Lukas Graham i bøn til hashrygerne: - Køb jeres hash et andet sted end på Christiania

Christianitten er ikke bange for at lufte sin mening. På Instagram opfordrer han folk til at købe hash andre steder end på fristaden.

Den verdensberømte danske sanger Lukas Graham forsøger at få folk til at lade være med at tage til fristaden Christiania for at købe hash.

Det gør han på baggrund af det historiske øjeblik, hvor christianitter i fællesskab ryddede Pusher Street fredag morgen i sidste uge. Nu ønsker Christianias beboere ikke længere, at kriminelle personer kan få lov at sælge hash i den verdensberømte gade.

Heller ikke Lukas Graham, der er født og opvokset på Christiania. I et instagramopslag skriver han følgende:

- Hjælp Christiania og dens børn. Køb dit hash eller weed et andet sted.

Teksten ledsages af et billede af blandt andre Lukas Grahams selv, hans storesøster, fætter og kusine, fra da de var små.

Se Instagramopslaget her. Øverst i artiklen kan du se video af christianitternes rydning.

 Lukas Graham har den seneste uge flere gange omtalt Christiania på de sociale medier.

For tre dage siden lagde han et billede op af Pusher Street, hvor han skrev hashtagget FreshAndClean - altså frisk og ren.

Det har i årevis ikke været lovligt at tage billeder i Pusher Street, men dette forbud blev ophævet i forbindelse med rydningen. De mange skilte og vægmalerier med billeder af fotografikameraer med en rød streg over, blev malet over med lyserøde hjerter.

Lukas Graham har over 300.000 følgere på Instagram.

Se Lukas Grahams billede af Pusher Street her.

Det er ikke første gang, at Lukas Graham udtaler sig om danskernes hashforbrug. Tilbage i marts fortalte han i et interview med CNN, at der bliver røget hash på Christiania, men at det ikke foregår i et større omfang end i resten af landet.

- En tredjedel af den voksne befolkning i Danmark bruger det ofte, hvilket vil sige en gang om måneden, sagde han dengang.