Voice Junior

Oh Land afslører: - Vi har købt hus i Danmark

Efter flere år, hvor hun og manden Eske Kath har boet i New York, vender parret nu hjem til Danmark.

Ude godt, men hjemme bedst.

Det har sangerinden Oh Land og hendes mand kunstneren Ekse Kath måtte sande. Parret har nemlig købt et hus i Danmark, og flytter nu hjem efter flere år i storbyen New York.

Vores dreng er syv måneder nu, og det var bare meget nemmere og federe at bo i Danmark, for der er uddannelse, sygevæsen og så videre

Oh Land, sangerinde og coach i 'Voice junior'

Det afslører Oh Land, der netop er aktuel som coach i programmet 'Voice Junior', overfor TV 2.

- Nu flytter vi til Danmark, og så kommer vi til at rejse rigtig meget frem og tilbage, siger hun.

Årsagen til, at parret har valgt at flytte tilbage til Danmark, skyldes især, at de er blevet forældre til lille Svend på syv måneder. I Danmark er der nemlig et bedre sikkerhedsnet, end der er i USA. 

- Det var egentlig rimelig simpelt for os, at beslutte, at vi skulle flytte til Danmark nu. I hvert fald for en periode, fordi vores dreng er syv måneder nu, og det var bare meget nemmere og federe at bo i Danmark, for der er uddannelse, sygevæsen og så videre, fortæller Oh Land, der har det borgerlige navn Nanna Ølund Fabricius.

Se hele interviewet med Oh Land øverst i artiklen. 

Legede i huset som barn

Faktisk har Oh Land et helt specielt forhold til det hus, hende og Eske Kath er flyttet ind i. Hun boede og legede der nemlig som barn. 

- Vi har faktisk købt et hus, som jeg har leget i, da jeg var barn.

- Det har været et cirkus igennem fire generationer. Så jeg kender det hus ud og ind. Jeg legede med cirkus-direktørens datter, da jeg var lille.

Se premieren på 'Voice Junior' på TV 2 PLAY helt gratis.

Og så ligger pasningsmulighederne også lige rundt om hjørnet. 

- Det ligger tilfældigvis lige i nærheden af mine forældre, der er gratis pasningsmuligheder, siger hun i et smil.

Fødte i USA

Selv om Oh Land og Eske Kath nu er flyttet hjem til Danmark igen, valgte sangerinden, at hun ville føde i USA. 

- Det var mega fantastisk at føde i USA. Det kan godt være, at ting koster en herregård, men man får også service derefter. Jeg havde en fantastisk jordemoder, og der var fuldstændig ro på fødegangen, og tre personer, der sad der hele tiden. Helt anderledes end i Danmark, fortæller hun.

Der er mange ting, der er forskellige i fra Danmark, når man vælger at føde i USA. Blandt andet får man kun tildelt en fødselslæge, og skal derfor selv ud at finde en jordemoder. 

- Det gjorde jeg så, fordi jeg gerne ville have, at det skulle blive så naturligt som muligt, og at det ikke skulle være stresset. Og det blev det heller ikke. Det blev fuldsændig, som jeg havde drømt om, fortæller Oh Land.