Her er Angelina Jolies våben i skilsmissen fra Brad Pitt

16x9
Advokat Laura Wasser skal repræsentere Angelina Jolie i skilsmissen fra Brad Pitt. Hun ses her på et foto fra 2008, hvor hun hjalp Britney Spears til at få mere samvær med sine to børn efter skilsmissen fra Kevin Federline. Foto: AP / Polfoto

Angelina Jolie har allieret sig med kendis-advokaten Laura Wasser i kampen om at få forældremyndigheden over sine og Brad Pitts seks fælles børn.

Nyheden ramte som et bombenedslag tirsdag, da det blev meddelt, at århundredets stjernepar Angelina Jolie og Brad Pitt skulle skilles efter to års ægteskab og 11 års parforhold.

Nu begynder så kampen om milliardformuen, luksusejendommene og ikke mindst parrets seks børn, som Angelina Jolie forlanger den fulde forældremyndighed over.

Hvad angår kampen om børnene, har Angelina Jolie forberedt sig godt. For hun har allieret sig med Hollywood-skilsmisseadvokaten Laura Wasser, der er ekspert på området.

Har Spears, Kardashian og Garner på klientlisten

48-årige Laura Wasser, som selv er fraskilt tobørnsmor, er kendt for at skaffe sine kendisklienter de bedste forhold i skilsmisser og forældremyndighedssager.

Ifølge The Independent forlanger Laura Wasser et startgebyr på 200.000 kroner og herefter en timeløn på godt 6000 kroner, og hun tager nødigt klienter med en formue på under 10 millioner dollar.

Blandt de mange verdensberømte navne på Wassers klientliste er Stevie Wonder, Kim og Khloe Kardashian, Ashton Kutcher, Mariah Carey. Ligesom hun sidste år hjalp Jennifer Garner gennem skilsmissen fra Ben Affleck og for nylig repræsenterede Johnny Depp i sin netop afsluttede smilsmissesag mod Amber Heard.

En af de mest succesfulde resultater opnåede Laura Wasser i 2008, da hun skaffede Britney Spears delt forældremyndighed over sine og Kevin Federlines to børn, på trods af at Spears havde haft et dokumenteret, mentalt sammenbrud.

Er god til at mindske "støjen"

Selv om Laura Wasser er en knalddygtig skilsmisseadvokat, er hun efter eget udsagn ikke en "skilsmisseforkæmper", for hun "elsker et godt bryllup" og anser skilsmisse for absolut sidste udvej.

Angelina Jolie og Brad Pitt ses her i lufthavnen i Tokyo sammen med tre af deres seks børn, mens alt stadig var lutter idyl.
Angelina Jolie og Brad Pitt ses her i lufthavnen i Tokyo sammen med tre af deres seks børn, mens alt stadig var lutter idyl. Foto: Getty Images

Af samme grund gør den 48-årige advokat meget ud af at mindske "støjen" omkring diverse kendis-skilsmisser så meget som muligt, hvilket har gjort hende særligt populær i Hollywood.

Et af hendes tricks skulle blandt andet være at sørge for, at begge parter i skilsmissesagerne annoncerer brudet samtidig, ligesom hun foretrækker, at parterne er enige om detaljerne i skilsmissen, før den går i retten.

Det er i øvrigt ikke første gang, Laura Wasser repræsenterer Angelina Jolie. Hun var også Jolies advokat, da denne lod sig skille fra Billy Bob Thornton i 2002.

Brad Pitt og Angelina Jolies forhold
2004
Angelina Jolie og Brad Pitt under premieren til 'Mr. and Mrs. Smith' i Los Angeles. FRED PROUSER / Scanpix Denmark
Parret møder hinanden under optagelserne til filmen 'Mr. and Mrs. Smith'. Her rygtes det, at de har en affære, selvom Brad Pitt er gift med skuespillerinden Jennifer Aniston. 
2005
7. januar
Brad Pitt og Jennifer Aniston i 2004, året inden de blev skilt. KEVIN WINTER / Scanpix Denmark
Det bliver officielt, at Brad Pitt og Jennifer Aniston skal skilles. Skilsmissen går endeligt igennem den 2. oktober samme år.
April
Rygterne om Angelina Jolie og Brad Pitts forhold blusser op, da parret fotograferes sammen med Angelina Jolies søn Maddox på en strand i Kenya.
Juli
Brad Pitt bærer Zahara Marley Jolie-Pitt i 2005. YOSHIKAZU TSUNO / Scanpix Danmark
I juli bliver Brad Pitt fotograferet i lufthavnen med Zahara Marley Jolie-Pitt. Et barn fra Kenya, som Angelina Jolie netop har adopteret.
2006
Brad Pitt bliver adoptivfar til Angelina Jolies to adopterede børn Maddox og Zahara.
27. maj
Parret i 2007, hvor Angelina Jolie er gravid med parrets første barn. EMMANUEL DUNAND / Scanpix Denmark
Parret får deres første biologiske barn, Shiloh Nouvel Jolie-Pitt.
2007
Marts
Pax Thien Jolie-Pitt med sin familie. Pax bærer den lilla bamse. KIMIMASA MAYAMA / Scanpix Denmark
Parret adopterer Pax Thien Jolie-Pitt.
2008
12. juli
Angelina Jolie, da hun er gravid med tvillinger. VALERY HACHE / Scanpix Denmark
Angelina Jolie føder tvillinger, drengen Knox Leon og pigen Vivienne Marcheline, i Frankring. Parret har nu i alt seks børn.
2012
April
Parret i 2012, hvor de blev forlovede. POOL / Scanpix Denmark
Angelina Jolie og Brad Pitt annoncerer, at de er forlovede.
2014
Ved en privat ceremoni i Frankrig bliver parret gift.
2016
15. september
Angelina Jolie vil skilles og indgiver en ansøgning om separation fra partneren Bras Pitt.
2017
10. januar
Brad Pitt og Angelina Jolie indgår aftale om skilsmissen
Brad Pitt og Angelina Jolie er blevet enige om, at skilsmissen skal håndteres fortroligt af en privat dommer.
Formålet er at holde eventuelle stridigheder ude af offentligheden efter en voldsom pressedækning af nyheden om deres skilsmisse i efteråret.