Kendte

Danmarks bedst tjenende forfatter er klar med ny bog

Bjarne Reuter er Danmarks bedst tjenende forfatter, vurderet ud fra biblioteksafgiften. Efter seks års pause, er legenden nu aktuel med en ny bog.

Igennem 15 år har Bjarne Reuter været den mest udlånte danske forfatter på bibliotekerne og samtidig den forfatter, der har modtaget flest bibliotekspenge.

Efter en seksårig pause er forfatterlegenden nu aktuel med en ny bog.

Bjarne Reuter er en af Danmarks mest producerende forfattere med mere end 50 bøger på sit CV, og nu føjer han endnu en roman til listen - nemlig 'Englene fra Avignon'.

Men selvom Bjarne Reuter altid har vidst, at han ville komme til at producere meget, har det dog været mere tvivlsomt, om han ville blive udgivet.

For forfatteren har det allerede i en tidlig alder været lysten, der har drevet værket.

- Jeg startede da jeg var 12 år med at skrive, fordi jeg ikke kunne lade være, fortæller Bjarne Reuter i 'Go' morgen danmark'.

Næsten en million om året i bibliotekspenge

I 2015 tjente Bjarne Reuter 769.047 kroner på at have 180.434 eksemplarer af sine bøger på de danske biblioteker.

Den næst bedst tjenende forfatter i 2015 var Josefine Ottesen som tjente 651.066 kroner. Hun har blandt andet udgivet et hav af børnebøger.

En roman om klassebilleder

En af de mest populære Bjarne Reuter bøger er hans halv-biografiske 'Når snerlen blomstrer', der fortsat bliver udlånt i stor stil på de danske biblioteker.

Bogen belyser den afsmitning som tiden havde på Bjarne Reuter og hans klassekammerater.

- Jeg havde en ambition om, at jeg gerne ville skrive om min årgang. Vi kender alle sammen sådan et klassebillede, hvor man bliver linet op og får taget et billede - og det ville jeg gerne beskrive, siger Bjarne Reuter.

Blevet langsommere med alderen

Fra første til sidste bog, mener Bjarne Reuter ikke, at hans måde at udvikle nye bøger har ændret sig markant.

Derimod kan det godt tage lidt længere end tidligere at blive færdig med en bog.

- Jeg er ikke så hurtig længere. 'Englene i Avignon' har jeg brugt et par år på at skrive. Det kan godt være, at jeg havde skrevet den noget hurtigere tidligere, siger Bjarne Reuter.

Han lægger dog vægt på, at værdien af en roman ikke hænger sammen med, hvor lang tid der er brugt på den.

'Englene fra Avignon' udkommer fredag den 21. oktober.