Kendte

Ben Stiller afslører i radioprogram: -Jeg har haft kræft

Den amerikanske skuespiller Ben Stiller fortæller i et radiointerview, at han for to år siden blev diagnosticeret for prostata-kræft.

Man kender ham som den sjove mand fra talrige komedier som 'Vild med Mary', 'Zoolander' og 'Nat på Museet'. Men for to år siden var livet knap så sjovt for skuespilleren Ben Stiller.

Her fik han sig et kæmpe chok, da han blev diagnosticeret for prostata-kræft. Det afslører han i radioprogrammet SiriusXM, som værten Howard Stern står bag.

- Det kom som ud af det blå for mig. Jeg havde ingen idé om det. Først anede jeg ikke, hvad der ville ske, så jeg var bange. Diagnosen betyder, at alt i dit liv stopper. Jeg kunne ikke planlægge en ny film, for jeg vidste ikke, hvad der ville ske, siger Ben Stiller i radioprogrammet.

Ringede til Robert De Niro

Stillers sygdom blev opdaget ved et tilfælde, da hans egen læge foretog en PSA (prostate-specific antigen test, red.) af skuespillerens prostata. En PSA indikerer tilstedeværelsen af kræft i ens prostata. Stillers niveau var for højt.

Noget af det første Ben Stiller gjorde, efter at han fik konstateret prostata-kræft, var at søge på internettet efter andre, der havde haft sygdommen. Han opdagede, at hans tidligere medskuespiller i filmen 'Meet the Parents', Robert De Niro, også havde været ramt af diagnosen.

- Jeg ringede til ham med det samme, fortæller Ben Stiller, der blev henvist til De Niros læge.

100 procent rask

Ben Stiller er i dag fuldt ud rask, da han hurtigt blev opereret efter at have fået stillet sin diagnose. Men han var heldig, og derfor vælger han nu at stå frem og fortælle om sit sygdomsforløb.

Ben Stiller fik taget en PSA, da han var 46 år gammel, men det amerikanske sundhedssystem anbefaler først, at man regelmæssigt får foretaget en PSA, fra man er 50 år gammel.

- Hvis jeg ikke havde taget testen, ville jeg ikke have vidst noget. Lige nu ville jeg stadig ikke vide noget, siger Ben Stiller og understreger, at han stadig bliver testet regelmæssigt.

Samtidig opfordrer han alle mænd til at få foretaget en PSA.