Vild med dans

Hvor mange kender du? Her er de største internationale stjerner i årets 'Vild med dans'

Sangerinden Anastacia, svømmeren Ryan Lochte og rapperen Vanilla Ice er blandt de kendte, der deltager i 'Vild med dans' i efteråret. imageSPACE, Steve Ross/Capital Pictures, Jeff Curry / Scanpix

Det er ikke kun herhjemme, der er gang i 'Vild med dans'. Her ser vi mod udlandet og mod nogle af de største stjerner, der er på dansegulvet i år.

Herhjemme er det kendte ansigter som Kirsten Siggaard, Søren Fauli, Mille Dinesen og Gorm Wisweh, der i øjeblikket er i fuld gang med at lære at danse i 'Vild med dans'.

Men det er ikke kun på de danske tv-skærme, at mere eller mindre kendte navne i efteråret slår deres folder i danseprogrammet.

Også i lande som Brasilien, Storbritannien, Frankrig, Polen, USA og Norge er man nemlig i gang med de nationale udgaver af 'Vild med dans'.

Mens man i Frankrig "kun" er i gang med syvende sæson, har man i USA taget hul på 24. sæson af 'Dancing with the Stars', som programmet hedder "over there".

Blandt deltagerne i de internationale udgaver af 'Vild med dans' i år finder man blandt andre sangeren Babyface, modellen Daisy Lowe og OL-guldvinderne Greg Rutherford og Laurie Hernandez.

Herunder har vi samlet et overblik over fem af de mest kendte, der svinger med hofterne et sted i udlandet i løbet af efteråret. Hvem glæder du dig mest til at følge? Afgiv din stemme i afstemningen nederst.

Se den danske udgave af 'Vild med dans' hver fredag klokken 20 på TV 2 eller når det passer dig på TV 2 PLAY.

Fem kendte du kan følge i de internationale udgaver af 'Vild med dans'

 1. Anastacia

  Sangerinden Anastacia var et af de allerstørste navne på popscenen i den første halvdel af 00'erne.

  Med hits som 'I'm Outta Love', 'Paid My Dues', 'One Day in Your Life' og 'Left Outside Alone' var hun fast inventar på hitlister i store dele af verden - også herhjemme, hvor hun toppede albumhitlisten to gange. I 2001 vandt hun oven i købet en Danish Music Award for 'Årets nye udenlandske navn'.

  Mens salgstallene ikke længere er, hvad de var engang, så turnerer den i dag 48-årige Anastacia stadig flittigt, og alene i sommer har hun givet flere koncerter i Danmark.

  Rent privat har Anastacia været meget åben om sine to forløb med brystkræft og har desuden engageret sig meget i oplysningsarbejde om netop brystkræft.

  Anastacia deltager nu i den 14. sæson af 'Vild med dans' i Storbritannien, 'Strictly Come Dancing', hvor hun foreløbig har danset en cha-cha-cha med partneren Brendan Cole.

  Se dansen her.

 2. Vanilla Ice

  På hans fødselsattest står der Robert Matthew Van Winkle, men det er vist kun de absolut nærmeste, der kender ham under dét navn. Kunstnernavnet Vanilla Ice kender de fleste derimod.

  For Vanilla Ice står bag et af raphistoriens måske mest ikoniske numre, nemlig 'Ice Ice Baby', der toppede hitlisterne over hele verden i 1990 og solgte platin i både USA og Storbritannien.

  Succesen var dog kortvarig for den i dag 48-årige rapper. Ingen af hans efterfølgende singler eller album kunne leve op til 'Ice Ice Baby', og Vanilla Ice har de seneste mange år primært været i medierne på grund af en række lovovertrædelser.

  Men her i efteråret deltager Vanilla Ice altså så i den amerikanske udgave af 'Vild med dans', 'Dancing with the Stars'.

  Foreløbig er det blevet til tre danse for Vanilla Ice sammen med partneren Witney Carson. Bedst er det gået i en foxtrot, som parret leverede i en festlig udgave baseret på tv-serien 'Vore værste år'.

  Se dansen her.

 3. Ryan Lochte

  Ryan Lochte

  For blot få måneder siden var han kendt som en af de største amerikanske svømmere i nyere tid med hele 12 OL-medaljer på cv'et.

  Men under OL i Rio sørgede Ryan Lochte for at gøre sig selv midtpunkt i så stor en skandale, at det nok vil have plettet hans image for altid.

  Den 32-årige svømmer påstod nemlig, at han sammen med nogle holdkammerater var blevet truet med en pistol og forsøgt røvet. I virkeligheden viste det sig dog, at det var Lochte selv, der i beruset tilstand havde været i gang med at smadre en dør på en tankstation.

  Ryan Lochte fastholdt længe sin version af historien, men endte til sidst alligevel med at tilstå at have løjet. 

  Efterfølgende er Ryan Lochte blevet suspenderet fra amerikansk svømmesport i ti måneder, ligesom hans største sponsorer Speedo og Ralph Lauren har afbrudt samarbejdet med ham.

  Nu fokuserer Ryan Lochte så på sin deltagelse i det amerikanske 'Dancing with the Stars', hvor han og partneren Cheryl Burke dog ikke er kommet helt godt fra start.

  Under parrets første evaluering fra de fire dommrere stormede to demonstranter mod svømmestjernen nemlig ind i studiet. Og allerede i første elimineringsrunde var parret tæt på at blive sendt hjem. 

  De er dog fortsat med, og deres foreløbig højeste score har de fået for deres cha-cha-cha.

  Se dansen her.

 4. Amber Rose

  Amber Rose.

  Amber Rose er en af den slags personligheder, der er kendt for lidt af hvert. Hun er model, skuespiller, talkshowvært - og så har hun lanceret en emoji-app.

  Ud over sine forskellige professioner er hun dog også kendt for tidligere at have dannet par med rapperen Kanye West og siden at være gift med en anden rapper, Wiz Khalifa, med hvem hun også har en søn.

  Alle tre har de - sammen med Kanye Wests senere hustru, Kim Kardashian - været involveret i en række heftige skænderier på de sociale medier.

  Nu er 32-årige Amber Rose så aktuel i 'Dancing with the Stars', hvor hun sammen med partneren Maksim Chmerkovskiy foreløbig har klaret sig bedst i en salsa.

  Se dansen her.

 5. Will Young

  Knap 1,8 millioner eksemplarer af sin debutsingle 'Anything Is Possible/Evergreen' solgte Will Young hjemme i Storbritannien i 2002, efter han havde vundet landets første sæson af talentkonkurrencen 'Pop Idol'.

  Siden da har den i dag 37-årige sanger udgivet et hav af singler og seks album, der alle er gået top to på den britiske albumhitliste.

  Herhjemme er Will Young nok bedst kendt for hittet 'Leave Right Now' fra 2003, ligesom flere måske også vil huske ham fra filmen 'Mrs Henderson Presents', hvor han spillede over for Judi Dench.

  I det britiske 'Strictly Come Dancing' lagde Will Young og partneren Karen Clifton ud med en tango.

  Se dansen her.

Afstemning

Hvem glæder du dig mest til at følge i 'Vild med dans'?