'Dylan McKay' fylder 50 år

16x9
Her ses Luke Perry på rød løber tilbage i maj i år. Foto: FREDERIC J. BROWN / Scanpix Denmark

Det er svært at tro, men skuespilleren bag Dylan, der stjal kvinders hjerte i 90'erne, fylder 50 år.

Luke Perry - bedst kendt som Beverly Hills 90210-karakteren Dylan McKay - fylder rundt tirsdag. 

Han var den populære 90'er-series 'bad boy' og smeltede utallige pigehjerter og så var han en helt afgørende karakter i det evige trekantsdrama mellem ham, Kelly og Brenda.

Luke Perry har siden serien spillet med i både film, tv-serier og Broadway-musicals, og i dag er  han aktuel i blandt andet tv-serien 'Rivardale'.

Men inden Beverly Hills havde han nærmest ingen skuespilerfaring. Faktisk arbejdede han som asfaltarbejder og havde kun haft enkelte skuespillerjobs.

Da serien startede var Luke Perry 24 år, men spillede Dylan på blot 16 år. Han var den lidt rodløse fyr, der ikke havde nærværende og omsorgsfulde forældre. Tilgengæld kunne han smelte pigernes hjerter.

Det skabte blandt andet drama i venskabet mellem Kelly og Brenda - og faktisk var det ikke kun i serien, at de havde svært ved at holde hinanden ud.

Efter årevis med spekulationer om, hvorvidt Jennie Garth (Kelly) og Shannen Doherty (Brenda) kunne holde hinanden ud i virkeligheden, afslørede Jennie Garth i en bog, at forholdet heller ikke var uden problemer i virkeligheden.

I bogen 'Deep Thoughts from a Hollywood Blonde' afslørede Jennie Garth detaljer om det fjendtlige forhold:

- Brenda og Kelly begyndte som bedste venner, men endte med at være bitre rivaler, og det samme gjorde Shannen og jeg, i hvert fald noget af den tid vi arbejdere sammen.

Til Eonline beskrev hun forholdet i forbindelse med bogudgivelsen således:

- Der var tider, hvor vi elskede hinanden og tider, hvor vi ville kradse hinandens øjne ud.

Herunder kan du teste din viden om den populære serie, og nedenunder finder du en gennemgang af de mest ikoniske øjeblikke i serien.

Test din viden om 'Beverly Hills 90210'