Kendte

Kom med indenfor: Thomas Eje viser rundt i sit kæmpestore hjem

Thomas Eje har indrettet sig med masser af farver på sit kæmpestore landsted på Als, hvor han bor sammen med hustruen og malerkollegaen, Katherine.

Thomas Eje er først og fremmest kendt som den musikvirtuose tredjedel af komikertrioen Linie 3.

Men i dag bruger han det meste af tiden på at udfolde sig som kunstner på sit landsted i det sydligste Sønderjylland, hvor han bor sammen med hustruen og malerkollegaen Katherine Scrivens Eje.

I programmet 'Jarl besøger Thomas Eje' bliver seerne vist rundt i kunstnerparrets 465 kvadratmeter store bolig, som overalt er udsmykket med parrets farvestrålende malerier.

Thomas Ejes hustru, Katherine Scrivens Eje, maler store, farvestrålende malerier, som er inspireret af hollandske mestre som Jan van Eyck og Hans Holbein.
Thomas Eje ses her i spisekøkkenet sammen med fruen, Katherine. I baggrunden ses et par af hendes store, episke malerier.

Fakta om Thomas Eje

  • Thomas Eje, 59 år.
  • Uddannet fra det Danske Musik Akademi i 1976
  • Mødte Anders Bircow og Preben Christensen i 1978 og startede Linie 3 året efter.
  • Fik sit store gennembrud med Linie 3 i et direkte tv-show på DR1 i 1980.
  • Har siden starten af 1980'erne optrådt som solist med sit One Man Show.
  • Har på tv medvirket i bl.a. 'Matador', 'Skibet i skilteskoven', 'Brødrene Mortensens jul', 'Klinkevals' og 'Juliane'.
  • Debuterede med sit førte amerikanske show i Las Vegas i 2006.
  • Blev gift med Katherine Scrivens Eje i 2007.
  • Flyttede til Skovby på Als i 2008 og startede "Galleri Scrivens og Eje' samme år.

Mest iøjnefaldende er Katherine Scrivens Ejes kæmpemæssige kvindeportrætter i guldrammer, der er placeret i både spisekøkken og stuer. De tilføjer hjemmet en eksklusiv nostalgi og mystik.

- Vi kalder dem for Katherines store, episke værker. Hun er inspireret af de gamle hollandske mestre van Eyck og Holbein, og hun maler i renaissance-stil med 25-30 lag maling ovenpå hinanden. Så det er en meget tidskrævende teknik, siger Thomas Eje til TV 2.

Selv om det kunne se ud som om, billederne er skabt nøjagtigt til de placeringer, hvor de er anbragt nu, er det dog ikke tilfældet.

- Malerierne har ikke nogen permanente pladser. Vi flytter rundt på dem hele tiden, for vi maler jo nye billeder, som så kommer op at hænge efter noget tid, forklarer Thomas Eje, der selv er inspireret af de moderne Cobra-malere, deriblandt Asger Jorn, og har en abstrakt malestil.

Den 59-årige entertainer og kunstner har da heller ikke interessen for maleriet fra fremmede. Han er nemlig barnebarn af den anerkendte maler Theodor Hagedorn-Olsen.

Et kig ind i Thomas Ejes og hustruen Katherines fælles atelier, hvor de på hver sin tronstol sidder og arbejder med deres værker. Her ses Thomas Ejes første skitse til en abstraktion over Leonardo da Vincis berømte maleri af Mona Lisa.
Her ses galleriet fra en anden vinkel med et kig ud til havestuen, hvorfra der er udsigt til vidtstrakte marker på Sydals.

- Det løber godt rundt

Thomas Eje mødte britiske Katherine Scrivens under sit ophold i Las Vegas, og de giftede sig i 2007. Året efter købte parret Harbæksgaard i Skovby på Als og åbnede et fælles galleri "Scrivens & Eje" i Sønderborg, som indtil videre har været en indbringende forretning.

- Det løber godt rundt. Renoveringen af bygningerne er udelukkende finansieret af indtægter fra galleriet. Så når vi skal have isoleret, skiftet fliser ud eller lagt nyt tag, henter vi pengene derfra, fortæller Thomas Eje.

Parret arbejder løbende på at gøre landstedets ialt 1100 kvadratmeter bygninger beboelige, og de istandsætter dem bid for bid.

Thomas Eje viser Jarl Friis-Mikkelsen rundt i sit allerhelligste område: Nemlig det 230 kvadratmeter store øvelokale med alverdens musikinstrumenter.

230 kvadratmeter øvelokale

Ud over nogle omfangsrige stuer, spisekøkken og malerværksted rummer landstedet også et showroom, hvor blandt andre erhvervskunder kan komme og tage nogle af parrets største malerier i øjesyn.

- Mange af vores kunder er virksomheder, som er på udkig efter kunst til at udsmykke deres lokaler med, siger Thomas Eje.

Men det er stadig Thomas Ejes passion for at spille på alverdens musikinstrumenter, der optager mest plads i kunstnerparrets hjem. Han har nemlig indrettet et øvelokale på hele 230 kvadratmeter i en af gårdens længer.

- Jeg skulle jo have et sted at øve mig, lyder det næsten undskyldende fra Thomas Eje, da han viser sin gamle ven Jarl Friis-Mikkelsen rundt i sit musiske mekka, der blandt andet byder på en større samling el-guitarer og banjoer samt blæsere, strygere og eksotiske strenge-instrumenter. Senest har han kastet sig ud i den svære kunst at mestre en ukulele. Se videoklippet øverst.

Se 'Jarl besøger Thomas Eje' lørdag d. 5. november kl. 20.55 på TV 2 Charlie - eller se snigpremieren lige nu på TV 2 Play