Claudia Rex: Han er et enormt tab for 'Vild med dans'

Den tidligere 'Vild med dans'-vinder Claudia Rex kommer til at savne Gorm Wisweh i danseprogrammet.

De vrikkende hofter og det store smil blev på ét sekund erstattet af en helt stiv krop i chok og et par våde øjne.

Kokken Gorm Wisweh gennemlevede nok engang noget af en rutsjebanetur i 'Vild med dans' fredag aften, men desværre for ham og partneren Sofie Kruuse bliver det ikke til flere ture i rutjsebanen fremover. Seerne sendte dem nemlig ud af danseprogrammet fredag aften.

Det er både trist, men også forståeligt, mener den tidligere 'Vild med dans'-vinder Claudia Rex.

tv2.dks dansepanel 2016

Hver uge under 'Vild med dans' kan du her på vmd.tv2.dk læse en vurdering af fredagens præstationer fra en i vores ekspertpanel. Panelet består i år af:

 • Vickie Jo Ringgaard. Har deltaget i 'Vild med dans' fem gange og vundet med David Owe (2005) og Casper Elgaard (2009).
 • Steen Lund. Har deltaget i 'Vild med dans' fire gange og vundet med Christina Roslyng (2006).
 • Claudia Rex. Har deltaget i 'Vild med dans' seks gange og vundet med Joakim Ingversen (2012).

- Det er et enormt tab for programmet, at Gorm og Sofie røg ud. Han fyldte rigtig meget på en rigtig god måde. Men når det så er sagt, så manglede han nogle tekniske ting, som de andre par havde. De var sikkert kommet på et tidspunkt, men han skulle have haft mere tid til at få dansen ind i kroppen, lyder det fra Claudia Rex.

Se Gorm Wisweh og Sofie Kruuses sidste dans, en samba, i videoen øverst, og se interviewet med parret efter afgørelsen i videoen her.

Skuffelsen og ærgrelsen stod malet i ansigterne på Gorm Wisweh og Sofie Kruuse, da de fredag aften måtte forlade 'Vild med dans'.

Buttenschøn skjulte sine fejl

I omdansen stod Gorm Wisweh og Sofie Kruuse over for Thomas Buttenschøn og Mie Martha Moltke, der ellers slog personlig pointrekord og lå på en fjerdeplads hos dommerne.

Dommernes point i program 5

 • Mille Dinesen og Mads Vad (samba) - 26 point
 • Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard (samba) - 25 point
 • Laura Bach og Michael Olesen (rumba) - 22 point
 • Thomas Buttenschøn og Mie Martha Moltke (samba) - 21 point (i omdans)
 • Julie Berthelsen og Marc Mariboe Christensen (samba) - 20 point
 • Kirsten Siggaard og Thomas Evers Poulsen (rumba) - 18 point
 • Mathias Käki og Mille Funk (rumba) - 17 point
 • Gorm Wisweh og Sofie Kruuse (samba) - 16 point (tabte omdansen og røg ud)
 • Lene Beier og Frederik Nonnemann (rumba) - 14 point

Det ærgrede Claudia Rex at se den 31-årige sanger få så få sms-stemmer, for han er nemlig en af hendes personlige favoritter.

- Han kan drage folk ind i dansen, og hans danseglæde og personlighed smitter helt ud gennem skærmen. Han har en helt fantastisk karisma, og han begynder virkelig at tage dansen til sig nu, siger Claudia Rex og tilføjer dog samtidig:

- Han lavede nogle fejl i sin samba, men jeg synes, han var rigtig dygtig til at skjule dem og danse videre. Og det er netop det svære, det der med ikke bare at standse op. Så han gjorde et godt job.

Så er det tid til forførende toner og festlige rytmer. Hele Danmarks dansegulv syder, når der er latin-aften i 'Vild med dans'.

Beiers krop vågner op

En, der også gjorde et godt job fredag aften, var ifølge Claudia Rex Lene Beier. I sin rumba med partneren Frederik Nonnemann lykkedes det nemlig tv-værten at få meget mere dans ind i kroppen, end hun tidligere har haft, mener Claudia Rex.

Sarah og Morten var helt fænomenale i deres samba. Hun rammer den bare spot on hver eneste gang.

Claudia Rex, 'Vild med dans'-vinder

- Jeg har manglet en masse toning specielt i hendes overkrop, det har været lidt slapt. Men jeg synes helt klart, hendes krop er begyndt at vågne op, og det virker som om, hun forstår, hvad hun skal gøre, og hvordan hun skal udføre trinene, siger Claudia Rex, der også har roser til Frederik Nonnemann, der nu kun ér en fredag fra sin bedste placering nogensinde i 'Vild med dans'.

- Frederik har haft en tendens til at overkoreografere, så det har været svært for hans partnere. Men jeg synes virkelig, han leverede fredag aften. Han overraskede mig meget ved at lave en dejlig simpel og flot rumba, som passede helt perfekt til Lene, siger Claudia Rex.

På trods af en ny, personlig rekord på 14 point endte Lene Beier og Frederik Nonnemann dog igen sidst hos dommerne, men blev reddet af seerne. 

Dommerne gav for lave karakterer

Også i toppen var der status quo, hvor det nok engang var bokseren Sarah Mahfoud og skuespillerne Mille Dinesen og Laura Bach, der imponerede mest.

Claudia Rex var da også imponeret over de tre kvindelige nydansere.

- Sarah og Morten (Kjeldgaard) var helt fænomenale i deres samba. Hun rammer den bare spot on hver eneste gang. Men jeg vil opfordre Morten til at skubbe Sarah endnu mere ud over kanten og Sarah til at slå sig endnu mere løs på gulvet, så der også bliver plads til at vise følelser og ikke kun kontrol, siger Claudia Rex.

Ifølge den tredobbelte 'Vild med dans'-finalist og tidligere vinder af programmet burde Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard have fået højere point fra dommerne end de 25, de fik. Det samme mener hun også om pointene til Laura Bach og Michael Olesen, der fik 22 point for deres rumba.

- Den var rigtig, rigtig fin – blød, lækker og dragende. Og jeg synes, det var aftenens næstbedste dans. Så jeg undrede mig over, at de ikke fik bedre karakterer – et fire-tal fra Britt var for lidt. Men generelt var dommernes point lidt i øst og vest fredag aften, lyder det fra Claudia Rex.

Flest point af alle, nemlig 26, fik Mille Dinesen og Mads Vad for deres samba.

- Mille er knalddygtig, og hun har en god partner i Mads. Jeg synes, hun har masser af lækker dans i kroppen, men jeg kunne godt tænke mig en lidt mere korrekt placering af fødderne og noget mere præcision i benarbejdet, siger Claudia Rex.

Aftenens største skuffelse på dansegulvet leverede den eneste mandlige nydanser, der endnu ikke har været i omdans – nemlig Mathias Käki. Den 22-årige skuespiller var da heller ikke selv tilfreds med sin præstation efterfølgende, og det forstår Claudia Rex godt.

- Mathias og Mille (Funk) lagde så godt ud og var så dygtige i starten, men rumbaen var slet ikke god til ham. Der var ikke nok dans i hans krop. I en rumba skal manden virkelig vise hofter samtidig med, at han skal danse maskulint. Og det er svært – det har jeg også selv oplevet med mine tidligere partnere. Mathias er helt klart mere end standardfyr end en latinfyr, siger Claudia Rex.

Otte par er nu tilbage i årets dansekonkurrence. Se 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2 - og når det passer dig på TV 2 PLAY.

Så er det tid til forførende toner og festlige rytmer. Hele Danmarks dansegulv syder, når der er latin-aften i 'Vild med dans'.