Vild med dans

Midt under 'Vild med dans': Kirsten og Thomas er stukket af til udlandet

Kirsten Siggaard skal de kommende tre dage optræde i den spanske by Málaga. Derfor har hun slæbt dansepartneren Thomas Evers Poulsen med sydpå.

I fredags dansede hun rundt i et tv-studie på Amager i København, og nu på fredag skal hun gøre præcis det samme.

Men i disse dage befinder sangerinden og 'Vild med dans'-deltageren Kirsten Siggaard sig under lidt mere eksotiske himmelstrøg. Hun er nemlig på job i den sydspanske by Málaga, hvor hun skal give tre koncerter henholdsvis mandag, tirsdag og onsdag.

Den 62-årige sangerinde overholder naturligvis sine aftaler, også selvom hun stadig er med i 'Vild med dans'.

- Inden jeg overhovedet sagde ja til at medvirke, vidste jeg jo, at jeg skulle herned, så jeg var meget glad for, at produktionen sagde, at det ikke ville være en hindring. Jeg har dog hele tiden haft to flybilletter, en til torsdag og en til fredag. Var jeg nu røget ud af 'Vild med dans', kunne jeg jo blive lidt længere, men nu flyver jeg altså tilbage til Danmark igen torsdag morgen - heldigvis, fortæller Kirsten Siggaard over telefonen fra Málaga.

Se Kirsten Siggaard og Thomas Evers Poulsens slowfox i videoen øverst.

Thomas er rejst med

Men hvordan får Kirsten Siggaard så trænet på den slowfox, hun og partneren Thomas Evers Poulsen skal danse i 'Vild med dans' nu på fredag? Jo, hun har såmænd taget Thomas Evers Poulsen med til Spanien, så de ikke misser nogle vigtige træningstimer.

- Vi har et meget lækkert og stort lokale, vi danser i. Der er godt nok flisegulv, men til gengæld er der bedre luft end i den kælder, vi plejer at træne i, siger Kirsten Siggaard.

Selvom parret altså befinder sig i Spanien, så er der ikke tid til at nyde det gode vejr og slappe af ved poolen.

Kirsten Siggaard har nemlig et stramt program. Mandag og onsdag optræder hun ved den traditionsrige oktoberfest sammen med Johnny Reimar og Egon Kjer for danskere bosat i Málaga, og tirsdag aften afholder hun intimkoncert et andet sted i byen. Dertil kommer lydprøver og naturligvis dansetræningen.

For Thomas Evers er det en fornøjelse at være med Kirsten Siggaard i Spanien.

- Jeg glæder mig til, at hun kan få lov til at stråle på sin hjemmebane, og at hun kan vise mig, hvad hun er god til. Det kommer også til at give hende noget at kunne vise mig det, tror jeg, siger Thomas Evers Poulsen, der rejser tilbage til Danmark onsdag morgen.

Når man skal optræde til oktoberfest, skal man naturligvis have sit "Heidi-kostume" klar. Her er Kirsten Siggaard "all dressed up" og med fletninger.

Danser til Grand Prix-klassiker

Når Kirsten Siggaard og Thomas Evers Poulsen går på dansegulvet i en slowfox nu på fredag, bliver det til en vindersang fra Dansk Melodi Grand Prix - en genre som de begge holder meget af.

Det er dog ikke en af Kirsten Siggaards egne sange, men derimod Anders Frandsens ballade 'Lige der hvor hjertet slår' fra 1991, de skal danse til.

- Jeg valgte sangen, fordi jeg synes, at den passer rigtig godt til en slowfox. Den bliver dog lavet en lille smule om, så den får en 2016-lyd lidt a la Rasmus Seebach, siger Thomas Evers Poulsen og tilføjer:

- Og så blev Kirsten jo faktisk tilbudt at synge sangen inden Anders Frandsen dengang i 1991, men hun kunne ikke, fordi hun lavede teater på det tidspunkt.

Med slowfoxen bliver der noget at leve op til for Kirsten Siggaard og Thomas Evers Poulsen, der i sidste uge satte personlig rekord med 18 point for deres rumba. Se, hvordan det går dem på dansegulvet i 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2.

Se Anders Frandsen optræde med 'Lige der hvor hjertet slår' ved Det internationale Melodi Grand Prix i Rom i 1991 i videoen her.