Mændene falder som fluer: Hvornår bliver der indført kønskvoter i 'Vild med dans'?

16x9
Gorm Wisweh, Thomas Buttenschøn og Mathias Käki er de sidste tilbageværende mænd i årets 'Vild med dans'. Foto: Martin Sylvest / Scanpix

Tre par har forladt årets 'Vild med dans' - og alle tre gange har det været en mandlig nydanser, der er blevet stemt ud. Ryger endnu en mand fredag?

Først røg designeren Nicholas Nybro. Så blev det et tårevædet farvel til fægteren Patrick Jørgensen. Og sidste fredag var det så en afklaret Søren Fauli, der dansede af i 'Vild med dans'.

Jo, de mandlige nydansere har virkelig stået for skud i de første programmer af 'Vild med dans'' 13. sæson. Kun én gang tidligere i programmets historie er det sket, at tre mænd har måttet forlade dansegulvet som de tre første.

Det var i 2013, hvor Thomas Wivel, Erik Brandt og USO røg ud som de første, inden Tine Baun sørgede for lidt balance i regnskabet.

Nu melder spørgsmålet sig så - bliver den kedelige rekord for mændene slået, og ryger der endnu en mandlig nydanser fredag aften?

Tomt bag scenen

De tre mandlige nydansere, der er tilbage, er sangeren Thomas Buttenschøn, kokken Gorm Wisweh og skuespilleren Mathias Käki. 

Det er som om, der er ved at danne sig et mønster med, at det er damerne, der lægger sig i toppen hver gang.

Mathias Käki, skuespiller

Særligt på ét bestemt tidspunkt på fredag kommer de tre herrer til at kunne mærke, at de er i undertal.

Parrenes gennemsnitlige dommerscore efter tre danse

  • Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard: 21,33
  • Laura Bach og Michael Olesen: 19,67
  • Mille Dinesen og Mads Vad: 18,67
  • Julie Berthelsen og Marc Mariboe Christensen: 15,67
  • Mathias Käki og Mille Funk: 15
  • Thomas Buttenschøn og Mie Martha Moltke: 14,67
  • Gorm Wisweh og Sofie Kruuse: 12,67
  • Kirsten Siggaard og Thomas Evers Poulsen: 12
  • Lene Beier og Frederik Nonnemann: 10,33

- Når vi skal ind på gulvet i begyndelsen af programmet, står vi alle mændene i den ene side af scenen, og der begynder det da at blive tomt efterhånden. Det bliver meget mærkeligt, at der kun står to andre par sammen med os på fredag, siger Gorm Wisweh til TV 2.

Se Gorm Wisweh og Sofie Kruuse i en salsa

Gorm Wisweh skal sammen med partneren Sofie Kruuse danse samba fredag aften, og det samme skal Thomas Buttenschøn, der danser med Mie Martha Moltke. 

De tre mandlige exits er så småt begyndt at rumstere i hovedet på den 31-årige sanger.

- Vi nydansere tænker ret meget over det, især fordi vi mænd får et ret tæt bånd, og så er det trist, når en af ens gode venner pludselig ryger. Pigerne er som søde nok, men dem bliver man ikke venner med på samme måde som med drengene, siger Thomas Buttenschøn med et smil og fortsætter i samme, lette tone:

- Jeg synes nu også godt, at kønskvoterne kan begynde at gøre sig gældende i 'Vild med dans'. Det, vi ser lige nu, er jo omvendt ligestilling, det er en slags kønsfacisme.

Se Thomas Buttenschøn og Mie Martha Moltke i en salsa

Kvinderne ligger i top

I de første tre danserunder er det kvinderne, der har klaret sig bedst.

Således er de tre højeste karakterer fra dommerne hver uge tilfaldet kvindelige nydansere, hvilket da også er blevet bemærket af skuespilleren Mathias Käki.

- Det er nogle rigtig, rigtig dygtige damer, der er med. Der er også mange dygtige mænd, men det er som om, der er ved at danne sig et mønster med, at det er damerne, der lægger sig i toppen hver gang. Så kan man da godt tænke, hvornår bliver det mon min tur til at ryge, sagde Mathias Käki til TV 2 efter sidste fredags udsendelse, hvor Søren Fauli og Karina Frimodt måtte forlade programmet.

Skal man tro bookmakerne, kan de tre tilbageværende mandlige nydansere dog godt begynde at forberede sig mentalt på deres næste dans. Bookmakerne spår nemlig, at det bliver en kvinde, der må danse af fredag aften.

Se hvordan det går de ni par i 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2 - og se eller gense de tidligere programmer på TV 2 PLAY.

Se Mathias Käki og Mille Funk i en tango