stod Mille Dinesen og Mads Vad over for Mathias Käki og Mille Funk, og det blev som bekendt sidstnævnte, der trak det korteste strå og måtte forlade 'Vild med dans' lige inden kvartfinalen. Helt i orden, mener Claudia Rex.

- Jeg synes, det var en rigtig fin koreografi, Mille havde lavet, men Mathias dansede cha-cha-cha'en med konstant bøjede ben, og det må man altså ikke. Der var dog enkelte steder, hvor han formåede at have strakte ben og fødder, men det var mest, når han stod stille, siger hun.

Se Mathias Käki og Mille Funk i en cha-cha-cha

Med Mathias Käki og Mille Funk ude er sangeren Thomas Buttenschøn nu den sidste mandlige nydanser, der er tilbage i årets felt. Fredag dansede han jive sammen med Mie Martha Moltke, og for første gang i tre uger undgik parret at havne i omdans.

- Thomas er kommet virkelig godt efter det efterhånden. Han havde stadig lidt indadvendte fødder, men ellers leverede han en rigtig fin jive med masser af danseglæde og god musikforståelse. Det virkede som om, han havde en fest, og det var hans absolut bedste latindans. Jeg tror på, at han kan overraske endnu mere på fredag, for han har virkelig meget at byde på, siger Claudia Rex.

Se Thomas Buttenschøn og Mie Martha Moltke i en jive

Mahfoud viste personlighed

Flest point af dommerne for den individuelle dans fik nok engang Laura Bach og Michael Olesen (34) samt Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard (36), og Claudia Rex har da også kun småting at udsætte på de to kvindelige nydansere, som begge dansede jive.

- Jeg savnede lidt mere fjedring i fødderne i Lauras kickstykke, men ellers var det en rigtig, rigtig fin jive, hvor hun fulgte Michael helt vildt godt, siger Claudia Rex og fortsætter:

Se Laura Bach og Michael Olesen i en jive

- Sarah er jo enormt god hver evig eneste gang. I jiven fredag aften var hun ikke så teknisk korrekt, som hun plejer at være. Hun viste lidt mere løssluppenhed, men det klædte hende faktisk rigtig godt. Jeg har tidligere efterlyst, at man skulle se mere af Sarah, men det viste hun fredag aften. Det talte virkelig op at se hendes personlighed og se hende slappe af og nyde det, i stedet for det "bare" var korrekte trin, lyder det fra Claudia Rex, som tilføjer:

- Jeg ser absolut Sarah og Morten i finalen!

Se Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard i en jive

Finalen finder sted om kun tre uger, men nu på fredag gælder det i første omgang kvartfinalen, hvor alle fire par skal danse argentinsk tango og wienervals.

Se 'Vild med dans' fredag klokken 20.00 på TV 2 - eller når det passer dig på TV 2 PLAY.

Se alle billederne fra fredagens 'Vild med dans' i galleriet her: