Vild med dans

Vickie Jo advarer dommerfavoritten: Pas på det ikke bliver for kedeligt

'Vild med dans'-feltet begynder så småt at splitte sig i to. Den tidligere vinder Vickie Jo Ringgaard har allerede fire klare favoritter.

Dommerne i 'Vild med dans' gravede dybt i pointskiltene fredag aften.

Ikke alene lagde de ud med at give sæsonens første seks-taller – tre af dem sprang også helt op til karakteren syv til Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard.

Parret, der var de sidste på gulvet i årets fjerde ’Vild med dans’-udsendelse, endte på imponerende 27 point for deres salsa.

tv2.dks dansepanel 2016

Hver uge under 'Vild med dans' kan du her på vmd.tv2.dk læse en vurdering af fredagens præstationer fra en i vores ekspertpanel. Panelet består i år af:

 • Vickie Jo Ringgaard. Har deltaget i 'Vild med dans' fem gange og vundet med David Owe (2005) og Casper Elgaard (2009).
 • Steen Lund. Har deltaget i 'Vild med dans' fire gange og vundet med Christina Roslyng (2006).
 • Claudia Rex. Har deltaget i 'Vild med dans' seks gange og vundet med Joakim Ingversen (2012).

Den dobbelte ’Vild med dans’-vinder Vickie Jo Ringgaard er da også dybt imponeret over Sarah Mahfouds evner på dansegulvet.

- Hun er helt utrolig dygtig og har så meget at byde på. Og så lader hun også til at være et meget sympatisk menneske, så jeg glæder mig til at følge hende i mange uger endnu, siger hun om den 27-årige bokser.

Se Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaards salsa i videoen øverst og se deres reaktion efter dansen i 'Vild med dans - backstage' på TV 2 PLAY.

Hun roser også Morten Kjeldgaard, men har samtidig en løftet pegefinger til sidste års finalist.

- Morten har en stor opgave foran sig. Hvis det her skal blive ved med at være interessant at se på, skal han oppe sig rent koreografisk. I salsaen lavede han et show, og det var rigtig fint. Men i en af de første danse puttede han noget koreografi ind, der var rent show, og det er slet ikke nødvendigt, for Sarah kan sagtens danse, siger Vickie Jo Ringgaard og fortsætter:

- Jeg synes, han skal udfordre hende noget mere på selve det koreografiske med speed, kombination og teknik. Jeg er ikke i tvivl om, at uanset hvilken opgave, han stiller Sarah overfor, så vil hun løse den. Så det er enormt vigtigt, at han hæver ambitionsniveauet, så det ikke bliver for sikkert og kedeligt. Og det kan han sagtens.

Undrer sig over dommerne

Dommernes point i program 4

 • Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard (salsa) - 27 point
 • Laura Bach og Michael Olesen (quickstep) - 23 point
 • Mille Dinesen og Mads Vad (jive) - 21 point
 • Thomas Buttenschøn og Mie Martha Moltke (salsa) - 19 point
 • Mathias Käki og Mille Funk (tango) - 17 point
 • Julie Berthelsen og Marc Mariboe Christensen (jive) - 17 point
 • Gorm Wisweh og Sofie Kruuse (salsa) - 16 point
 • Søren Fauli og Karina Frimodt (tango) - 13 point (tabte omdansen og røg ud)
 • Kirsten Siggaard og Thomas Evers Poulsen (quickstep) - 12 point (i omdans)
 • Lene Beier og Frederik Nonnemann (tango) - 11 point

Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard placerede sig for tredje uge blandt de to øverste par bedømt på dommerkarakterer, og to andre par, der også placerede sig højt hos dommerne endnu engang, var skuespillerne Mille Dinesen og Laura Bach med deres respektive partnere Mads Vad og Michael Olesen.

Også de to par har Vickie Jo Ringgaard et godt øje til og spår, at de kommer til at gå langt.

- Laura har så meget forståelse for dans, og hun har sådan en flot teknik. Det hele spillede bare fredag aften, og quicksteppen kom virkelig til sin ret med hendes kjole, musikken og Michaels fine koreografi. Der var ikke så meget at sætte en finger på, det er sådan en quickstep skal være, siger Vickie Jo Ringgaard om den 37-årige ’Den som dræber’-skuespiller.

Se Laura Bach og Michael Olesen i en quickstep

Mille Dinesen og Mads Vad er et ”skidegodt” par og havde en ”fed energi”, mener Vickie Jo Ringgaard, der dog undrede sig lidt over dommernes kommentarer til parret.

- Der var rigtig mange positive ting at sige om deres jive, men jeg må tilstå, at jeg ikke kan forstå, at dommerne ikke kommenterede hendes back basic (almindelige grundtrin). Jeg kunne se på indslaget inden dansen, at Mads havde undervist fuldstændig korrekt, men Mille gjorde ikke, som hun skulle, og der var dommerne altså for søde. Hun har nogle dejlige, lange stænger, men hendes grundtrin blev alt for store, siger Vickie Jo Ringgaard.

Se Mille Dinesen og Mads Vad i en jive

Käki har styr på standarden

Det sidste par, som Vickie Jo Ringgaard har i sin top fire efter de første tre danserunder, er den 22-årige skuespiller Mathias Käki og partneren Mille Funk.

Godt nok skuffede parret den tidligere ’Vild med dans’-vinder med deres jive i sidste uge, men både i valsen og i fredagens tango kom Mathias Käkis danseevener til sin ret, mener Vickie Jo Ringgaard.

- De er et sindssygt flot par, og Mathias ser ud til at føle sig rigtig godt tilpas i standarddansene. Også stor ros til Mille for en rigtig god koreografi og et flot show. Hun har udviklet sig helt enormt siden debuten sidste år og forstår at få Mathias til at have en forståelse for den historie, de skal formidle. For dem gælder det nu om, at Mathias også skal lære at fange de latinamerikanske danse, så vi bliver ved med at mærke den glade dreng. Den glæde skal ud hele tiden, siger Vickie Jo Ringgaard.

Se Mathias Käki og Mille Funk i en tango

Fint med farvel til Fauli

Ud over de fire par, som Vickie Jo Ringgaard altså tror mest på, synes hun også, at de øvrige seks par på gulvet udviste højt niveau fredag aften. Men, siger hun; det er nu, det begynder at blive alvor, og de første nydansere begynder at knække. 

Netop derfor synes Vickie Jo Ringgaard, at det var fint, at det var instruktøren Søren Fauli, der sammen med Karina Frimodt måtte danse af fredag aften.

- Jeg har sagt det før; Søren har helt klart været den af alle nydanserne, der har haft den største udfordring rent dansemæssigt. Mens andre kæmper med psyken, har han haft rigtig svært ved at lære trinene, og efterhånden som alle udvikler sig, ville det bare blive endnu sværere for ham at være i, siger hun og fortsætter:

- Karina har klaret opgaven fuldstændig vanvittigt og fantastisk godt. Det har ikke været nemt for hende, men hun har sørget for, at Søren har bevaret værdigheden og haft en god oplevelse. Alt i alt var det fedt, at han overhovedet sagde ja til at være med, og det har været fedt at opleve hans tilgang til programmet, siger Vickie Jo Ringgaard.

Se Søren Fauli og Karina Frimodt i en tango

Mere power fra Kirsten og Thomas

Havde det været op til dommerne alene, havde Søren Fauli og Karina Frimodt dog fået endnu en uge på dansegulvet. 

Dommerne havde hellere set, at det var tv-værten Lene Beier og Frederik Nonnemann, der skulle have forladt programmet. Men Frederik Nonnemann løste parrets tango rigtig flot, og derfor var det i orden, at de undgik omdansen, vurderer Vickie Jo Ringgaard. 

I omdansen stod i stedet Kirsten Siggaard og Thomas Evers Poulsen, som for tredje gang fik karakteren 12 af de fire dommere. Parret skal da også til at oppe sig, hvis de skal nå langt i konkurrencen, mener Vickie Jo Ringgaard.

- Kirsten klarede det fint, men hun skal til at bruge sin krop noget mere. Hun løser den opgave, hun bliver stillet overfor, men der skal altså noget mere bid i. Hun skal udfordre sig selv noget mere og bruge sin styrke. Og så mangler jeg lidt Thomas i år. Han er så sprudlende, dejlig og hammerdygtig, men er lidt tilbageholdende i år, hvilket jeg synes er synd. Han skal passe på, det ikke bliver for pænt og kedeligt det hele. Der skal komme noget mere power fra de to, siger hun.

Ni par er tilbage i ’Vild med dans’. Se, hvem der bliver det næste par til at forlade konkurrencen, fredag aften klokken 20 på TV 2. Husk du kan se de tidligere udsendelser på TV 2 PLAY.

Se Kirsten Siggard og Thomas Evers Poulsen i en quickstep