Kendte

Barnestjerne fortæller om sin sjældne knoglesygdom

Her ses skuespillere fra hitserien 'Stranger Things'. Fra venstre: Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin og Millie Bobby Brown. ROBYN BECK / Scanpix Denmark

Dustin fra Netflix-serien 'Stranger Things' lider af en sygdom, der påvirker hans knogler og tænder. Samme lidelse har skuespilleren bag rollen.

Den 14-årige skuespiller Gaten Matarazzo, der spiller karakteren Dustin Henderson i hitserien 'Stranger Things' er født uden kraveben og han har kunstige tænder.

I det britiske talkshow 'The Jonathan Ross Show' åbnede han for nylig op om den sjældne sygdom, der hedder cleidocranial dysplasi, skriver Huffington Post. 

Det er en medfødt genetisk lidelse, der påvirker udviklingen af knogler og tænder. 

I talkshowet fortæller skuespilleren blandt andet, at han går med kunstige tænder.

- Det er en lidelse, hvor du er født uden kraveben. Jeg har ingen. Det påvirker dit ansigt, kranie, dine tænder. Det er derfor, jeg ikke har nogen - de her er kunstige, siger han om tandsættet og tilføjer: 

- Eller, jeg har tænder, men det er alle mælketænder. 

På Instagram har Gaten Matarazzo også lagt et billede op, hvor han fortæller om sine kunstige tænder: 

A post shared by Gaten Matarazzo (@gatenm123) on

Opmærksomhed om sygdommen

Sygdommen er ofte arvelig, men var det ikke i hans tilfælde, fortæller han. Men da han er født med cleidocranial dysplasi, har han 50 procents risiko for at give lidelsen videre til sine børn. 

Karakteren Dustin lider af samme sygdom, og han fortæller om den i 'Stranger Things'-serien. Det er derfor et element, der er skrevet specifikt til skuespilleren, som er glad for, at der gennem serien kommer fokus på emnet. 

- Mange har det meget værre end mig, men ved at gøre det til en del af showet, kommer der opmærksomhed omkring det. Jeg er heldig, at mit er meget mildt, fortæller han. 

Trods sin unge alder har Gaten Matarazzo betrådt de skrå brædder i en årrække. Han startede ud på Broadways teaterscene i 2011 som Benju i 'Pricilla, Queen of the Desert' og har også spillet med i 'Les Misérables'. Mest kendt er han dog for rollen som Dustin Henderson i den overnaturlige Netflix-serie. 

Her kan du se en del af interviewet fra 'The Jonathan Ross Show':