Vild med dans

Husker du den polske vaskepige fra Melodi Grand Prix? I aften gør Sofie hende kunsten efter

Gorm Wiswehs dansepartner Sofie Kruuse begynder parrets salsa liggende på alle fire med spand og klud.

Det vakte stor opmærksomhed, da et par polske kvinder forklædt som vaskekone og smørkværner vred sig lystigt på scenen under Det internationale Melodi Grand Prix i København for to år siden.

I aften indtager spand og vaskeklud - og et par vrikkende hofter - så også 'Vild med dans'.

Det sker, når Gorm Wisweh og Sofie Kruuse går på dansegulvet i en salsa til Jennifer Lopez-hittet 'Ain't Your Mama'.

Her ligger Sofie Kruuse nemlig på knæ og vasker gulv, mens Gorm Wisweh sidder og læser avis - for at understrege sangens tema.

- Den allerførste del af koreografien er direkte inspirereret af sangen. Den fik mig til at tænke på, at jeg skulle være den hårdtarbejdende mor, siger Sofie Kruuse og skynder sig at tilføje, at det ikke er en rolle, hun har hverken hjemme hos manden René - eller i træningslokalet sammen med Gorm.

Se Gorm Wisweh og Sofie Kruuses første dans, en cha-cha-cha, i videoen øverst.

Den polske vaskepige vakte stor opmærksomhed ved Melodi Grand Prix'et i 2014. Fredag aften er det Sofie Kruuse, der slår sig løs som vaskekone i 'Vild med dans'. Billedet er taget fra en prøve fredag eftermiddag.

Og nå ja, så er der også en anden årsag til, at Sofie Kruuse har valgt at begynde dansen, som hun har.

- Jeg tænkte, at hvis jeg skulle i et par hotpants, inden jeg fylder 40, så skulle det være nu, siger hun med et grin. Hun fylder nemlig rundt i næste uge.

Se Polens Grand Prix-sang fra 2014, Donatan & Cleos 'My Slowianie', i videoen her.

Ny taktik for at undgå blackout

Det har været en festlig uge for Gorm Wisweh og Sofie Kruuse i træningslokalet, og faktisk har parret - ifølge Gorm - set sig nødsaget til at tage nogle af frækkeste af Sofies numsevrik væk, for at han overhovedet kunne koncentrere sig om at lære sine trin.

- Lad os bare sige, at jeg da gerne vil have Sofie som rengøringskone hjemme hos mig, siger Gorm Wisweh.

Under parrets quickstep i sidste uge gik den berømte klap pludselig ned for Gorm Wisweh, og han og Sofie Kruuse måtte indkassere sæsonens hidtil laveste karakterer fra dommerne. 

Derfor har parret trænet på en ny måde i den forgangne uge.

- Jeg har fået et bedre sikkerhedsnet i form af nogle flere fixpunkter i dansen. Hvis jeg glemmer et trin, har jeg så nemmere ved at finde hurtigt tilbage i dansen igen, siger Gorm Wisweh.

Se hvordan det går Gorm Wisweh og Sofie Kruuse i 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2 - og se de tidligere udsendelser på TV 2 PLAY.

Se eller gense Gorm Wisweh og Sofie Kruuses quickstep i videoen her.