Kendte

Chili Klaus tæt på at knække: Jeg kan ikke mærke mine arme

Under et besøg hos sin ven Sean Evans i New York er Chili Klaus tæt på at få en overdosis af verdens stærkeste chilifrugt, Carolina Reaper.

Danske Claus Piilgaard, bedre kendt som Chili Klaus, kommer vidt omkring i verden for at smage på de stærke frugter, som han nærmest er blevet immun overfor og aldrig lader sig knække af.

Men da Chili Klaus besøger sin amerikanske ven Sean Evans, som er vært på Youtube-kanalen First We Feast, er han tæt på at bukke helt under, da han spiser et særligt djævelsk eksemplar af verdens stærkeste chili-sort, Carolina Reaper.

- Hvorfor gjorde jeg det her... igen?, lyder det besværet fra den danske chili-ekspert, som næsten ikke kan være i sin krop og adskillige gange får højlydte brækreflekser.

- Nu kan jeg ikke mærke mine arme!, konstaterer han lidt senere under hestevognsturen i Central Park, der udvikler sig til noget, der minder om et mareridt og ender med, at Chili Klaus må springe ud af hestevognen for at brække sig. Se videoklip ovenfor.

"Den var satan'edme stærk"

Selv om den 51-årige chili-viking tilsyneladende var lige ved at kaste håndklædet i ringen efter den eksplosive oplevelse i New York, er han nu - tre-fire uger senere - tilbage i fin form.

Men han indrømmer over for TV 2, at den krasse Carolina Reaper gjorde eftertrykkeligt indtryk på ham.

- Den var satan'edme stærk - og det var jo også en stor frugt. Det var bestemt ikke uden grund, at Sean kaldte den for en "Frankenstein"-reaper. Den scorede i hvert fald højt på scoville-skalaen*, siger Chili Klaus og forklarer, hvorfor lige netop dén udgave var så stærk.

- De chilifrugter, Sean havde med i Central Park, kommer fra Ed Currys marker, og han laver de stærkeste chilier i verden. Men der er forskel på de enkelte frugter, dem der sidder tættest på stammen, er de stærkeste, og jeg fik sandsynligvis sådan én, lyder forklaringen fra den danske chili-ekspert.

* Scoville er en enhed, der måler capsaicin-indholdet i chilier og dermed styrken. Verdens allerstærkeste chilier måler omkring 2,2 millioner på Scoville-skalaen, og i gennemsnit ligger sorten Carolina Reaper på 1,5 mio. scoville.

Blev helt høj bagefter

Lige så ubehageligt som det kan være at spise en chilifrugt, lige så dejlig er følelsen ofte bagefter. Så det er ikke helt forkert at sammenligne eftervirkningerne af chilispisning med effekten af mere gængse former for rusmidler.

Sådan havde Chili Klaus det også efter hestevognsturen i Central Park.

- Da jeg var kommet til mig selv igen 15 minutter senere, var jeg helt høj på endorfiner og fik en kæmpe lykkefølelse. Det er nok lidt ligesom "runners high", som maratonløbere fortæller, at de oplever, siger Chili Klaus, der tilføjer, at han generelt også bliver lidt "høj" af at besøge Sean Evans og sine andre amerikanske venner og fans.

- Når jeg kommer til USA, bliver jeg mødt med så stor begejstring og imødekommenhed, at det næsten er nummeret før den røde løber. De elsker "selfmade" folk derovre. Det er meget animerende, lyder det fra Chili Klaus, som i øvrigt også er aktuel herhjemme med en ny tv-serie, hvor han inviterer kendte danskere på ekstreme smagsoplevelser.

Se også 'Chili Klaus indtager Norden' hver mandag kl. 20.40 på TV 2 FRI - eller lige nu på TV 2 PLAY