Kendte

Glædeligt gensyn med gammel julekalender: Nu kommer Putte tilbage

'Ludvig og Julemanden' vender - sammen med 'Andersens julehemmelighed' og mange andre julekalendere - tilbage til TV 2.

Temperaturen falder drastisk i disse dage og vintertøjet bliver så småt fundet frem.

Før man får set sig om, er der juleslik i butikkerne og julelys i gaderne. Og julekalender i fjernsynet. 

I år bliver det for de voksne et gensyn med 'Andersens julehemmelighed', der er den ultimativt mest sete julekalender nogensinde med 1,4 millioner seere i gennemsnit. Den bliver sendt på TV2 CHARLIE klokken 20.25 fra 1. december.

For børnene bliver det et gensyn med 'Ludvig og julemanden' med Lars Hjortshøj som julemand og Thomas Norgreen Nielsen som Ludvig. Den bliver sent på TV 2 klokken 20 samt på TV 2 PLAY.

'Ludvig og julemanden' er tilbage på TV 2 i december 2016.

Der er masser andre kendte ansigter i familiejulekalenderen, og på listen over skuespillere står blandt andre Andreas Bo, Camilla Bendix, Anne Sofie Espersen, Alexandre Willaume, Andreas Jessen, Tina Gylling Mortensen og Julie Zangenberg.

'Ludvig og Julemanden', der blev vist første gang på TV 2 i 2011, er produceret af Deluca Film. Søren Frellesen har instrueret de første tolv afsnit og Tilde Harkamp de sidste tolv.

Årets lågekalender er i handelen fra 17. oktober, og fra 21. november kan man hente Ludvig og Julemanden-app'en i App Store og Google Play.

'Andersens julehemmelighed' handler om Julemand 39, der ikke har passet sit job som julemand tilfredsstillende. Derfor kræver Julemandsrådet, at han skal gå op til reeksamen.

I en tombola har rådet lagt sedler med navne på alle de familier, som ikke længere holder jul, og Julemand 39 trækker den berygtede familien Andersen, der ikke har holdt jul i 20 år. Hans opgave bliver nu - på bare 24 dage - at få Andersens til at fejre jul igen.

Søren Østergaard, Claus Bue, Søren Hauch-Fausbøll, Torben Zeller og Niels Olsen er blandt de medvirkende i voksenjulekalenderen, der er skrevet af Anne-Marie Olesen og Lars Mering. 'Andersens Julehemmelighed' blev vist første gang på TV 2 i 1993 og igen i 1998.

Andre julekalendere på TV 2

Om eftermiddagen vil TV 2 sende Pyrus julekalenderen 'Alletiders jul'. Den bliver også at finde på TV 2 PLAY.

TV 2 PLAY har også lidt ekstra godter til dem, der ikke kan få nok af jul, for TV 2s streamningtjeneste tæller ned til 1. december fra november med 'Tvillingerne og Julemanden' med et afsnit om dagen.

Og på TV 2 ZULU åbner 'Zulu Julu Bio' 1. december og viser en god film hver hverdagsaften frem til juleaften.