Vild med dans

Beier gift på tiende år: Vi giver hinanden frihed - også til at flirte i byen

Det var langt fra kærlighed ved første blik, da tv-værten Lene Beier mødte sin mand, Anders, for 15 år siden.

I dag er de lykkeligt gift på tiende år, har sammen drengene Arthur og Otto – og de er ved at bygge deres drømmehus.

Jo, den 39-årige tv-vært Lene Beier, der især er kendt for at hjælpe en række landmænd med at finde kærligheden, har i dén grad selv fundet kærligheden i sin mand, Anders.

Men da de to mødtes for første gang for 15 år siden, var der intet, der umiddelbart tydede på, at det skulle blive de to en dag.

Lene Beier begyndte at arbejde på en sushirestaurant i det indre København, hvor Anders arbejdede i forvejen. Hun var 25, han var 21. Lene var fra Jylland, Anders fra Sjælland.

- Det var en virkelig stor aldersforskel, syntes jeg dengang, så det gik jo ikke. Og så var han en rigtig københavnertype, sådan lidt smart i det. Han havde ingen cykel, og det kunne jeg slet ikke leve med. I stedet havde han en lille, fancy bil og en attachémappe, og det kunne jeg, der selv lige var kommet med min Fjällräven fra Jylland, slet ikke holde ud, fortæller Lene Beier til TV 2 med et grin.

Det, der har altid har fungeret for os, er at give hinanden plads og frihed og ikke sætte alle mulige regler for, hvad man skal og ikke skal.

Lene Beier om sit ægteskab

Efter et års tid som kolleger var Lene Beier dog blødt op over for Anders, ja faktisk kunne hun "simpelthen ikke lade ham være, fordi han var så dejlig", som hun selv siger. Og siden dengang, i 2001, har de dannet par.

- Vi har faktisk slet ikke været fra hinanden siden, andet end når jeg har været på tv-optagelser, siger Lene Beier.

Lene Beier sammen med sin mand, Anders, ved Billed-Bladets TV-GULD i marts i år.

Går ikke op i millimeterretfærdighed

Tv-optagelser har Lene Beier rigeligt af i dette efterår, hvor hun, ud over at være i gang med at indspille nye programmer, også deltager i 'Vild med dans'.

Det betyder, at Anders Beier må trække læsset derhjemme og få hverdagen til at fungere for familien, der oven i købet er ved at bygge et helt nyt hus. Men det er han helt afklaret med, fortæller Lene Beier og forklarer, at sådan har deres ægteskab altid været.

Se Lene Beier og 'Vild med dans'-partneren Frederik Nonnemann i en rumba i videoen her.

- Vi har aldrig gået op i det der med millimeterretfærdighed. Vi fik fælles økonomi, da vi næsten lige havde mødt hinanden, og vi har altid haft opfattelsen af, at det hele nok går lige op i sidste ende. Da vores ene søn havde kolik, var det heller ikke sådan, at vi skulle skiftes til at være vågen om natten. Det handlede om, hvem der havde mest overskud til det, siger Lene Beier og tilføjer:

- Lige nu er det Anders, der holder styr på det hele, men jeg har som oftest fri i vinterhalvåret, og så tager jeg over. Vi er gode til at dele tingene, uden det er noget, vi aftaler.

Plads til at flirte i byen

Når Lene Beier engang får mere tid i sin kalender, så er det dog ikke sådan, at hun forlanger, at hendes mand så absolut også skal være hjemme for hendes skyld.

Tværtimod er hun fuldstændig indforstået med, at han også har brug for tid med sine venner, så han eksempelvis kan tage på weekendtur til Sverige, mens Lene Beier selv passer børnene derhjemme.

Ægtefællen Anders og børnene Arthur og Otto hepper på Lene Beier, når hun hver fredag deltager i 'Vild med dans'.

- Det, der altid har fungeret for os, er at give hinanden plads og frihed og ikke sætte alle mulige regler for, hvad man skal og ikke skal. Vi er også begge nogen, der godt kan lide at gå i byen og flirte, og der har vi heller ingen regler om, at det må man ikke. Vi bliver nødt til at leve sådan, ellers kommer der for mange kasser og rammer, siger Lene Beier.

Lene og Anders Beier sætter stor pris på altid at have det sjovt sammen, og de er hinandens bedste venner. Det betyder dog ikke, at de ikke også kan komme op at skændes som så mange andre. Men når det sker, er de helt enige om én ting:

- Vi skilles aldrig som uvenner. Bølgerne kan da sagtens gå lidt højt, og vi kan råbe og skrige af hinanden, men vi bliver altid ret hurtigt gode venner igen.

Fredag aften tager Lene Beier sig endnu en svingom på dansegulvet i 'Vild med dans'.  Sammen med partneren Frederik Nonnemann skal hun forsøge at imponere dommere og seere i en quickstep.

Se hvordan det går i 'Vild med dans' klokken 20 på TV 2.