Vild med dans

Dansedronningen Vickie Jo charmeret af de unge fyre: Nøj, de var lækre!

Skuespilleren Mathias Käki og fægteren Patrick Jørgensen bragte de store smil frem på læberne hos ’Vild med dans’-vinderen Vickie Jo Ringgaard.

På papiret var de måske nogle af de mindst kendte ansigter hos familien Danmark forud for fredagens 'Vild med dans'-premiere.

tv2.dks dansepanel 2016

Hver uge under 'Vild med dans' kan du her på vmd.tv2.dk læse en vurdering af fredagens præstationer fra en i vores ekspertpanel. Panelet består i år af:

  • Vickie Jo Ringgaard. Har deltaget i 'Vild med dans' fem gange og vundet med David Owe (2005) og Casper Elgaard (2009).
  • Steen Lund. Har deltaget i 'Vild med dans' fire gange og vundet med Christina Roslyng (2006).
  • Claudia Rex. Har deltaget i 'Vild med dans' seks gange og vundet med Joakim Ingversen (2012).

Men både den 25-årige fægter Patrick Jørgensen og den 22-årige skuespiller Mathias Käki slog i den grad deres navn fast hos tv-seerne, da de indtog dansegulvet, og begge kan de meget vel blive nogle af sæsonens helt store seerdarlings. 

Det mener den dobbelte 'Vild med dans'-vinder Vickie Jo Ringgaard, der selv lod sig charmere af de to ungersvende.

- De var begge to virkelig lækre at se på. De imponerede mig med både deres dans og hele deres tilgang til det at danse. De var ikke bange for at give den gas eller bange for, det skulle blive pinligt. De skulle bare ud og fyre den af, og det synes jeg bestemt, de gjorde. Den der fandenivoldskhed er en god ting at have i 'Vild med dans', siger Vickie Jo Ringaard til TV 2 og fortsætter:

- Jeg forventer mig faktisk allerede ret meget af dem begge, når først de begynder at få de tekniske ting med sig. Det er noget tid siden, jeg mindes, vi har haft sådan nogle unge charmører med, som leverer på den måde. De var et frisk pust, siger hun.

Se Patrick Jørgensen og Jenna Bagge danse cha-cha-cha i videoen øverst og se Mathias Käki og Mille Funk danse vals i videoen herunder.

Mille har forståelse for dansen

Vickie Jo Ringgaard har tidligere deltaget fem gange i 'Vild med dans', og to gange gik hun hele vejen og vandt. Først sammen med skuespilleren David Owe og sidenhen med racerkøreren Casper Elgaard. 

En af de helt store favoritter til at snuppe 'Vild med dans'-trofæet i år er skuespilleren Mille Dinesen og partneren Mads Vad. Parret kom da også flyvende fra start og scorede flotte 19 point af dommerne for deres cha-cha-cha. 

Også Vickie Jo Ringgaard er imponeret over 'Rita'-skuespilleren.

Dommernes point i program 1

  • Mille Dinesen og Mads Vad (cha-cha-cha) - 19 point
  • Mathias Käki og Mille Funk (vals) - 16 point
  • Patrick Jørgensen og Jenna Bagge (cha-cha-cha) - 13 point
  • Søren Fauli og Karina Frimodt (vals) - 13 point (i omdans næste fredag)
  • Julie Berthelsen og Marc Mariboe Christensen (cha-cha-cha) - 12 point
  • Lene Beier og Frederik Nonnemann (vals) - 9 point

- Der er ingen tvivl om, at Mille gjorde det rigtig godt, og det var helt fortjent, hun fik flest point. Hun er en lækker kvinde at se på på dansegulvet, og hun har en god forståelse for dansen, siger Vickie Jo Ringgard.

Potentiale i Beier

Helt generelt synes den dobbelte 'Vild med dans'-vinder, at alle seks par, der var på dansegulvet fredag aften, kom godt fra start. Alle havde de løst den opgave, de var blevet stillet, på tilfredsstillende vis, og ingen faldt igennem. 

Heller ikke tv-værten Lene Beier som ellers ifølge dommerne klarede sin debutdans dårligst. Kun ni point fik hun og partneren Frederik Nonnemann for deres vals. Men Vickie Jo Ringgaard ser alligevel et potentiale i 'Landmand søger kærlighed'-værten.

- Man kan sagtens se, Lene har noget i sig. Hun mangler dog styrken i sin krop til at kunne bære sig selv, og det er synd, for det bør sådan en smuk kvinde burde kunne. Hun startede godt ud, men jo længere, hun kom hen i dansen, jo mere faldt hun sammen. Man skal kunne holde til at danse i de der halvanden-to minutter, som dansene varer. Så selvom hun ellers ser ud til at være i sindssygt god form, så skal der altså sættes ind på styrken, siger Vickie Jo Ringgaard.

Fair dom til Fauli

En "sindssygt lækker kvinde at se på" var også sangerinden Julie Berthelsen, som sammen med partneren Marc Mariboe Christensen åbnede årets 'Vild med dans'-bal i en cha-cha-cha iført en farvestrålende, gul kjole. 

- Man skal ikke tage fejl af Julie. Selvom hun måske ikke var den, man umiddelbart bed mest mærke i i aftes, så viser historikken i 'Vild med dans', at det faktisk er godt ikke at ligge alt for højt i starten. Jeg var enig med Britt i, at hun manglede tempo og kontrast. Men der er utroligt meget kvinde i Julie, hun hviler i sig selv, og hun tror på sig selv på en eller anden måde. Det er så lækkert at se, lyder dommen fra Vickie Jo Ringgaard.

Selvom instruktøren Søren Fauli og partneren Karina Frimodt opnåede en delt tredjeplads hos dommerne for deres vals, så var det alligevel de to, seerne valgte at sende i næste uges omdans. En fair dom, mener Vickie Jo Ringgaard.

- Man kan godt slippe igennem en dans med at sætte en hæl eller to forkert, hvis bare holdningen er god. Men fodarbejdet var der ikke helt, og holdningen var der heller ikke helt, så der er plads til forbedring for Søren Fauli. Han er måske også den, der skal kæmpe mest af dem, vi så på gulvet i går. Hvor de andre er mere vant til at bruge deres krop i deres erhverv, så ligger dansen umiddelbart længere væk fra ham, siger Vickie Jo Ringgaard og tilføjer:

- Det vil dog overraske mig rigtig meget, hvis ikke de to går videre næste fredag.

Hvem Søren Fauli og Karina Frimodt skal møde i årets første omdans, og hvem der bliver det første par til at forlade dansegulvet, finder vi ud af på næste fredag.

Se 'Vild med dans' på TV 2 fredag klokken 20 - og husk at du kan gense premiereprogrammet GRATIS på TV 2 PLAY.