Toppen af poppen

Peter A.G. til Djämes Braun: Jeres navn provokerede mig

Peter A.G. har ligesom andre følt sig en smule stødt af duoen Djämes Brauns navn, og faktisk har de også selv fortrudt navnevalget en lille smule.

Asti Lindgren, Justin Riefer og Britney Houston var nogle af de navne dancehall-duoen Djämes Braun havde på listen, da de skulle vælge deres bandnavn. Men valget faldt som bekendt på ’Djämes Braun’.

Toppen af poppen 2016

Følg 'Toppen af poppen' på Facebook her.

Dét er til gengæld et navn, der har provokeret dette års ’Toppen af poppen’ Peter A.G., der er stor fan af r’n’b og soulsangeren James Brown. Det fortæller han i søndagens afsnit af programmet, der sendes klokken 20 på TV 2, hvor det er blevet dancehall-duoens tid til at få fortolket deres hits.

- Det der 'Djämes Braun', det har jo provokeret mig, fordi jeg er helt vild med James Brown, siger Peter A.G.

Det er blasfemisk

Lasse ’Pilfinger’ Kramhøft, der er den ene del af bandet fortæller, at Peter A.G. ikke er den eneste, der har følt sig provokeret af navnet og begge fyre erkender også gerne, at det er lidt af en provokation.

- Det er mega frækt og nærmest blasfemisk. Men det er bare sådan, det er – det sådan vi er, siger Lasse Kramhøft grinende.

’Djämes Braun’ er nemlig ikke det mest pr-venlige navn.

- Det har så vist sig senere, at det har været totalt tåbeligt marketingsmæssigt, for folk har ikke anet ikke, hvor de skal finde os, siger Lasse Kramhøft, der forklarer, at folk først har problemer med at forstå, om Djämes Braun er en eller to personer og dernæst skal lære at stave det med "ä", når de skal søge. 

- Det er pisse upraktisk, men den spontane måde navnet kom til på, passer rigtig godt på, hvem vi er, siger Lasse Kramhøft. 

Opfandt navnet på en time

Lasse 'Pilfinger' Kramhøft og Kent 'Kenno' Pedersen var faktisk under en time om at beslutte sig for, hvad de skulle hedde. I 2012 tilmeldte de sig nemlig til KarriereKanonen på P3, og det skete lige inden tilmeldingen lukkede, så drengene skulle hurtigt komme op med et navn. 

Djämes Braun vandt konkurrencen og blev i løbet af året kendt for 'Duft Af Ba-Cone' og 'Kom Og Giv Mig Alle Dine Penge'. Siden 2012 har drengene leveret populære hits hvert eneste år, som for eksempel 'Farlig tiger', 'Fugle' og 'Inficeret'. Om nogle af disse hits bliver fortolket, kan du se søndag klokken 20 på TV 2 eller allerede nu på TV 2 PLAY.

Toppen af poppen: Her er sjette sæsons deltagere

 1. Peter A.G. Nielsen

  63-årige Peter A.G. Nielsen er bedst kendt som forsanger for bandet Gnags, som han startede tilbage i 1966 sammen med sin bror Jens A.G. Nielsen. 

  Lidt hurtig hovedregning viser, at Gnags i år har 50 års jubilæum, hvilket bliver fejret med en sommerturné rundt i landet.

  Peter A.G.s 'Under Bøgen' er optaget i Den Danske Musikkanon. Derudover har han vundet adskillige priser gennem årene.

  Gnags har gennem tiden haft mange hits blandt andre 'Mr. Swing King', Vilde Kaniner', Slingrer Ned Ad Vestergade', 'Danmark' og 'Den Dejligste Morgen'. 

 2. Hanne Boel

  Danske Hanne Boel har været aktiv sangerinde siden 1981 og har derfor en årelang karriere bag sig.

  Hun spænder genremæssigt vidt og har både sunget kirkekor, gospel, soul, jazz, rock og pop. Hun har vundet flere priser - blandt andet den eftertragtede Grammy-pris. Og så har hun også haft international succes.

  Hun har et samlet pladesalg på 2,5 millioner plader.

 3. Ida Corr

  Ida Corr startede allerede sangkarrieren tidligt. Hun vandt som 11-årig det danske børne Melodi Grand Prix, og som 16-årig opvarmede hun for The Sandmen på Skanderborg Festival.

  Men det var først i 2005, at hun debuterede med sit første soloalbum 'Streetdiva' og to år efter fik hun et internationalt klubhit.

  Hittet var 'Let Me Think About It', som blev remixet af dj'en Fedde le Grand, og den gik ind som nummer et på dance-hitlisterne i Storbritannien og USA.

 4. Fallulah

  31-årige Fallulah med det borgerlige navn Maria Apetri udkom med sin første plade i 2010.

  Hun beskriver selv sin musik som 'rocket og dansabel folk-musik'. Hun har tilføjet popgenren sit eget twist med indierock og Balkan-beats.

  Fallulahs far er fra Rumænien og er koreograf i balkandans, mens hendes mor er danserinde.

  Du kender garanteret hittet 'Out of it', som var titelmelodien til DRs serie 'Lykke'.

 5. Lau Højen

  Lau Højen er forsanger i rockbandet Carpark North, som blev dannet tilbage i 1999. Bandet udgav deres første plade i 2003 og har vundet flere priser.

  Lau Højen spiller guitar, mens Søren Balslev spiller bas - de to mødte allerede hinanden på Mellerup Efterskole.

  Du kender garanteret hittet 'Transparent' som blandt andet fungerede som soundtrack til den danske ungdomsgyser 'Midsommer'.

 6. Djämes Braun

  De fleste har nok hørt omkvæddet 'Jeg kigger på fugle, hvorfor ik, hvorfor ik, når de sidder på min hæk', som blev udgivet i 2014 og hittede og fik to gange platin.

  Djämes Braun består af to mænd - Lasse Kramhøft også kaldet 'Pilfinger' og Kent Pedersen - også kaldet Kenno, og netop denne konstellation blev kendt gennem DRs Karrierekanonen.

 7. Troels Gustavsen

  Noah startede som en popduo bestående af Troels Gustavsen og Lasse Dyrholm, men blev senere halveret til kun at bestå af Troels Gustavsen.

  Inden det skete hittede de med sangene 'Alt er forbi' og 'Over byen'. Sidstnævnte modtog guld for download og dobbeltplatin for streams. Sangen blev et regulært radiohit med en andenplads som højeste placering på den danske airplaychart.