Dicte

Iben Hjejle om dramatisk 'Dicte-slutning': Gud fri mig vel, jeg slår ham jo ihjel

Sidste afsnit af tv-serien 'Dicte' tog en dramatisk drejning. Hør hvad seriens hovedperson Iben Hjejle, synes om den slutning.

Kriminalreporteren Dicte Svendsen har altid balanceret på grænsen af loven, når hun har forsøgt at opklare alverdens forbrydelser i Aarhus, men i sidste afsnit af tv-serien 'Dicte', trådte hun for første gang helt over grænsen. 

Med et enkelt skub blev hun pludselig morder, da hun helt kalkuleret smed sin halvsøsters ekstremt voldelige ekskæreste ud fra en bygning. Politiet kunne nemlig ikke finde nok beviser for hans forbrydelser, og så tog Dicte altså sagen i egen hånd. 

"Gud fri mig vel, jeg slår ham jo ihjel"

Iben Hjejle, der spiller rollen som Dicte, havde egentlig ikke tænkt så meget over den dramatiske slutning, før hun pludselig stod og skulle indspille scenen i Aarhus, fortalte hun, da hun gæstede TV 2's web-tv-studie.

- Da vi skulle lave den sidste scene, tænkte jeg "Gud fri mig vel, jeg slår ham jo ihjel med vilje", når det står på skrift, virkede det mere plausibelt, da vi nåede til den scene, så var det meget voldsomt at skulle skubbe en kollega ud fra den etage, fortæller hun. 

Ellers havde Iben Hjejle, der dog fik tilføjet, at hun ikke går ind for selvtægt, nu ingen problemer med at hendes karakter pludselig udviklede sig til morder. 

- I det her fiktive univers og på den her måde, der havde jeg det simpelthen sådan, at dét havde han også selv bedt om, så kan han også bare opfører sig ordentligt, som min mor ville have sagt det, siger hun.  

Skuespillerne var rystende nervøse

Det var skuespilleren Kenneth M. Christensen, det spillede rollen som Dictes lillesøsters stalker, Kenneth. Og både han og Iben Hjejle var meget nervøse, da de skulle indspille mordscenen, hvor Kenneth bliver skubbet ud fra et højhus. 

- Det skal lige siges, at jeg var lille og bange og Kenneth som er en flot, stor mandlig skuespiller på nærmest to meter var også bange - vi rystede begge to nærmest i bukserne, fortæller Iben Hjejle. 

For selvom Kenneth naturligvis ikke faldt de mange meter ned fra højhuset, foregik optagelserne faktisk oppe i en rigtig højhusbygning. 

Du kan høre Iben Hjejle fortælle mere om, hvordan indspilningerne foregik i klippet her: 

Iben Hjejle fortæller, hvordan en af de sidste scener i 'Dicte'-serien blev indspillet