Vild med dans

Fauli og Frimodt nervøse før dansepremiere: Det er altså voldsomt

Søren Fauli er overvældet over at være med i 'Vild med dans' og har nerver på før fredagens premiere. Men han har fået hjælp fra en uventet kant.

Han nyder at bevæge sig og bruge sin krop på en helt ny måde.

Ja, filminstruktøren Søren Fauli er i den grad blevet "vild med dans", allerede inden han første gang har sat sine fødder på hele Danmarks dansegulv. 

Rent fysisk har den 52-årige altmuligmand dog måttet kæmpe med at få opbygget noget, der bare minder om en muskelmasse for at kunne holde til de mange dansetrin. Han er også udfordret af sin "venstrehåndstænkende" hjerne og krop, der gør, at han konsekvent tager et skridt til højre, når det egentlig skulle have været til venstre.

Men det, der har været mest overvældende for Søren Fauli, har været at opleve responsen på hans deltagelse i 'Vild med dans'.

- Da jeg sagde 'ja' til at være med, hvade jeg ikke helt fattet, hvor meget programmet fylder i hovederne på den danske befolkning. Når jeg går ud fra træningslokalet, så forholder hele verden sig jo til, at man skal være med, og det er altså voldsomt. Når man i forvejen er lidt nervøs, så bliver nervøsiteten ikke ligefrem mindre af, at alle går op i det, siger Søren Fauli til TV 2 og fortsætter:

- Alle har en idé om, at jeg er skuespiller og har stået på en scene masser af gange. Jeg har stået på et filmset, og det er altså noget andet. Jeg er ikke vant til at optræde, som jeg skal fredag aften, og det er helt sikkert grænseoverskridende, siger han.

Har forelsket sig i valsen

Selvom den voldsomme opmærksomhed er kommet bag på ham, så glæder han sig som et barn til juleaften, til at han fredag aften skal på dansegulvet første gang. Her skal han sammen med partneren Karina Frimodt danse en vals.

- I starten synes jeg måske, det var lidt kedeligt, at vi skulle danse vals. Jeg ville hellere danse noget med gang i. Men nu synes jeg, valsen er en fantastisk dans. Alle danse er jo forskellige former for kurtisering, og valsen handler om forelskelsen. Jeg er romantiker, så jeg elsker at danse den, siger Søren Fauli.

Hjælp fra 'Faxe'

Ud over kyndig - og hård - oplæring af dansepartneren Karina Frimodt har Søren Fauli også fået hjælp af et "hemmeligt våben" - nemlig Karina Frimodts dansepartner i sidste års 'Vild med dans', den tidligere fodboldspiller John 'Faxe' Jensen.

Ikke alene har det været rart for Fauli at kunne vise sin dans for en udefrakommende og dermed forberede sig bare en anelse på at danse foran et publikum fredag aften, John 'Faxe' Jensen er også kommet med helt konkrete råd til, hvordan Søren Fauli kan forbedre sig fra uge til uge.

- Han gav mig et råd om, at jeg skal se mine danse på video, når jeg har været på fredag aften, så jeg kan se, hvad jeg skal blive bedre til. Og så fortalte han, at meget af det, Karina fortalte ham i starten af deres 'Vild med dans'-forløb, pludselig gav mening for ham, når de kom lidt længere hen. Og det kan jeg også godt mærke allerede nu. Så det var rart og lidt beroligende at tale med 'Faxe', siger Søren Fauli.

John 'Faxe' Jensen kommer dog ikke til at være til stede i 'Vild med dans'-studiet fredag aften til at heppe på Søren Fauli og Karina Frimodt. Det gør i stedet Søren Faulis hustru og svigerinde. 

Du kan se Søren Faulis allerførste dans i premieren af 'Vild med dans' nu på fredag klokken 20.

Ud over Søren Fauli skal også Mille Dinesen, Julie Berthelsen, Lene Beier, Mathias Käki og Patrick Jørgensen på dansegulvet - og så er der liveoptrædener fra Burhan G og L.I.G.A.

I år er der i øvrigt blevet lavet en officiel 'Vild med dans'-dans, som du selv kan lære, optage på video, dele og måske vinde billetter til et 'Vild med dans'-show. Læs mere om konkurrencen her - og se Søren Fauli og Karina Frimodt vise trinene i dansen i videoen herunder.