Kendte

Aqua mister medlem - trio tager på turné

Når Aqua drager på dansk turné til næste år, bliver det uden et af de faste medlemmer.

De fleste kender popgruppen Aqua og bandets kæmpehits som 'Barbie Girl', 'Cartoon Heroes' og 'Dr Jones'.

Men når det velkendte halvfemserband går på scenen til mindst ti koncerter næste år, bliver det uden sangskriver og producer Claus Norreen. 

Det oplyser han i en pressemeddelelse, hvor han fortæller om 20 fantastiske år sammen med vennerne i Aqua.

- Lige siden den spæde start i ’96, er drømme, der overgår selv den vildeste fantasi, gået i opfyldelse, og det har med årene skabt stærke bånd til tre unikke og fantastiske individer, som jeg anser for familie, skriver han. 

Vil ikke gøre det halvhjertet

Claus Norreen fortæller, at beslutningen blev truffet, fordi han ikke længere har lyst til at turnere med popgruppen.

- I takt med, at mit musikalske fokus med tiden har fundet en noget anden klang, har jeg indset og accepteret, at min egen lyst til fortsat at turnere med Aqua ikke længere er til stede.

Det ville være respektløst overfor både kollegaer, publikum samt mig selv, hvis det blot blev gjort halvhjertet fra min side

Claus Norreen

- Jeg føler desuden, at det ville være respektløst overfor både kollegaer, publikum samt mig selv, hvis det blot blev gjort halvhjertet fra min side. Derfor har jeg efter længere tids overvejelse, i fuld forståelse med resten af bandet og alle omkring mig, besluttet at stige af bussen nu og sige 1000 tak for turen, skriver han.

Claus Norreen takker både de tre andre bandmedlemmer og alle Aquas fans.

Her ses Aqua i deres storhedstid i 1998.

En del af en festival

Tidligere på måneden meddelte festivalen 'Vi elsker 90'erne', at Aqua bliver hovednavnet ved en række af deres arrangementer. Det fortsætter popgruppen med at være, selv om Claus Norreen ikke bliver en del af koncerterne. 

Stifteren af 90'er-konceptet, Riffi Haddaoui, oplyste dengang, at det har taget tre år at få Aqua på plakaten. 

- Det er ingen hemmelighed, at jeg længe har arbejdet på, at få Aqua til at optræde til 'Vi elsker 90'erne'. Aqua er et af de allerstørste danske verdens navne, vi nogensinde har haft, og 'Vi elsker 90'erne' er verdens største 90'erne fester, så selvfølgelig skal Aqua optræde hos os, fortalte Riffi Haddaoui i en pressemeddelese.

- Jeg er utrolig glad for at kunne sige, at de bliver hovednavnet til i hvert fald ti af vores koncerter i 2017.

Første gang i seks år

Sidst bandet optrådte samlet i Danmark var tilbage i 2011. Og René Diff oplyste tidligere på måneden, at han er helt klar. 

- Vi glæder os til at optræde for de danske fans til 'Vi elsker 90'erne' koncerterne. Vi kunne ikke forestille os et bedre set-up i Danmark end 'Vi elsker 90'erne', så nu gælder det om at komme i form og være klar til at trykke den af på scenen, lød det fra René Diff i en pressemeddelelse. 

Aqua skal ligeledes være en del af 1-dagsfestivalens ekspanderingen til udlandet.

I 2017 vil koncertgængerne også kunne opleve navne som Haddaway, Dr. Alban, Infernal, Scooter, Me&My, Blå Øjne, Jokeren, Captain Hollywood Project, M People, DJ Sash, Peter Andre og mange flere.

Her ses popgruppen Aqua i 2007. Fra venstre: Søren Nystrøm Rasted, René Dif, Lene Nystrøm, Rasted og Claus Norreen.