Toppen af poppen

Peter A.G. misforstod scoresang - troede den handlede om fugle

Peter A.G. havde i første omgang misforstået Djämes Brauns helt store hit 'Fugle', for hvad handler sangen egentlig om?

- Jeg kigger på fugle, hvorfor ik'? Hvorfor ik'? Når de sidder på min hæk. 

Sådan lyder starten på omkvædet af Djämes Brauns populære sang 'Fugle', og derfor kan man egentlig ikke helt bebrejde Peter A.G., at han troede sangen handlede om, nå ja fugle. 

Toppen af poppen 2016

Følg 'Toppen af poppen' på Facebook her.

Jeg kan ikke være skørtejæger

Og er der noget Peter A.G. er vild med, så er det lige præcis fugle. Det fortalte han i søndagens afsnit af 'Toppen af poppen', hvor han skulle afsløre, hvilket Djämes Braun-nummer han ville fortolke. 

- Jeg har valgt den sang, der hedder 'Fugle', fordi jeg har en passion for fugle. Jeg har en have, der er indrettet til fugle. Jeg elsker fugle, og jeg har alle de fugle, det er muligt at få. De kommer helt naturligt i haven, siger han. 

Men den 63-årige Gnags-forsanger, fik sig lidt af en overraskelse, da han gik ind og så dancehall-duoens musikvideo, og det gik op for ham, at fugle faktisk er et slang for damer. 

- Så ser jeg, at det handler om skørtejægeri! Det kan jeg ikke stå som 63-årig og synge. Jeg kan ikke være på damejagt, siger han grinende. 

Derfor besluttede Peter A.G. sig for at skrive sangen om, så den handlede om rigtige fugle. Og søndag aften fremførte han så sangen med baskende arme og på tre dialekter - se hvordan det så ud i klippet ovenfor. 

Mange tror den handler om fugle

Lasse 'Pilfinger' Kramhøft fortæller efterfølgende, hvad han synes om A.G.'s version.

- Jeg synes, den er superfed, og det er mega kreativt, at han har lavet tre vers på forskellige dialekter. Det var en fornøjelse at se ham blomstre i den sang. Selvfølgelig skulle han lave en sang om fugle, griner han. 

Både Lasse Kramhøft og Kent Pedersen, der tilsammen udgør Djämes Braun, afslører desuden, at Peter A.G. ikke er den eneste, der har troet, at sangen handler om rigtige fugle.

- Det sjove er, at han laver sangen oprigtigt til fugle, der er så mange mennesker, der var længe om at finde ud af, at den handlede om damer, siger de. 

'Fugle' er langt fra den eneste sang Djämes Braun har lavet om damer og fest. Det blev bemærket af både Hanne Boel, Fallulah og Ida Corr, der udgør den kvindelige del af dette års 'Toppen af poppen'-deltagere. Og derfor besluttede Ida Corr sig for, at lade drengene smage deres egen medicin, da hun fortolkede deres nummer 'Farlig Tiger' og vendte den 180 grader, så den handlede om mænd, i stedet for damer. 

Se hendes fortolkning her. 

Du kan downloade kunstnernes versioner af Djämes Brauns sange her