Vild med dans

Sofie Kruuse fylder 40 år: Engang sagde jeg, at jeg ville stoppe i 'Vild med dans' nu

Sofie Kruuse fra 'Vild med dans' runder torsdag et skarpt hjørne - men selvom 40 år ofte forbindes med færdig, så stopper dansen ikke her for hende.

Hun danser lige nu på sin tredje sæson af 'Vild med dans', men i denne uge er der ekstra meget at fejre i træningslokalet for Sofie Kruuse, der i år har pizzakongen Gorm Wisweh ved sin side.

Danseren fylder nemlig 40 år. Og den fødselsdag skal fejres med masser af træning, gensyn med nogle veninder og naturligvis - Gorms pizza til aftensmad. 

- Hånden på hjertet så har jeg ikke krise over at blive ældre. Jeg nyder hvert år. Men det er da en lidt speciel dag, og jeg blev også lidt rørt, da jeg sad i flyveren mod København, fortæller Sofie Kruuse til TV 2.

Dans giver en indre skønhed

Hun bor til dagligt med sin mand og deres børn i Aarhus, og det er netop dem, hun kommer til at savne at vågne op med på sin 40 års-fødselsdag.

Den store fest med familien må nemlig vente, da torsdag primært kommer til at foregå i træningslokalet inden fredagens 'Vild med dans'.

- Jeg kan godt mærke, at kroppen ikke kan det samme, som da jeg var 20 år gammel. Men det går, og jeg synes faktisk ikke forskellen er så stor, siger Sofie Kruuse. 

Hun mener netop, at dansen har været med til at holde hende ung og bevare den postive indstilling til tingene.

- Dans er godt, ikke bare kropmæssigt, men også fordi det giver en indre skønhed og udløser endorfiner, som gør dig glad, fortæller hun.

Sofie Kruuse sammen med sin partner i årets 'Vild med dans', kokken Gorm Wisweh.

Mere ro end i 30'erne

Sofie Kruuse blev for alvor et kendt ansigt hos tv-Danmark, da hun i 2013 deltog i 'Vild med dans' første gang. Her dansede hun med fodboldlegenden Allan Simonsen, som fredag efter fredag gik videre trods lave dommerkarakterer. Parret endte på en tredjeplads i konkurrencen. 

Året efter blev det til en sjetteplads med gymnasten Helge Vammen, og i år har Sofie Kruuse og Gorm Wisweh foreløbig danset sig blandt de ni bedste par.

Herunder kan du se eller gense Allan Simonsen og Sofie Kruuse i en jive, hvor Simonsen var iført Barcelona-outfit og med en fodbold:

'Vild med dans' har med Sofie Kruuses egne ord betydet, at hun har fået udvidet sin horisont på det menneskelige plan og er kommet mere tilbage til dansen igen.

Med sit første skridt ind i 40'erne glæder hun sig nu til at føle roen og det at være etableret i forhold til familie og uddannelse, hvor børnene er blevet større, og uddannelsen er blevet afsluttet i 30'erne. 

At dansen fortsat skal være en del af hendes liv i en del år endnu, er hun slet ikke i tvivl om.

- Jeg har engang sagt, at jeg ikke skal lave 'Vild med dans', når jeg er fyldt 40 år. Men det må i stedet blive, når jeg føler mig som en på 40 år, lyder det fra Sofie Kruuse.

Sofie Kruuse er dog ikke den eneste fødselslar på 'Vild med dans'-holdet torsdag. Her fylder danseren Marc Mariboe Christensen, der i år danser med Julie Berthelsen, nemlig 33 år. 

Du kan se eller gense Julie Berthelsen og Marc Mariboe Christensens tango, som de vandt program tre med, i videoen her.