Årgang 0

Emma fra 'Årgang 0' siger farvel: Vil ikke være en del af programmet længere

Efter et års pause har Emma fra Tarm i samråd med sin familie besluttet endegyldigt at forlade 'Årgang 0'. Men beslutningen har ikke været nem.

Når TV 2 viser nye afsnit af den populære dokumentarserie 'Årgang 0' i begyndelsen af 2017, bliver det uden Emma og hendes familie fra Tarm i Vestjylland.

- Emma vil gerne være en helt almindelig teenager og ikke "Emma fra tv". Det har ikke været nogen nem beslutning, for hun haft mange gode oplevelser med serien. Men efter lang tids overvejelse er vi i fællesskab blevet enige om, at det er det rigtige for hele familien at stoppe nu, siger hendes far, Poul-Erik Josefsen til TV 2.

Allerede i maj 2015 meldte familien ud, at de ønskede at holde en pause fra programmerne efter et udfordrende år, og de var ikke med i de fire afsnit, der blev vist på TV 2 i begyndelsen af 2016.

Familien, som udover Emma og hendes forældre Lene og Poul-Erik, også tæller Emmas de to yngre brødre, Simon og Mikkel, har været med fra starten i år 2000, hvor første sæson blev vist på TV 2.

Videoklippet øverst viser små episoder med Emma fra forskellige afsnit og sæsoner af 'Årgang 0'.

- Det har været en kæmpe fornøjelse at følge Emma og hendes familie igennem så mange år, og vi er meget taknemmelige for, at vi har fået lov til at leve med i familiens liv. Vi respekterer naturligvis beslutningen, selv om vi kommer til at savne dem helt vildt, siger TV 2-redaktør Mette Heiberg og tilføjer.

Fakta om 'Årgang 0'

Produktionsselskabet Easy Film fik over 300 henvendelser, da man i 1999 søgte efter ”gravide” familier, som ville have deres liv skildret på tv i de næste 18 år.

Fem familier blev udvalgt og havde kun dét til fælles, at de fik et barn i begyndelsen af år 2000.

’Årgang 0’ følger børnene til de bliver voksne, og er samtidig en fortælling om det danske samfund, mens det udvikler sig i begyndelsen af det 21. århundrede.

Christian i Aarhus kom først med i tv-serien i 2008 som erstatning for en af de oprindelige deltagere, Mathilde fra Østerbro. I 2016 trak Emma fra Tarm sig fra serien.

- Både TV 2 og danskerne holder så meget af 'Årgang 0', fordi det er ærligt og autentisk tv, som er blevet en del af vores fælles historie, og Emma og hendes familie har givet os mange dejlige oplevelser, lyder det fra redaktøren.

Rachel, Stephanie og Christian vender tilbage i 2017

'Årgang 0' er en dokumentarserie, som siden efteråret 1999 har fulgt fire familier i Danmark. I første sæson var der fem piger med: Emma, Rachel, Stephanie, Mathilde og Marie. Marie og hendes forældre fortsatte ikke, og i 2007 valgte Mathilde og hendes familie at sige farvel. I stedet kom Christian og hans familie fra Aarhus ind i serien.

Gennem alle årene er familierne jævnligt blevet fulgt af et filmhold igennem både store og små begivenheder. Samtidig optager familierne selv i deres hverdag og laver videodagbøger. Meningen er, at 'Årgang 0'-børnene skal følges, indtil de fylder 18 år.

De tre øvrige teenagere fra TV 2s populære Danmarkshistorie: Rachel fra Aabenraa, som p.t. er udvekslingsstudent i Argentina, Stephanie fra Slagelse og Christian fra Aarhus fortsætter i serien, og seerne kan møde dem igen i begyndelsen af 2017 i helt nye afsnit.

Alle de tidligere sæsoner af 'Årgang 0' kan ses på TV 2 Play