GO'

Thomas Warberg er alt, alt for flink: Det har kostet ham 10.000 kroner

Komikeren Thomas Warberg har enormt svært ved at sige fra. Han er klar med et nyt show om, hvordan vi behandler hinanden.

Sidste år solgte Thomas Warberg sin lejlighed, og ejendomsmægleren valgte at gøre noget, komikeren ikke tidligere har oplevet ved et ejendomssalg.

Hun spurgte ham om en bonus. 

- Jeg kan simpelthen ikke sige nej. Det er så akavet for mig, og jeg kan slet ikke forstå, at hun ikke har noget filter. Så jeg ender med at give hende alt for mange penge, fortæller han og fortsætter: 

- Hun er skideligeglad med, hvad jeg går ud af den dør og tænker - og jeg kan slet ikke forholde mig til, hvis hun synes, jeg har været ubehagelig.

Det kostede ham 10.000 kroner og en ikke særlig sjov samtale med kæresten bagefter. 

- Jeg følte mig simpelthen som et skvat. Næsten fred være med, at hun (ejendomsmægleren, red) gjorde det, for hvorfor sagde jeg ikke bare nej?

Siger undskyld før der sker noget

Thomas Warberg er en flink mand. Alt for flink. Nu forsøger han at blive bedre til at sige "niksen".

I forbindelse med sit nye show, der handler om, hvordan vi behandler hinanden, har Thomas Warberg måtte granske sig selv.  

- Udgangspunktet var, hvordan vi behandler hinanden, men jeg er blevet tvunget til at gå ind i mig selv og undersøge, hvordan jeg egentlig behandler mig selv, fortæller han. 

- Jeg siger gerne undskyld med det samme. Inden der overhovedet er sket noget, og jeg glemmer at høre efter: Var det egentlig mig, der gjorde noget forkert?

Nøgen under flyverdragten

I forbindelse med selvransagelsen er han nødt til at gå tilbage i erindringen. Komikeren er vokset op i Toftlund, Sønderjylland, med to storesøstre, der er otte og 10 år ældre end ham. 

- Jeg var efternøler på alle tænkelige måder, så jeg havde ikke noget at skulle have sagt, overhovedet. De har behandlet mig præcis, som de har haft lyst til, fortæller han.  

Thomas Warberg husker blandt andet en episode, da han var lille, hvor hans to søstre ikke gad at give ham tøj på, da de skulle passe ham. Derfor blev han sendt i den lokale brugs i flyverdragt - uden en trevl under den. 

- Jeg har lært, at det at råbe op, får jeg absolut intet ud, konkluderer komikeren.

Alligevel har Thomas Warberg gjort scenen til sin levevej, og han spørger sig selv, om han i virkeligheden har haft brug for det - et sted at råbe op.  

Blå Bog - Thomas Warberg

Dansk komiker fra Toftlund i Sønderjylland

Bor i København med sin kæreste og deres hund

31 år

Er blandt andet kendt fra 'Det Sene Sommershow', 'Live fra Bremen', 'Klipfiskerne' og 'Comedy Fight Club'. 

Blev kåret til 'Årets Nye Talent' til Zulu Comedy Galla i 2010. 

Blev prikket i maven

Et personligt element i debatten om, hvordan vi behandler hinanden, er de ekstra kilo som Thomas Warberg tidligere bar rundt på.

Den 31-årige komiker er gået fra en skjortestørrelse på 46 til en størrelse 41 over en periode på fem år. Da han var størst, oplevede han at blive behandlet markant anderledes.

- Det er ret vildt, når man som en tyk mand træder ind af en dør, for folk har med det samme en holdning. Folk har en tendens til at prikke én i maven. Du har ingen idé om hvor meget jeg er blevet prikket i maven af fremmede mennesker, siger han og fortsætter: 

- Det synes jeg slet ikke, er okay. Det er interessant, fordi det ikke er det billede, jeg har af mig selv. Men det er sådan, alle der oplever fordomme, har det.

Især generer det Thomas Warberg, når omgivelserne har holdningen: "Du kan jo bare tabe dig".

- Det er sagt af mennesker, der aldrig har prøvet at være tykke. Hvis det var så nemt, var der ingen, der var tykke.

I videoen øverst fortæller Thomas Warberg i 'Go' morgen Danmark' om, hvordan han oplevede, at andre behandlede ham, da han var overvægtig. 

Det sønderjyske kompleks

Thomas Warberg er efterhånden en erfaren comedy-herre. Han har lavet stand-up i 12 år, har sin egen klub og han skifter mellem at stå på scenen og tone frem på tv-skærmen.

Senest har han været vært på 'Det sene sommershow' på TV 2, hvor en række gæster bliver udsat for diverse udfordringer. 

I juni sidste år begyndte de første tanker allerede at forme sig til komikerens turné, der blandt andet lægger vejen forbi den sydlige del af Danmark.

Og hjemstavnen falder ind under showets tema, for han mener, at Sønderjylland har ændret sig på de 12 år, der er gået, siden han boede der. 

- Min hjemby er gået fra 5000 indbyggere til 3500. Det går rigtig dårligt, og det kan man godt mærke, siger han.

- Når man føler, man er i en synkende skude, så har folk en tendens til at miste overskuddet. Der er ikke så åbent og livligt mere, og det er lidt synd. De sønderjyder, jeg kender som værende et enormt festligt folkefærd, har nu et ry af at være det modsatte: Lidt introverte og lidt fremmedskeptiske, og det er slet ikke det Sønderjylland, jeg er vokset op i. Overhovedet.

Thomas Warberg kommer ind på emnet, når han skal optræde i en række sønderjyske byer, og det er han ikke nervøs for. De kan sagtens tåle det, mener han. 

- Det er stadig et ekstremt humoristisk og selvironisk folkefærd. Jeg har optrådt i Sønderjylland mange gange, og det er fantastiske shows hver eneste gang, så jeg glæder mig som et lille barn, siger han.

Warberg Comedy Tour '16 begynder 14. september og komikeren lægger vejen forbi en lang række danske byer

Her kan du se, hvordan Thomas Warberg klarede sit første 'DM i Stand-up' for 10 år siden: