Vild med dans

Ti år med 'Vild med dans': Selvfølgelig er jeg ærgerlig over ikke at have stået i finalen

Danseren Michael Olesen kan i år fejre sin tiende deltagelse i 'Vild med dans'. Vi ser tilbage på hans største øjeblikke gennem årene.

Han var blot 24 år og helt ukendt i offentligheden, da han i 2007 deltog som professionel danser i 'Vild med dans' for første gang.

Siden da har han været fast inventar i programmet, og fredag aften fører han så sin dansepartner nummer ti, skuespilleren Laura Bach, over hele Danmarks dansegulv.

Se Michael Olesens allerførste dans i videoen øverst og se listen over hans største danseoplevelser nederst i artiklen.

'Vild med dans' ville bestemt ikke have været det samme uden danseren Michael Olesen. Og han havde heller ikke været den samme uden 'Vild med dans'. 

Michael Olesen i 'Vild med dans'

 • 2007: Anne Louise Hassing (7. plads)
 • 2008: Anne-Grethe Bjarup Riis (3. plads)
 • 2009: Lisa Lents (4. plads)
 • 2010: Dicte (6. plads)
 • 2011: Pia Allerslev (8. plads)
 • 2012: Camilla Bendix (4. plads)
 • 2013: Mette Blomsterberg (6. plads)
 • 2014: Line Kruse (7. plads)
 • 2015: Karen Mukupa (7. plads)
 • 2016: Laura Bach

Det fortæller han til TV 2

- 'Vild med dans' har været med til at forme mig til den person, jeg er i dag. Jeg har haft så mange ubeskrivelige, gode oplevelser og fået så mange venskaber, siger jubilaren Michael Olesen og fortsætter:

- Ligesom mine partnere har lært en masse og er blevet udfordret, har jeg også lært noget nyt om mig selv hvert år gennem dem og de oplevelser, vi har haft sammen. Det er jeg dybt taknemmelig for.

Noget af det, den i dag 34-årige danser har lært om sig selv ved at medvirke i ti sæsoner af 'Vild med dans', er, hvordan han håndterer det at være i pressede situationer.

Jeg vil stadig gøre alt, hvad jeg overhovedet kan for at komme i finalen, og det ville da være fedt at kunne gøre det i sin tiende sæson.

Michael Olesen, danser

- I 'Vild med dans' bliver man ofte presset ud i nogle situationer, man normalt ikke ville havne i. Det pres er med til at få de værste sider frem i en, fordi man bliver træt både psykisk og mentalt. Når man er derude, lærer man en masse om sig selv, og det er helt fantastisk, siger Michael Olesen.

Vil gøre alt for at komme i finalen

Modsat flere af sine konkurrenter og andre 'Vild med dans'-veteraner som Thomas Evers Poulsen, Mads Vad, Mie Martha Moltke og Karina Frimodt er Michael Olesen aldrig røget ud som en af de første i de sæsoner, han har deltaget i. 

Til gengæld har han trods hidtil ni forsøg endnu heller aldrig stået i en finale af 'Vild med dans'.

Tættest på finalen var han i 2008, hvor han dansede sig frem til en tredjeplads med instruktør og skuespiller Anne-Grethe Bjarup Riis. I 2009 og 2012 blev det til en fjerdeplads med henholdsvis Lisa Lents og Camilla Bendix.

Michael Olesen lægger ikke skjul på, at han er et konkurrencemenneske og derfor også er træt af aldrig at være gået hele vejen.

- Jeg er da rigtig ærgerlig over aldrig at have stået i finalen, det vil jeg gerne stå ved. I begyndelsen var det nok også drømmen om finalen, der fik mig til at blive ved med at sige ja. Men som årene er gået, har jeg også lært at føle mig privilegeret over at få lov til at give min passion, dansen, videre. Jeg vil stadig gøre alt, hvad jeg overhovedet kan for at komme i finalen, og det ville da være fedt at kunne gøre det i sin tiende sæson. Det vil være antiklimaks for mig, hvis jeg aldrig kommer i finalen, siger Michael Olesen og tilføjer:

- Uanset hvor mange fantastiske oplevelser man får, så er 'Vild med dans' jo også en konkurrence. Det kan man ikke komme udenom.

Som partner i sin tiende sæson af 'Vild med dans' har Michael Olesen fået skuespilleren Laura Bach. Følg parret i 'Vild med dans' hver fredag klokken 20 på TV 2 og på parrets Facebook-side.

Herunder kan du læse om Michael Olesens største oplevelser i 'Vild med dans' og se nogle af hans egne yndlingsdanse. Listen er i tilfældig rækkefølge.

Michael Olesens største øjeblikke i 'Vild med dans'

 1. Jive med Anne-Grethe Bjarup Riis

  Det største øjeblik

  - Det var så vildt, hun var helt ustyrlig. Det var som om, hun smed alt det, vi havde trænet på, ud af hovedet og bare sagde "fuck it, jeg er ligeglad". Hun skulle bare have en fest.

  Jeg husker tydeligt, at da jeg vendte mig rundt, så jeg den her vildskab i hendes øjne, og så tog hun ellers fat i mit slips og slyngede jeg mig rundt. Jeg tænkte bare ”hvad sker der?”. Og så gjaldt det ellers bare om at holde fast. Hun gik fuldstændig amok i samtlige to minutter. Jeg kunne næsten ikke styre hende. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Men det gik jo fantastisk, og bagefter var det den vildeste og fedeste fornemmelse. Jeg var helt høj… og lidt skræmt.

 2. Samba med Camilla Bendix

  Det stolteste øjeblik

  - Sambaen er den allersværeste af latindansene, fordi den er så teknisk. Da vi begyndte at træne på den, havde jeg ikke nogle særlige forventninger, men Camilla knoklede simpelthen så hårdt. Og så flaskede det hele sig bare på aftenen. Det var så fed en dans, og hun så hammergodt ud i den kjole, hun havde på. Og så kunne jeg mærke, at hun var stolt af sig selv. Alting var perfekt den aften, det var virkelig fedt.

 3. Quickstep med Anne Louise Hassing

  Det mest skrækslagne øjeblik

  - Quicksteppen med Anne Louise var min allerførste dans i 'Vild med dans'. Hele dagen op til programmet havde jeg en kæmpe knude i maven, det var så ubehageligt. Lige inden vi skulle på gulvet, var jeg helt tør i munden, jeg var så nervøs.

  Dansen gik rigtig fint, men jeg havde puttet Anne Louise i den mest skrækkelige, gule kjole. Hun lignede en påskekylling! Jeg har sagt det mange gange før og siger det gerne igen; undskyld, Anne Louise. Dengang havde jeg slet ikke forstand på alt det med kjoler, hår, makeup osv.

  Vi var det næstsidste par, der blev råbt op den aften, og jeg var så bange for, vi ville ryge ud allerede der – i min allerførste dans. Var jeg røget der, tror jeg ikke, det var blevet til ti år efterfølgende.

 4. Salsa med Karen Mukupa

  Det sjoveste øjeblik

  - Vi havde den sjoveste uge, og jeg har sjældent grint så meget som i den uge, hvor vi trænede salsa. I stedet for at jeg dikterede koreografien, legede vi os frem til den sammen, og alt gik op i en højere enhed. Især da vi fandt på sekvensen, hvor jeg slår på tromme på Karens bagdel, hoppede og dansede vi i ti minutter, fordi vi synes, det var så morsomt. 

 5. Jive med Mette Blomsterberg

  Det mest betydningsfulde øjeblik

  - Når jeg skal vælge det mest betydningsfulde øjeblik, tænker jeg meget på, hvad mine partnere har betydet for mig som person og ikke på selve dansen.

  Noget af, der har betydet mest for mig ved at være med i 'Vild med dans', er det fantastiske venskab, jeg har fået med Mette Blomsterberg. Der, hvor vores venskab for alvor begyndte at blomstre, var i vores jive, som vi dansede til 'Marry You'. Vi sluttede af med at tage et stykke kage af en kæmpe bryllupskage, Mette havde lavet, og proppe det i munden på hinanden. Når jeg tænker tilbage på det øjeblik, ser jeg det som et symbol på det venskab, der blev formet dengang og siden bare har udviklet sig positivt. Mette og jeg er tætte venner i dag, og vores familier er tætte med hinanden og rejser sammen. Det er jeg dybt taknemmelig for.