Dicte

Lars Brygmann afslører: Dette var den sværeste scene i 'Dicte'

Lars Brygmann fik sin sag for, da han skulle indspille en scene i en iskold mose i Aarhus i tv-serien Dicte.

Efter to sæsoner må 'Dicte'-seerne vinke farvel til kriminalkommissær Wagner. Han overlevede ikke det pistolskud, han fik i maven, da han forsøgte at befri Dictes kæreste fra syriske kidnappere. 

Det bliver derfor også et farvel til skuespilleren Lars Brygmann, der har spillet Wagner i snart fem år. 

Mandag aften sad han klar til at svare på seernes spørgsmål, og her blev han blandt andet spurgt om, hvilken scene, der var sværest at indspille i 'Dicte'. 

- Der har været nogle stykker. Én scene, jeg husker meget tydeligt, var den, vi optog ude i en branddam. Det er en af de mest uhyggelige søer, fortæller han. 

Andemad og stålplader

I scenen redder Wagner Ida-Maries barn fra en kvinde, der forsøger at drukne sig selv og barnet i en mose, men det er sin sag af plaske rundt i vandet. 

- Jeg skulle ud der og ned og prøve at finde barnet, og der var andemad overalt. De havde så sat nogle store stålplader ud, som jeg selvfølgelig trådte ved siden af flere gange. Det gjaldt om at holde næse og mund lukket dernede, og bagefter skulle jeg gå rundt i pladdervådt jakkesæt, og det skulle tages mange gange, forklarer Lars Brygmann. 

Skuespilleren afsløret også, hvilken scene, han synes har været den fedeste at indspille i Dicte. 

Du kan høre om den i klippet her: