Kendte

Familien i sorg: Skuespilleren Alexis Arquette død

Den verdensberømte Arquette-familie mistede søndag deres transkønnede søster Alexis Arquette. Hun blev kun 47 år. 

Det stod nærmest skrevet i stjernerne, at Alexis Arquette skulle blive skuespiller. Hun er nemlig en del af den berømte Arquette-familie, hvor samtlige søskende er skuespillere. Familien tæller blandt andet David Arquette og den Oscar-vindende Patricia Arquette. 

Hvad der derimod ikke stod skrevet i stjernerne, var, at hun skulle blive en kvinde. Alexis Arquette blev nemlig født som dreng og fik navnet Robert Arquette, men i midten af 00'erne fik han en kønsskifteoperation og blev til en hun, med navnet Alexis. En tranformering, der skabte en del opmærksomhed. 

Familien Arquette

Patricia, Alexis, Rosanna, David og Richmond Arquette er børn af skuespiller, manuskriptforfatter og producer Lewis Arquette og skuespillerinden Brenda Denaut.

De fem søskende er alle skuespillere og har bl.a. medvirket i film som 'Scream', 'Pulp Fiction', 'Desperately seeking susan' og 'Boyhood'. 

Udenfor USA er det primært David og Patricia Arquette, man kender. David Arquette medvirkede i de storsælgende 'Scream'-film og har i en årrække været gift med den populære 'Venner'-skuespillerinden Courteney Cox. I 2015 kom Patricia Arquette på alles læber, da hun vandt en Oscar for 'Boyhood'.

Tog til et sted, hvor køn ikke fandtes

Søndag døde den kun 47-årige skuespiller, og nu fortæller familien om deres søsters sidste tanker, der ikke overraskende omkredsede hendes liv som transkønnet. Det skriver People Magazine. 

- I dagene der ledte op til hendes død, fortalte hun os, at hun allerede var på vej over på den anden side, og at der hvor hun tog hen, fandtes der intet køn. At på den anden side var vi alle fri for alle de ting, der skiller os ad her i livet, og vi er alle ens, skriver Alexis' Arquettes fire skuespillersøskende Patricia, David, Rosanna og Richmond Arquette i en pressemeddelelse, ifølge People Magazine.

Spillede roller som både mand og kvinde

Alexis Arquette har både spillet med i film som mand og kvinde og er blandt andet kendt fra film som 'Pulp Fiction' og 'The Wedding Singer'.

Alexis Arquette var meget åben omkring sit liv som transkønnet og lavede blandt andet dokumentarfilmen 'Alexis Arquette: She's My Brother' om sin transformation og var ifølge sine søskende en meget stor inspiration. 

- Vi elskede ham fra det øjeblik, han kom. Men han blev mere end en søskende - han blev vores bedste lærer. I takt med, at Alexis blev til en kvinde, lærte hun os om tolerance og accept. I takt med at hun bevægede sig igennem processen, blev hun vores søster og lærte os, hvad ægte kærlighed er, skriver de. 

Famlien har endnu ikke ønsket at udtale sig om dødsårsagen og beder folk om at give eventuelt donationer til LGBTQ-foreningen (Foreningen for lesbiske, homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede)

- Alexis skulle altid gøre alting først. Hun tog herfra, før vi var klar til at lade hende gå. Vi er alle knuste over, at hun ikke længere er med os, men vi er taknemmelige for al den venlighed, vi alle har fået i denne tid, skriver de til sidst.