Kendte

Ups! 'Matador'-legende laver pinlig fortalelse

Skuespilleren Per Pallesen kan pludselig ikke huske, hvem han havde en affære med i tv-serien 'Matador', hvor han spillede den kække tjener Boldt.

En række legendariske 'Matador'-skuespillere er samlet for en stund, når de deltager i Jarl Friis-Mikkelsens nye quiz-program 'Legenderne' søndag aften.

Blandt de kendte ansigter er skuespilleren Per Pallesen, der i hele 22 af tv-seriens 24 afsnit spillede den veloplagte tjener Severin Boldt, som huserede på Jernbanehotellet i Korsbæk.

Per Pallesen husker et enkelt afsnit, hvor tjener Boldt bevægede sig uden for Jernbanerestaurantens trygge rammer.

- Jeg havde jo en lille affære med Laura (Maudes kraftige kokkepige, spillet af Elin Reimer red.), fortæller den 74-årige 'Matador'-legende, hvorefter han straks afbrydes af medskuespilleren Kurt Ravn, i serien kendt som den socialistiske arbejder "Røde".

- Med Laura? Se, dét vidste jeg ikke noget om!, konstaterer "Røde" med en nysgerrig undertone, der får publikum i Nordisk Film-studiet til at bryde ud i latter.

"Nej, for helvede - det var Agnes!"

Kurt Ravns stikpille får dog hurtigt Per Pallesen til at komme på bedre tanker og finde navnet på den korrekte kokkepige frem fra gemmerne.

- Nej, for helvede - det var Agnes! Nede i Lauras KØKKEN!, siger han med eftertryk og starter forfra.

- Jeg havde jo en lille affære med Agnes (Maudes yngre kokkepige, spillet af Kirsten Olesen, red.), retter han og fortsætter.

- Jeg trak hende jo med ind på hendes værelse i køkkenregionen, ikk', og vi har vel så hygget os lidt sammen... Ja, for du var først nummer to! Det skal du bare vide!, lyder Per Pallesens retur-stikpille til Kut Ravn, der i rollen som "Røde" senere blev gift med  Agnes.

Se videoklippet med Per Pallesens fortalelse i 'Legenderne' øverst.

Mød levende legender hver søndag

'Matador'-temaet er det første i en række nye quiz-programmer på TV 2 Charlie, der under titlen 'Legenderne' hylder de levende legender, som gennem tiden har samlet Danmark i forskellige sammenhænge.

I premiereprogrammet søndag aften dyster Per Pallesen, Kurt Ravn og Ghita Nørby (Ingeborg Skjern) mod et dedikeret publikum om, hvem der bedst husker de største øjeblikke fra tiden omkring tv-serien. Undervejs kigger også Malene Schwartz (Maude) og komponisten bag den elskede 'Matador'-kendingsmelodi, Bent Fabricius-Bjerre, forbi studiet.

I kommende programmer gælder det blandt andre legenderne fra EM '92, Vild med dans, Melodi Grand Prix, Eleva2ren og de jernhårde ladies.

Se video-trailer for 'Legenderne' nedenfor.

Se premieren på quiz-programmet 'Legenderne' søndag den 18. september kl. 20.55 på TV 2 Charlie